Автор Тема: Записки от кухнята на Емили II  (Прочетена 123903 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 16152
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #15 -: 10 Ноември 2009, 16:23:47 »
Емке, ти нямаш ли от този плод да го снимаш и покажеш?
ТАка по обясненият ами прилича на един дето тук съ виждала  :hmmm: :hmmm:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1921
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #16 -: 10 Ноември 2009, 17:21:27 »
Ами на снимката има едничка, точно до чашата, ама май не се вижда добре.

Като се прибера давечера, ако е оцеляла и не са я изяли, ще я снимам, ако ли не - утре като ми донесе майка още, ще снимам на 100 % :smile1:

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1921
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #17 -: 10 Ноември 2009, 20:24:13 »
Ето и снимчиците. :smile1:

Цяла и разрязана....

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3399
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #18 -: 10 Ноември 2009, 21:05:52 »

 Емич,

 мерсаж мила  :air_kiss: Ей таквоз чудо не бях виждала до сега  ;D Вече е решено - ще правя швепс от дюля, пък каквото ще да става  :smile1:

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3399
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #19 -: 13 Ноември 2009, 17:25:28 »

 Еми,

 идвам вече с благодарности за швепса. Значи с дюля стана идеален, но толкова ни хареса, че не изчакахме да се газира дори. Аз направих 1/2 доза, и съжалих много. Днес се прибирам от работа и какво да видя - останала само 1/2 бутилка, а аз се канех да си го прелея в каничка и да си го изфотя. Да ама не. Снимни ще има при следващата доза  ;D е, надявам се де  :smile1:

 Благодаря ти мила  :air_kiss:

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1921
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #20 -: 15 Ноември 2009, 22:16:53 »
 :yahoo:, Пепи!

Аз направих по същия начин и с ябълки, нашенски, те дават повече сок. Мноооого ни хареса.

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1921
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #21 -: 15 Ноември 2009, 22:36:55 »
Пълнени питки

5 питки - земели
1 кренвирш
7-8 гъби печурки
3 кисели краставички
3-4 ск. чесън
2 с.л. олио
кашкавал


  • Нарязваме гъбите, кренвирша и краставичките на дребни кубчета.
  • В тиган загряваме олиото и слагаме гъбите.
  • Като поомекнат, добавяме кренвирша и краставичките.
  • Разбъркваме и пържим 15-тина минути, докато се изпари влагата на гъбите.
  • Прибавяме ситно нарязания чесън, пържим още 3-5 минути и сваляме от огъня.
  • Внимателно отваряме земелите отгоре и изваждаме част от вътрешността.
  • Напълваме питките и ги подреждаме върху леко намазнена пекарска хартия.
  • Печем ги 15 минути в предварително загрята умерена фурна.
  • Изваждаме ги, върху всяка питка слагаме рендоснан кашкавал.
  • Притискаме го леко, за да влезе през отвора, към вътрешността на питката.
  • Връщаме ги обратно във фурнана и допичаме, докато се разтопи и запече кашкавала.
  • Сервираме питките топли.

         



Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1921
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #22 -: 18 Ноември 2009, 21:46:42 »
Салата от карфиол "Тромба"

300 гр. карфиол
3 червени печени пиперки
3 ск. чесън
3 с.л. ситно нарязан магданоз
5 с.л. олио
1 с.л. балсамико



  • Накъсваме карфиола на розички и го бланшираме за 5 мин. във вряща подсолена вода.
  • Пиперките и чесънът счукваме в хаванче с малко сол.
  • В купичка смесваме олиото с балсамикото и магданоза и разбъркваме.
  • Прибавяме счуканите пиперки и чесън и размесваме отново.
  • Слагаме добре отцедения карфиол в купа и заливаме с пиперковия сос.
  • Разбъркваме добре, оставяме да отлежи 15-тина минути и сервираме.

Добър апетит! :smile1:






bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5000
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #23 -: 19 Ноември 2009, 01:23:27 »
Емили, обожавам салата от карфиол. Пипреките ще му придадат чуден привкус.  :thumbup:

Опитай следващият път, без да бланшираш карфиола, нека е суров, после може да споделиш. ;D

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1921
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #24 -: 19 Ноември 2009, 09:35:53 »
Благодаря, Жоре.

Да си призная, позамислих се преди да цопна карфиола във водата, но реших първо така, пък ако се хареса да пробвам и суров.

Ефектът беше страхотен. Омете се за отрицателно време. Сега, подкрепена е от тебе, задължително още довечера салатата ще бъде със суров карфиол. :yahoo:

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1921
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #25 -: 30 Ноември 2009, 21:12:31 »
Гъбена салата

500 гр. гъби печурки
3 ск. чесън
2 с.л. ситно нарязан магданоз
2 с.л. балсамико
1 яйце
3 с.л. вода
брашно
сол
олио за пържене


  • Измиваме и подсушаваме гъбите.
  • Яйцето разбиваме  добре с водата.
  • Овалваме гъбите  в брашно и след това в яйцето.
  • Изпържваме ги се в сгорещено олио.
  • Ситно нарязания чесън смесваме с магданоза и балсамикото.
  • Слагаме гъбите в купа и добавяме чесновата смес.
  • Подправяме със сол на вкус и разбъркваме добре.
  • Оставяме 15-тина минути, да се смесят вкусовете и сервираме.

* След като изпържим гъбите, не ги отцеждаме много добре, за да остане част от мазнината и за салатката.

t_ilieva

  • Безнадеждна оптимистка
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2130
  • Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #26 -: 03 Декември 2009, 13:57:15 »
Emili, гъбената салата изглежда страхотно!  :thumbup:

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1921
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #27 -: 05 Декември 2009, 11:43:44 »
Благодаря,благодаря!  :air_kiss:

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1921
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #28 -: 05 Декември 2009, 11:48:25 »
Супа от горски гъби

2-3 с.л. сушени манатарки
2-3 с.л. сушени челадинки
2-3 с.л. сушени пачи крак
2 моркова
2 картофа
1 сурова пиперка
3-4 с.л. олио
2 л. зеленчуков бульон
фиде
сол, чер пипер и ронена чубрица


  • Сушените гъби накисваме в гореща вода за 30 минути.
  • През това време нарязваме почистените зеленчуци на кубчета.
  • Загряваме мазнината в тенджера и слагаме морковите и пиперката да се позапържат.
  • След това добавяме картофите и гъбите, заедно с отварата, в която са били.
  • Подправяме със сол и чер пипер на вкус, и заливаме с бульона.
  • Оставяме супата да къкри на тих огън, до омекване на продуктите.
  • Добавяме фидето, 10-тина минути, преди да свалим супата от огъня.
  • Накрая наръсваме с ронена чубрица.




Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1921
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #29 -: 10 Декември 2009, 20:52:03 »
„Червена”  салата

700 гр. картофи
2-3 малки главички червено цвекло
2-3 сурови пиперки
1 стрък праз
3 ск. чесън
олио,  оцет и сол на вкус



  • Картофите и цвеклото измиваме добре и сваряваме по отделно в подсолена вода.
  • След като изстинат, ги обелваме и нарязваме на кубчета.
  • Празът и чесънът нарязваме на ситно и леко „настискваме ” с малко сол.
  • Пиперките нарязваме на пръчици.
  • Смесваме всички продукти в салатиера.
  • Подправяме с олио, оцет и сол на вкус и разбъркваме.