Автор Тема: Ястия с месо 2  (Прочетена 266714 пъти)

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1719
Ястия с месо 2
« -: 23 Ноември 2009, 13:50:05 »
ЯСТИЯ С МЕСО



Ястия с месо

Рецептите в темата:

КАТАЛОГ

стр.1

Унгарски гулаш -petrina :icon_idea:

Свински котлети със сирене и шунка -marabu :icon_idea:

Паприка гулаш със свинско - bluemoon :icon_idea:

Хапки от свинско месо с кашкавал - elimm :icon_idea:

ПЪРЖЕНО ПИЛЕШКО ФИЛЕ- kylinarka

Телешко STIFADO - petrina :icon_idea:

Руладини в ароматен сирене сос - Yoli :icon_idea:

Пълнено свинско, гарнирано с зеленчуци - greyeve :icon_idea:

Мариновани в узо пилешки шишчета с халуми - pepelia6ka :icon_idea:

стр.2

Телешка пържола с червени боровинки - greyeve :icon_idea:

Хрупкави пилешки бутчета "Сигнал" - Аелис :icon_idea:

Печени шпиковани свински ребърца - Lety :icon_idea:

Оризов венец с мариновани свински хапки- alexa_a :icon_idea:

Задушени свински пържоли -marabu :icon_idea:

Пържен дроб с лук -marabu :icon_idea:

Агнешко месо с бакла - ivanp :icon_idea:

Дроб-сарма на скара /по кричимски/- gaby_s :icon_idea:

Заек по селски - neveja :icon_idea:

Задушена сърна с маслини, гъби и бекон - рер-4о :icon_idea:

Свинско къри - petrina :icon_idea:

Редено - Yoli  :icon_idea:

Орзо с пилешко, гъби и грах - Аелис :icon_idea:

стр.3

Рецепти за сърнешко - ivanp

Телешко соте - ivanp :icon_idea:

Печено свинско с кашкавал и майонеза - Tina-Rina :icon_idea:

Гювечета "За гости" - peps :icon_idea:

Запеканка с пачи крак и свинско - Abra :icon_idea:

Винен кебап - Аелис :icon_idea:

Препечени телешки филета с Балсамико по рецепта на Дейвид Роко - Аелис :icon_idea:

Маринован заек - рер-4о  :icon_idea:

Печен свински врат - рер-4о  :icon_idea:

Пълнен заек на фурна - ivanp :icon_idea:

стр.4

Свински котлети със сметанов сос - Tina-Rina :icon_idea:

Глиган със сладки картофи и карамелизиран лук - рер-4о :icon_idea:

Заек със сини сливи - рер-4о :icon_idea:

Пълнен заек върху канапе от зеленчуци - maksimalistkata :icon_idea:

Свинско контрафиле печено на ниска температура -marabu :icon_idea:

Гулаш супа по унгарски - rossi123 :icon_idea:

Гювеч от свинско, праз, гъби и кисели краставички - Tina-Rina :icon_idea:

Агнешко с орзо по гръцки - marabu :icon_idea:

Руло Радост - radost.1955 :icon_idea:

Лимонови свински шницели със салата - marabu :icon_idea:

Месо с кисели краставички - marabu :icon_idea:

Свинско руло с ароматна плънка от градински подправки - bluemoon :icon_idea:

срт.5

Агнешко по монголски - ivanp :icon_idea:

Свински пържоли с брашно от манатарки - рер-4о :icon_idea:

Руло от свинска плешка - Yoli :icon_idea:

SALTI IN BOCCA ALLA ROMANA - Drago :icon_idea:

Пилешки дробчета с лук и яйца - Tina-Rina :icon_idea:

Телешки скалопини с лимонов сос - Lety :icon_idea:

Хрупкаво свинско с мариновани череши-Yoli :icon_idea:

стр.6

Заешко с естрагон и гъби - greyeve :icon_idea:

Пуешко къри - greyeve :icon_idea:

Пиле с естрагон -rainbow :icon_idea:

Свинско филе със сос от нар - рер-4о :icon_idea:

ТЕЛЕШКИ СТЕК СЪС ЗЕЛЕН ПИПЕР И АРОМАТНИ КАРТОФИ - Drago :icon_idea:

Пай с телешко, зелен боб и пюре от целина - greyeve :icon_idea:

Котлети с резене и скариди - Drago :icon_idea:

стр.7

Руладини от свинско месо - Tina-Rina :icon_idea:

Свински котлет с горчица - Tina-Rina :icon_idea:

Пържено свинско месо с лук - рер-4о  :icon_idea:

Свински ребра с див ориз -Drago :icon_idea:

Наденички с праз - рер-4о :icon_idea:

Дробчета с карамелизиран лук и гъби - рер-4о :icon_idea:

Сърна с картофена решетка и два вида моркови - greyeve :icon_idea:

Друсан кебап - Drago :icon_idea:

Медальони от свинско бонфиле с картофено пюре и карамелизиран чесън - рер-4о :icon_idea:

Телешко със спанак по средиземноморски - рер-4о :icon_idea:

Плитки от свинско месо - Tina-Rina :icon_idea:

Пържен черен дроб с лук, чушки и моркови - vladofidera

Свинско с гъби и кашкавал - Tina-Rina :icon_idea:

Телешко шкембе с гъби в гювече -Tina-Rina :icon_idea:

стр.8

Свински пържоли с гъби на фурна - Tina-Rina :icon_idea:

Агнешко соте - tarakchieva :icon_idea:

Телешки дроб "Строганов" - Tina-Rina :icon_idea:

Свинско с лук и бира - Tina-Rina :icon_idea:

Телешко с портокали - MiladY_İST34 :icon_idea:

Свинско варено -Miraqnii :icon_idea:

Черен дроб по албански -MiladY_İST34 :icon_idea:

Агнешко с картофи и нахут - Aura :icon_idea:

Заек в гърне - рер-4о :icon_idea:

Агнешко бутче с бяло вино и зеленчуци - Miraqnii :icon_idea:

Соломони - рер-4о :icon_idea:

стр.9

Свинско в сос с гъби (Сосче с оризче) - ROSPOP :icon_idea:

Свинско с гъби и зеле в гювеч - vladofidera

Бавнопечен свински врат с ароматни подправки- bluemoon :icon_idea:

Свинско със сметана - vladofider

Пиле с грах - rainbow :icon_idea:

Пилешка кавърма в палачинка - rainbow :icon_idea:

Холодец - Aura :icon_idea:

Бавно печено свинско месо със сос от нар  - рер-4о :icon_idea:

Палачинки с месо - Aura :icon_idea:

Невероятно вкусно телешко! - marabu :icon_idea:

Печени свински котлети с моркови и чесън - Tina-Rina :icon_idea:

Маринован джолан на фурна - GolemDZVER :icon_idea:

Агнешко бутче с маслини - marabu  :icon_idea:

стр.10

Доб дьо бьоф или телешко по провансалски - mishonta :icon_idea:

Сарми от левурда с кайма - marabu :icon_idea:

Печен заек с розмарин :icon_idea:

Хаш - Aura :icon_idea:

Маринована свинска пържола на скара  :icon_idea:

Най-вкусния печен заек - рер-4о :icon_idea:

Свинско със сос от топено сирене и орехи - Tina-Rina :icon_idea:

Свинско със зеле - marabu  :icon_idea:

Заек в гърне - marabu  :icon_idea:

Свинска пача-желе -ivanp   :icon_idea:

стр.11

Пълнени агнешки ребра - GolemDZVER :icon_idea:

Свинско месо и още нещо в гювеч - ceckavd  :icon_idea:

Телешко с нахут - Aura  :icon_idea:

Масала със зеленчуци и свинско месо - рер-4о :icon_idea:

Себзи пилав -  Səbzi plov -Aura   :icon_idea:

Буглама (Келепър) - Buğlama (Kələpur) - Aura :icon_idea:

стр.12

Плетеница за скара -GolemDZVER :icon_idea:

Сач - Sac - Aura :icon_idea:

Кавказки шашлък - Aura  :icon_idea:

РУЛО ОТ АГНЕШКО с кайсии и ....кайма и патладжан - GolemDZVER  :icon_idea:

Печен телешки котлет с розмарин - Aura :icon_idea:

ШПИКОВАН ДЖОЛАН СЪС СИРЕНА а ла Боре, Боре - GolemDZVER  :icon_idea:

стр.13

Унгарски гулаш - Aura :icon_idea:

Свински врат на канап-GolemDZVER :icon_idea:

Касапско мезе (вариации на тема разни мръФки) - GolemDZVER :icon_idea:

Агнешко печено бутче - Aura :icon_idea:

Фалшиво ПИЛЕШКО РУЛО - GolemDZVER  :icon_idea:

Бьоф Бургиньон - Aura  :icon_idea:

Свински уши на тиган - elimm  :icon_idea:

Печени свински гърди с копър - рер-4о :icon_idea:

"Соютма от агнешко"  - Aura :icon_idea:

Шишчета от агнешко месо - рер-4о :icon_idea:

Свински пържоли в сос от синьо сирене - elimm :icon_idea:

Печено агнешко бутче - ivanp :icon_idea:

Свинско със зеленчуци по китайски - Кристал  :icon_idea:
« Последна редакция: 12 Септември 2015, 18:48:42 от Захарно петле »

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8335
  • Ах, морето...
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #1 -: 23 Ноември 2009, 16:48:00 »
peps, това свинско се готви / само че с кромид лук/ и на баба ми в родния край - самоковсия - ако искаш пробвай тук

peps

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 189
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #2 -: 26 Ноември 2009, 10:19:55 »
Vesela, ще го пробвам със сигурност и с кромид лук - нали все пак сега е сезона на свинското и туршиите. :thumbup:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2333
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #3 -: 12 Декември 2009, 13:41:09 »

marabu

  • Гост
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #4 -: 21 Декември 2009, 22:24:05 »
Свински котлети със сирене и шунка



4 броя свински котлета без кост
60 г едро настъргано сирене Чедър
4 резена сурово-пушена шунка
1 с л ситно нарязан босилек
1 с л олио
сол
смлян черен пипер


• Шунката се наситнява и се смесва със сиренето.
• Подправя се с босилек и щипка черен пипер.
• Сместа се разбърква добре.
• Месото се измива и се подсушава с кухненско руло.
• Натрива се със сол и черен пипер.
• Във всеки котлет се правят дълбока цепка тип "джоб", като ножът се държи паралелно на работната повърхност.
• Приготвената плънката се разпределя по "джобчетата".
• В тиган се сгорещява мазнината.
• Месото се изпържва по 10-12 минути от всяка страна.
• Свинските котлети се поднасят топли с печени или задушени на скара зеленчуци.

bluemoon

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1633
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #5 -: 28 Декември 2009, 10:42:00 »
Паприка гулаш със свинско



Продукти

2-3 с.л. олио
1 кг. свински бут
сол и черен пипер
2 глави лук
3 червени чушки (+1 люта по желание)
2 ч.л. сладък червен пипер
1 ½ ч.ч. млени домати
300 мл. костен бульон(свински, или телешки на кубче)
2 дафинови листа
около 500-600 гр. картофи
около 100-150 гр. квасена сметана
малко пера пресен лук (ситно накълцани)


Приготвяне

В тенджерата в която ще готвите гулаша, запържете в олиото късовете месо до златисто, след което го извадете в чиния и я оставете на топло.
В мазнината от пърженето на месото, поставете нарязаният на ситно 2 глави лук и червените чушки, нарязани на еднакви лентички или кубчета.
Върнете тенджерата на котлона и запържете леко, след което задушете до омекване лука и чушките.
Наръсете със сол, черен и червен пипер,  и веднага  добавете доматите и дафиновият лист. Разбъркайте и оставете на среден огън малко да покъкри (около 5-10 минути) и налейте бульона.
Върнете и месото, похлупете и оставете да ври тихо до готовност.
За финал, добавете и квасената сметана, която ще придаде по-особен и мек вкус на гулаша.
Отделно сварете картофите в подсолена вода и поднесете ястието, гарнирано с тях.
Поръсете с наситнени пера от пресен лук.


kylinarka

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 376
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #6 -: 28 Декември 2009, 10:52:10 »
Наскоро в един готварски сайт попаднах на една много сполучлива рецепта с пилешко филе и искам да я споделя с вас.

ПЪРЖЕНО ПИЛЕШКО ФИЛЕ

400 гр. пилешко филе се нарязва на малки късчета и се смесва в купа с 1 разбито яйце, 3 с.л майонеза,3-4 с.л брашно, сол и черен пипер.Купата се покрива с капак и сместа престоява една нощ в хладилник.Гребва се със супена лъжица и се пържи месото на среден огън до златисто.
Голяма вкусотия. :thumbup:

Питам дали няма да стане и с рибно филе????

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2333
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #7 -: 30 Декември 2009, 16:32:16 »

elimm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 951
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #8 -: 12 Януари 2010, 12:50:40 »
Хапки от свинско месо с кашкавал

Продукти:
500гр. свинско месо
3 големи глави лук
4-5 с.л. соев сос
сол
черен и червен пипер
чубрица
кимеон
кашкавал за поръсване

Приготвяне:
Свинското месо се нарязва на малки хапки, а лука на тънки ивици. След което се запържват в малко мазнина докато променят цвета си. Налива се около 500 - 600 мл. вода прибавя се соевия сос и се оставя да поври за около 30 - 40 мин. Прибавят се и останалите подправки и се оставя на по - слаб огън докато водата изври напълно. Преди да сервирате настържете кашкавала върху всяка порция и го затоплете в микровълнова печка за 30сек.
« Последна редакция: 12 Януари 2010, 13:38:57 от sladka hapka »

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3150
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #9 -: 13 Януари 2010, 23:45:49 »

greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1103


kiwi

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 18
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #12 -: 02 Февруари 2010, 12:09:44 »
Бигос
Това е полска зимна гозбица, която подобно на нашия гювеч търпи безкрайни вариации.
За шест порции:
50 гр сушени горски гъби
200 гр сланина (при мен - бекон)
200 гр пушен колбас
1 глава червен лук
500 гр кисело зеле
150 гр сушени сливи без костилка
500 гр пуешко филе от гърди
сол и прясно смлян черен пипер
200 мл сухо червено вино
3 супени лъжици олио
1 супена лъжица кимион на зърна
4 бр. дафинов лист
1 супена лъжица мед
2-3 супени лъжици сметана при сервиране

Слагате гъбите в толкова вода, колкото да ги покрие, и ги варите около 15 мин. Междувременно приготвяте останалите продукти – нарязвате сланината на кубчета, пушения колбас на кръгчета с дебелина 1 см, а обеления червен лук на дребно. Изплаквате добре киселото зеле и го посмачквате, месото разделяте на не много широки лентички и го подправяте със сол и черен пипер.
Време е да изцедите сварените горски гъби, запазвайки водата, след което ги нарязвате на дребно. След това поставяте някакъв текстил върху една цедка, примерно пелена, изцеждате водата от гъбите (трябва ви около 100 мл, останалата не е необходима) и я смесвате с виното.
На умерена температура изпържвате кубчетата сланина в олио. След това ги изваждате и заделяте, а останалата мазнина в съда загрявате на силен огън. В нея на две порции изпържвате за по 2 мин пуешките лентички и колбаса, а после ги слагате обратно в тенджерата. Разбърквате ги с лука, киселото зеле, гъбите, сушените сливи, разреденото във вода вино, кимиона, дафиновия лист и меда.
Последната стъпка е добавянето на вода към ястието – тя трябва да го покрие. Остана да сложите малко сол и много черен пипер и на силен огън да варите около 2 мин. След това покривате с капак и го оставяте 30 мин на умерен котлон, разбърквайки от време на време. Най-накрая махате капака, добавяте сланината и бъркате 1-2 мин на висока температура. Вече сте готови да сервирате като по желание можете да добавите сметана.
 
Източник: "В къщи"-това е безплатно списаниице с програмата на телевизиите с по една рецептичка вътре.


greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1103