Автор Тема: Пиле по ловджийски  (Прочетена 5737 пъти)

blue_bouble

  • Гост
Пиле по ловджийски
« -: 16 Май 2006, 19:50:10 »
Моля ви помогнете ми да намеря тази рецепта.Ядох таква пиле лятото в Созопол,имаше гъби,шунка,пилешко и всичко беше в доматен сос!Благодаря предварително!
« Последна редакция: 17 Май 2006, 07:48:47 от pep-4o »

zoia

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 157
Re: Пиле по лождийски
« Отговор #1 -: 16 Май 2006, 21:04:22 »
Виж какво намерих в една готварска книга,издадена 1976 г.
  ПИЛЕ ПО ЛОВДЖИЙСКИ

Нарежете на порции 1 изчистено и измито пиле.Изпържете месото в половин чаша мазнина,посолете го и го извадете в чиния.В същата мазнина запържете 1 чаша гъби,нарязани, и 1 глава лук.След това налейте по 1 чаша вода и бяло вино и прибавете 1 лъжица доматена салца.Подправете соса със сол и черен пипер и го оставете да ври 20 минути.Прибавете изпърженото месо и доварете на слаб огън.Няколко минути преди да го свалите от огъня,прибавете 1 чифт кренвирши на хапки.
Не съм го правила и това с кренвиршите......Не знам.Но иначе звучи добре.Ако решиш да го правиш- дай отзиви

yosif

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 365
Re: Пиле по ловджийски
« Отговор #2 -: 17 Май 2006, 00:17:19 »
БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА КУХНЯ ЗЕМИЗДАТ - СОФИЯ - 1978
д-р Л. Петров, д-р Н. Джелепов, д-р Е. Йорданов, инж. техн. С. Узунова

Пиле по ловджийски
« Последна редакция: 17 Май 2006, 07:53:48 от pep-4o »