Автор Тема: Супи 2  (Прочетена 169504 пъти)

stefism

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 3
Никаквата супа.
 И така, казва се никаква, защото никъде я няма. Или поне аз не съм я виждал :D
 Измислих си рецептата току що, затова записвайте, защото няма да повтарям.
 Продукти - половин кило спанак, половин кило картофи, половин кило пилешки дробчета, половин кило пилешки воденички, 1 домат, 3,4 моркова.
 Подправки - сол, черен пипер, червен пипер, 1 лъжица соев сос, 50 грама зехтин, кориандър, сминдух и майорана.
 Приготовление - бухате сичко накуп и варите докато мисото не стане готово. Ядете! Ммммм ....

marabu

  • Гост
Този подфорум е предназначен за показване на рецепти със снимки Стъпка по Стъпка. И понеже вашата няма такиви ще я преместя в подходяща тема  :smile1:

stefism

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 3
Кажете моля, коя е подходящата тема за да знам за друг път да качвам там?

marabu

  • Гост
Re: Супи 2
« Отговор #108 -: 20 Март 2012, 19:03:17 »
Това е темата за Супи, ако публикувате рецепти за супи във форума. Хубаво следващият път все пак да пишете по подредено продукти и описанието на приготвяне  :smile1:

bluemoon

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1633
Re: Супи 2
« Отговор #109 -: 27 Март 2012, 19:32:08 »
Картофена крем супа с тиквички и броколи



Продукти

700-800 гр. картофи
1 тиквичка на кубчета (може и замразени)
200 гр. броколи (може и замразени)
1 голям морков
1 корен пащарнак
1 глава лук
500 мл.  пилешки бульон
80 гр. масло
сол и черен пипер на вкус

за гарниране
200 гр. сметана (на вкус, квасена или за готвене)
пресен джоджен или салвия

Приготвяне

Сложете в тенджера 2 л. леко подсолена вода да заври.
Почистете картофите, морковите, тиквичката и корена пащарнак и ги нарежете на едри кубчета. Накъсайте броколите на розички, а лука наситнете. Сложете зеленчуците във врящата вода, налейте пилешкият бульон и намалете огъня. Похлупете и варете до омекването на зеленчуците. Отведете настрана и пасирайте всичко добре. По желание може преди това да отделите няколко картофчета, които после да добавите наситнени в купичките. Върнете тенджерата на котлона, добавете маслото, опитайте на вкус и ако е необходимо подправете с още сол. Ако ви се стори гъста разредете с малко топъл бульон или водичка. Варете още 5 минутки. Поръсете леко с черен пипер и пресен джоджен (или салвия).
При поднасяне гарнирайте със сметана на вкус (квасена или готварска)
Също вкусно се получава ако на дъното на купичките натрошите малко сиренце.

Супичката е много лека, ароматна и подходяща както за деца, така също за възрастни и диетуващи  :smile1: 

marabu

  • Гост
Re: Супи 2
« Отговор #110 -: 28 Март 2012, 08:51:00 »

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3094
Re: Супи 2
« Отговор #111 -: 04 Април 2012, 13:09:21 »

vladofidera

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 70
Супа с моркови, кромид лук, картофки, фиде
« Отговор #112 -: 09 Април 2012, 21:09:11 »
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
-ЗА 5 ПОРЦИИ:
-Около 3-4 литра вода, 2 супени лъжици зеленчукова подправка, нарязани на порции моркови, кромид лук, картофи, фиде, смлян черен пипе, олио 3-4 супени лъжици
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
-На котлона в тенджера наливаме вода и изчакваме да заври.Към водата предварително сме добавили 2 супени лъжици зеленчукова подправка и олиото.Щом водата заври отавяме да поври 5 минути и добавяме нрязаните на порции моркови, кромид лук, картофи.Варим 10 минути.Изсипваме и количеството фиде за супата и варим до пълното сваряване на фидето -5-6 минути.Периодично разбъркваме. При поднасяне по желание поръсваме с нарязан пресен магданоз, а за любителите на пикантното и една нарязана на ситно и почистена от семето люта чушка
http://fishingbg.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3
http  sportenribolov-forumi.bg.com

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3094
Re: Супи 2
« Отговор #113 -: 19 Април 2012, 18:02:30 »

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3094
Re: Супи 2
« Отговор #114 -: 09 Май 2012, 12:25:23 »

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3094
Re: Супи 2
« Отговор #115 -: 14 Май 2012, 11:54:54 »

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 16152
Re: Супи 2
« Отговор #116 -: 22 Май 2012, 17:01:28 »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3094
Re: Супи 2
« Отговор #117 -: 05 Юни 2012, 11:33:34 »

Raposinha

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2592
  • Логопед-капоейрист-батукадист, русофил и кулинар
Re: Супи 2
« Отговор #118 -: 28 Юни 2012, 22:57:59 »
Италианска сватбена супа (адаптирано от Laura Vitale)

Продукти:
1 голям/2 по-малки моркова, нарязани на кубчета
стрък целина, нарязана наситно
1 малка глава стар лук/може да се замени със стрък пресен (отново настино)
2 скилидки чесън (на филийки)
500гр смляно пилешко месо
1 яйце
1с.л. прясно мляко
1/2ч.л. прясно настъргана лимонова кора
галета
40гр. дребни макаронени фигурки (може да се заменят с фиде и пр.)
магданоз
1 с.л. бяло вино
1 с.л. настърган пармезан
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Смесваме каймата с яйцето, пармезана, част от лимонената кора, прясното мляко, малко сол, черен пипер, ситно нарязан магданоз и добавяме галетата. Оформяме малки топченца, които оставяме настрана.
В подходящ съд загряваме зехтина и в него запържваме предварително приготвените зеленчуци (моркови, целина, лук и чесън), добавяме виното и продължаваме да готвим, но на по-слаб огън. Добавяме 1,5/2л. течност (вода, зеленчуков или пилешки бульон - в оригиналната рецепта се използва пилешки бульон). Захлупваме и оставяме да покъкри, добавяме внимателно топчетата, а след около 5 минути и макаронените фигурки. Накрая поръсваме щедро с пресен магданоз, сол и черен пипер на вкус, както и останалата част от лимонената кора.
Сервира се с лимонено резенче. Да Ви е сладко!

*в оригиналната рецепта се слага и спанак, заедно с фигурките. Аз лично не сложих, тъй като нямах, но и така супата е много вкусна.
"Превърни препятствието в опора и трамплин"/ "Sacode a poeira"

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3094
Re: Супи 2
« Отговор #119 -: 03 Юли 2012, 18:08:18 »