Автор Тема: Вкусотиите на Пеполина - Продължението  (Прочетена 159994 пъти)

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3399
Re: Вкусотиите на Пеполина - Продължението
« Отговор #15 -: 01 Юни 2010, 10:43:30 »

 mistela,

 радвам се, че сиропа ви е харесал. У нас е една от любимите напитки и си го приготвяме много честичко и зимата с изсушен бъз и сега, когато още има пресен. За да се газира обаче, трябва да престои по - дълго време, дори може да му се сложат по няколко зрънца ориз вътре в бутилката, но...уви няма кой да го чака толкова време, че да се газира и си го пием като сокче  ;D

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3399
Re: Вкусотиите на Пеполина - Продължението
« Отговор #16 -: 21 Септември 2010, 10:50:18 »
            Ароматни пържени филийки

 
  Преди седмица намерих тази рецепта в нета и много ми допадна. След като направих филийките се очаровах от невероятния вкус на канела, която много обичаме в нашето семейство. Затова пускам тази уж традиционна рецепта, но все пак малко по - различна  :smile1:

  4 яйца
  250 мл. прясно мляко
  2 ванилии
  1 ч.л канела
  3 - 4 с.л. захар
  около 8 - 10 филии сух хляб
  олио за пържене

     В купа се разбиват яйцата, захарта, млякото, ванилията и, и/и канелата (може да направите и само с канела).
     Филиите се потапят в яйчната смес, за да поемат равномерно от сместа, като можете да поставите в тавичка и да ги залеете със сместа, а след като поемат да ги обърнете и от другата страна. Аз си ги потапям последователно преди пърженето  ::)
     Пържат се в сгорещено олио от двете страни.

     Ако не са ви достатъчно сладки, можете да сервирате с конфитюр, мед, течен шоколад, а защо не и със сиренце  :smile1: Въпрос на вкус.

     Източник:  gotvarstvo.georgievi.net
« Последна редакция: 21 Септември 2010, 10:57:15 от пеполина »

PRADA

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 199
Re: Вкусотиите на Пеполина - Продължението
« Отговор #17 -: 21 Септември 2010, 11:23:44 »
Преди много години, тази рецепта за пържени филийки със захар и канела(без ванилия) даде по телевизията посланика на Куба- (не помня името) много приятна жена, заедно с още една рецепта за свинско месо,също много сполучлива.

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3399
Re: Вкусотиите на Пеполина - Продължението
« Отговор #18 -: 30 Януари 2011, 18:32:13 »
   "Мързеливи" чушки бюрек

 печени и обелени чушки
 сирене
 брашно
 
 за заливката:

 яйца
 прясно мляко
 заквасена сметана
 сол

 за отгоре: настърган кашкавал

  Всички продукти са ориентировъчни, затова не съм дала точни пропорции.
  Чушките се разрязват и се разполовяват. Потапят се в брашно от двете страни и се нареждат в намаслена тавичка като се покрива плътно дъното. Отгоре се наръсва натрошено сирене, пак се слага пласт чушки, пак сирене и така до приключване на чушките. Върху последния слой отново се слага надробено сирене.
  Разбиват се яйцата със сол на вкус, прибавя се прясното мляко и една малка кофичка заквасена сметана. Всичко се разбива добре. Не пречи ако от сметаната останат неразбити бучици. С тази смес се заливат чушките така, че да ги покрие. На няколко места с вилица се правят дупчици и тавата се тръска, за да може заливката да влезе хубаво между чушките и да има от нея навсякъде. След това тавата се слага да се пече в предварително загрята фурна. Когато всичко се е стегнало и се е запекло изваждаме тавата, настъргваме на едро кашкавал и връщаме във фурната да се запече само отгоре до златиста коричка.

 Този мързелив вариант ми допадна страшно много. Получи се много бързо и много вкусно ястие.
« Последна редакция: 05 Февруари 2011, 09:28:43 от пеполина »

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8335
  • Ах, морето...
Re: Вкусотиите на Пеполина - Продължението
« Отговор #19 -: 30 Януари 2011, 18:52:40 »
Ммм..., Пепи, ти пита, пита и накрая - виж каква вкусотия сътвори :thumbup:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 16152
Re: Вкусотиите на Пеполина - Продължението
« Отговор #20 -: 30 Януари 2011, 18:59:30 »
а с този кашкавалец отгоре направо е  :ok: :ok:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3399
Re: Вкусотиите на Пеполина - Продължението
« Отговор #21 -: 30 Януари 2011, 20:27:27 »

Весенце, ами вкусно стана, че и бързо  ;D Ще влезе в графа любими окончателно  :smile1:

 Пепи, кашкавалчето придаде много хубав вкус, пък и видът е подобаващ така със зачервената коричка  ;D

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2333
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Вкусотиите на Пеполина - Продължението
« Отговор #22 -: 30 Януари 2011, 20:40:21 »
тези "Мързеливи" чушки бюрек са точно по май вкус, ,не се пържи,  а и толкова много ги обичам  :thumbup:

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3399
Re: Вкусотиите на Пеполина - Продължението
« Отговор #23 -: 30 Януари 2011, 20:59:58 »

 Лати,

ще се радвам, ако чушките ти харесат  :smile1:  Наистина голямо предимство е, че не се пържат и не стават изобщо мазни.

zoica

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1273
  • Живка
Re: Вкусотиите на Пеполина - Продължението
« Отговор #24 -: 30 Януари 2011, 21:09:04 »
С питане и чушки бюрек на фурна става-и на мен не ми се занимава с пържене,така че този модел ще е направен.
Благодаря за споделения резултат!
"Единственият начин да се отървеш от изкушението е да му се отдадеш напълно"!
http://receptitenazoii.blogspot.com/

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3399
Re: Вкусотиите на Пеполина - Продължението
« Отговор #25 -: 30 Януари 2011, 21:28:52 »

    zoica,

 благодаря ти  :smile1: Ще се радвам, ако чушките ви харесат. При нас бяха оценени подобаващо  ::)

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3150
Re: Вкусотиите на Пеполина - Продължението
« Отговор #26 -: 31 Януари 2011, 08:04:07 »
А,Пепи,просто веднага си ги заплювам чушчиците. Страхотно са апетитни. Ще се отчета като ги направя. Благодаря ти!  :thank_you2:

kokochka

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 152
Re: Вкусотиите на Пеполина - Продължението
« Отговор #27 -: 31 Януари 2011, 16:34:04 »
 :yahoo: Охааа,ще се пробват задължително!
Пепи,много апетитно изглежда!  :yahoo:

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3399
Re: Вкусотиите на Пеполина - Продължението
« Отговор #28 -: 31 Януари 2011, 17:23:15 »

 Йолинка, kokochka благодаря ви  :flower:

 Ще се радвам, ако и на вкус ви допаднат  :smile1: На нас ни харесаха много  ::)

Аелис

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 585
Re: Вкусотиите на Пеполина - Продължението
« Отговор #29 -: 31 Януари 2011, 20:24:03 »
Пепи, много апетитно изглеждат тези чушки - копирам си рецептата, да ми е под ръка :P.