Автор Тема: Супи 2  (Прочетена 169470 пъти)

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3150
Re: Супи 2
« Отговор #30 -: 28 Януари 2011, 17:06:31 »



   Я сега да видим кое е най-бързото Йоли от Мексико? Ха,ха .... :yahoo:

    :thumbup: :thumbup:  Суперска чорбица, Драго! Страхотна стана!!!  :thumbup: :thumbup:

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 767
Re: Супи 2
« Отговор #31 -: 28 Януари 2011, 17:28:27 »
Няма по-бързо, да. Както няма и по- вкусно!

Благодаря Йоли!

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 767
Re: Супи 2
« Отговор #32 -: 28 Януари 2011, 17:30:25 »
И на мен ми хареса супичката на Драго. Влязох да се облизвам малко в тая тема. :nyam:

Благодаря кокона !  :smile1:

Опитай я, няма да сбъркаш. Обещавам!  :smile1:

ehoeko

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 139
Re: Супи 2
« Отговор #33 -: 20 Февруари 2011, 15:53:05 »
Зеленчукова крем супа с гъби и ябълков чипс


-шепа нарязан на едро праз
-малка глава лук
-коренче пащърнак
-един голям морков
-7-8 средни картофа
-две шепи нарязани гъби
-2 ябълки
-зехтин/олио/
-сметана
-черен пипер
-червен пипер/едросмлян/
-магданоз
-пилешки или зеленчуков бульон
-сол на вкус

Морковите, пащърнакът и лукът се задушават под капак в мазнина.Добавят се картофите и се залива с бульон .Количеството е според това , колко гъста искате да е супата.
Супата ври на тих огън до омекване на зеленчуците.Пасира се и се подправя със солта и подправките.Струйка готварска сметана ще придаде още по- мек и приятен вкус.
Гъбите се задушават в малко масло/зехтин/, докато се зачервят .Прибавят се в горещата супа.
Ябълките се нарязват на тънки шайби и се пекат на леко намазнен тиган , докато се карамелизирт в собствените си захари.
Супата се гарнира с ябълковия чипс и се сервира топла с препечен хляб и любим вид сирене.


marabu

  • Гост
Re: Супи 2
« Отговор #34 -: 30 Март 2011, 21:58:46 »
Доматена супа топчета



2 с л олио
1 голяма глава лук
2 скилидки чесън
2 моркова
2 стръка целина (селъри)
1-2 броя малки картофа
800 г белени и консервирани домати
или 800 г млени консервирани домати
2 с л доматено пюре
щипка сладък червен пипер
1 л пилешки бульон
сол
смлян черен пипер
фиде
ситно нарязан пресен магданоз

ТОПЧЕТА

250 г кайма смес
1 яйце
50 г галета
сол
смлян черен пипер
щипка индийско орехче


• В голяма тенджера се загрява олиото.
• Добавя се нарязаният на дребно лук.
• Задушава се 5 минути или докато омекне.
• Прибавят се нарязаните на дребно чесън, моркови, картофи и целина.
• Зеленчуците се готвят на тих огън 10 минути или докато омекнат.
• Добавят се доматите и доматеното пюре.
• Поръсва се с червения пипер.
• Всичко се готви 2-4 минути, като се разбърква добре.
• Сипва се пилешкият бульон и супата се кипва.
• Огънят се намалява на тих.
• Супата се похлупва и се вари 30 минути.
• Междувременно се приготвят топчетата.
• Каймата се смесва с яйцето, индийското орехче, галетата, солта и черния пипер.
• Омесва се добре, след което се оформят топчета с размер на орех.
• Готовата супа се пасира с ръчен пасатор или в блендер.
• Връща се на котлона и се подправя на вкус със сол и черен пипер, ако необходимо.
• Добавят се фидето и топчетата.
• Супата се готви 10 минути или до готовността на топчетата.
• Доматената супа с топчетата се разпределя по чинии.
• Поръсва се със ситно нарязан магданоз


** Тази рецепта съдържа продукти за 4 порции.

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3094
Re: Супи 2
« Отговор #35 -: 19 Април 2011, 13:49:39 »

Hristinaaaaa

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 104
Re: Супи 2
« Отговор #36 -: 23 Април 2011, 02:18:13 »
ПИЛЕШКАТА СУПА НА МАМА

за бульона
1 пилешки гърди
1 стръкче целина
1 малка глава лук
за супата
1 к.ч. ориз
1 средно яйце
2 с.л. лимонов сок
1 ч.л. чубрица

Сварявате месото с целината и лука на слаб огън. Прецеждате бульона и нарязвате готовото месо на малки парченца. Кипвате отново течността вече с нарязаното месо и прибавяте към нея ориза. Разбивате яйцето и лимоновия сок и го оставяте настрани. Когато оризът е готов, махате супата от огъня.  Много внимателно я застройвате с яйчената смес. Добавяте чубрицата и оставяте за 15-на минути похлупена, но не на котлона.

Христослава

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 1
Re: Супи 2
« Отговор #37 -: 25 Април 2011, 12:26:26 »
Здравейте, за пръв път решавам да споделя в кибер пространството своя рецепта и съм леко притеснена...., но винаги има първи път.  ::)
Наскоро имах възможност да се разходя из гората и да набера прясна коприва. След кратко двуумене как да я приготвя, реших да направя крем-супа. За мое щастие, супата пожъна успех и затова сега ще ви споделя как я приготвих.
Необходими продукти:
коприва (колкото връзка магданоз)
1-2 с.л. масло
2 моркова
1/2 корен пащърнак
1 глава стар лук (може и 2-3 стръка пресен)
2 картофа
100-150 гр. гъби (най-добре става с челадинки, защото са много ароматни)
1 кубче пилешки бульон в 1 л. вода
1-2 ч.л. Маги-зеленчуци
4-5 стръкчета мащерка
шарен пипер (може и само черен)
сол
Начин на приготвяне:
Измивате и нарязвате на дребно всички необходими продукти, загрявате тенджера и слагате в нея маслото. След като се разтопи, добавяте лукът, копривата, пащърнакът, морковите, картофите и гъбите. Слагате капака на тенджерата, леко да се задушат. След това добавяте бульонът и подправките. Може да долеете вода, колкото желаете. Оставяте всичко да къкри докато зеленчуците се сварят. Накрая изваждате стръкчетата мащерка и пасирате до получаването на хомогенна смес. Супата може да се консумира с кротони или препечени филийки хляб.
Да ви е сладко!

ivanp

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2012
Re: Супи 2
« Отговор #38 -: 26 Април 2011, 13:44:55 »
Супа от коприва с кисело мляко

Продукти:
400гр. прясно набрана коприва / само връхчетата/, 1 връзка пресен лук, стрък пресен чесън, 1с.л. брашно /10гр./, 1/4ч.ч. ориз, 1/2връзка магданоз, 250гр. кисело мляко, 1 и 1/2с.л. лимонов сок,50гр. краве масло, 1 бр. яйце, сол,чер пипер на вкус. По желание може да се добави 1бр. нарязан картоф и 1бр. нарязан морков.

В маслото се задушават ситно нарязаните лук и чесън. След това се добавя пресятото брашно и малко вода. Слага се измитата и нарязана на ситно коприва.Задушава се. Налива се 500мл. гореща вода и се оставя да кипне. Намаля се огънят до умерен, прибавя се 1л.гореща вода, оризът, картофът и морковът. Вари се около 30мин. Накрая / 5 мин. преди да снемем от огъня/ се слагат сол на вкус, черният пипер и накълцаният магданоз. Застройва се с едно разбито яйце в киселото мляко и лимоновия сок, веднага след като свалим тенджерата от огъня.

ДА СТАНЕШ ЧОВЕК Е ИЗКУСТВО !
http://ipeychev9.blogspot.com/

Did_ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2958
  • начинаещ кулинар и заклет дегустатор :)
Re: Супи 2
« Отговор #39 -: 29 Април 2011, 17:30:27 »
Рибена супа



Ето какво сложих:
2 едри сафрида
1 пъстърва
1/2 ч.ч.мидени ядки
1/2 морков
1/2 глава лук
черен пипер
девисил
магданоз
кервиз /целина/
сол
олио

1 жълтък
2-3 с.л. кисело мляко
1 ч.л. царевично нишесте

Рибите се сваряват в малко вода с няколко зърна черен пипер, 2-3 стръка магданоз и стрък кервиз /целина/.
Сварената риба се почиства от кожа, кости и вътрешности и се накъсва на парченца.
Бульона се прецежда и отделя на страна.
В тенджерка с малко олио се задушават наситнения лук и морков. Добавя се бульона, рибата, мидите, девисил, сол, черен пипер млян и се оставя да поври до готовност.
Жълтъка, млякото и нишестето се разбиват на гладка смес /с вилица/ и към тях се добавя по малко от горещия бульон при непрекъснато бъркане /прави се застройка на супата/
 Сместа се връща в супата и ... готово! :)

Anuck

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 21
Re: Супи 2
« Отговор #40 -: 05 Май 2011, 16:24:15 »
Спаначена крем супа с яйце

    * 400 гр. спанак
    * 1 глава лук, ситно нарязан
    * 50 гр масло и малко зехтин
    * пилешки булжон
    * 2 пилешки бутчета, сварени
    * 1 ч. ч. замразена царевица
    * 1/2 връзка магданоз
    * 200 мл. прясно мляко
    * 200 мл. сухо бяло вино

Приготвяне

   1. В тенджера загряваме мазнината и добавяме лука да се задуши докато омекне
   2. прибавяме винити, булжона и млякото. Оставяме сместа да заври.
   3. Добавяме спанака, царевицата и месото от бутчетата. Варим около 10 мин, до готовност. Добавяме сол и ситно нарязан магданоз. Оставяме да истине. След това пасираме.
   4. Всяка порция сервираме с половинка от яйце.



Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 767
Оризова супа с гарнели
« Отговор #41 -: 11 Юни 2011, 08:16:20 »

ОРИЗОВА СУПА С ГАРНЕЛИ


Тази и още две други мои рецептати ще намерие и в новото юнско издание на списание "Меню". Благодаря Веселина! На теб и на всички в Редакцията. Щастлив съм. Горд съм ужасно и още по-благодарен!
Ами това е. Похвалих се вече. Четете нататък.







Продукти за 4 порции:

2 с.л. масло
10 ситно нарязани шалоти
250мл. бяло вино
500 мл. рибен фонд или бульон
60 гр. ориз
2 с.л. доматено пюре
500 гр. сварени и изчистени гарнели
300 мл. прясна сметана
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. кайен пипер
1 щипка индийско орехче
1 портокалово резанче




Начин на приготвяне:

Като начало запържваме леко в маслото шалотите, а след малко добавяме и пюрето. Мисля, че поне 50 % от готвенето е бъркане така, че продължаваме и тука с него. Гасим после с виното и го оставяме около 5-10 минутки тихичко да покъкри.

Прибавяме сол, ръсим със замах достатъчно от кайена, изсипваме вътре ориза, похлупваме и варим пак около 25 минути.

Сега идва ред на гарнелите. Слагаме половината от тях вътре и пюрираме всичко на каша с електрическия пасатор.

После прибавяме рибния фонд и пак варим, и пак бъркаме. След около 5 минути прибавяме и сметаната, пускаме вътре и останалите гарнели да плуват, настъргваме орехчето и изцеждаме портокала.

Варим още 5-10 минутки, а след това опитваме, сърбаме и докато подсмърчаме се чудим колко добри сме били, а никой не го знае.

Е, нали ни е сладко!




Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3150
Re: Супи 2
« Отговор #42 -: 11 Юни 2011, 11:47:47 »
БОЖЕ , ТОВА Е СТРАХОТНО !

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 767
Re: Супи 2
« Отговор #43 -: 11 Юни 2011, 21:23:59 »
Незная Йоли, обаче е вкусно.   :smile1:

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3094
Re: Супи 2
« Отговор #44 -: 17 Юни 2011, 12:03:08 »