Автор Тема: Ястия с месо 2  (Прочетена 266685 пъти)

Кристал

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 88
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #195 -: 10 Септември 2015, 12:26:20 »
Еее, на т`ва бутче вЕрно много се преглъща   :smile1:


Все пак, ако ви се хапват вкусни късчета свинско с пържени, но свежи и сочни зеленчуци, опитайте...


Свинско със зеленчуци по китайски


Продукти:

около 600 г свинско
4 глави лук
3 моркова
2-3 червени чушки
2 тиквички
2 малки патладжана
олио
сол, соев сос

за мариноване:

2-3 с. л. соев сос
1-2 с. л. балсамов оцет
2-3 с. л. зехтин
2 ч. л. смлян кимион
бял пипер на вкус


Приготвяне:

Месото се нарязва на пържоли и маринова от предната вечер в неметален съд, покрива се и се слага в хладилника.
Нарязваме зеленчуците на неголеми, сравнително еднакви парчета, лука – на полумесеци. Патладжаните предварително са нарязани на кръгчета, посолени и оставени за около час да се отцедят.
Нарязваме свинското на хапки и пържим в сух тиган (уок) под капак, докато се изпари маринатата и повърхността му покафенее. Готвенето на ястието е на средна степен на котлона и под капак.
Изважда се в съд с капак, наливат се 2-3 с. л. олио и се слагат лукът и морковите. Пържат се около 10 минути, с разбъркване от време на време. Добавят се чушките и се готви още около 4-5 минути. Прехвърляме при месото.
Наливат се около 2 с. л. олио и се слагат тиквичките, готвим около 5 минути, добавяме 1-2 с. л. соев сос и още около 5 минути.
Изваждаме тиквичките и по същия начин пържим патладжаните.
Връщаме месото с другите зеленчуци, посоляваме, слагаме 2-3 с. л. соев сос, разбъркваме и оставяме да поизври течността. Изключваме котлона и оставяме още около 10 минути на печката, да се смесят ароматите.

Да ви е вкусно!

За питието вие си знаете, но с биричка беше чудно.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 16152
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #196 -: 10 Септември 2015, 13:30:16 »
 :thumbup: оооо много дори ми харесва и в следващите дни човеците ще му се зарадват. Благодаря ти!
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4108
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #197 -: 10 Септември 2015, 14:51:36 »
Май ще се прави,но последните 10 м. Във фурната

Кристал

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 88
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #198 -: 10 Септември 2015, 15:40:14 »
Пепи, Зверчо, от майстори като вас - голямо мерси  :curtsey:

snijinka

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 1
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #199 -: 13 Септември 2015, 17:56:14 »
Кристал, ще се пробва задължително  :thank_you2:

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4108
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #200 -: 13 Септември 2015, 18:15:52 »
Кристал, ще се пробва задължително  :thank_you2:

Божей, с този аватар, направо те обърках с Дид_ка. Извинявай...
Това ще се окаже празен пост

cvetozara123

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 138
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #201 -: 04 Октомври 2015, 11:04:24 »
Свинското със зеленчуци по китайски има ли вкус на сач, защото като го гледам малко ми прилича на това.

Кристал

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 88
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #202 -: 04 Октомври 2015, 13:54:50 »
Цвети, тия продукти не съм ги готвила и на сач и не мога да кажа. Месото става с лека коричка, отвътре е сочно. Зеленчуците са меки, леко хрупкави и сочни. Предполагам, че има значение и готвенето през цялото време под капак. На сач са по-скоро печени, а тук пържени. Дано да съм обяснила както трябва  :smile1: