Искам да започна продължението (или да продължа започнатото

) с нещо сладко, нали там моите рецепти се различават най-вече от останалите.
Торта с праскови (16 порции)
за блата:
2 яйца
200 мл типово брашно
1 ч.л. подсладител "Суитли-ултра"
1/2 пакетче бакпулвер (5 г)
щипка сол
за крема:
1 л прясно мляко
3 опаковки пудинг ванилия на "д-р Йоткер"
1 с.л. подсладител "Суитли-ултра"
100 г краве масло.
и още:
1 компот от праскови с подсладител
1 опаковка прозрачно желе за торти на "д-р Йоткер"
100 г шоколад за диабетици
300 мл подсладено кафе еспресо

Блата се приготвя, като белтъците се разбиват на сняг със солта, добавят се жълтъците, подсладителя и пресятото с бакпулвера брашно. Бързо се забърква тесто, което се изсипва в застлана с хартия за печене тортена форма и се подравнява. Пече се в предварително загрята фурна на 220 градуса до златисто. След като изстине се обръща и се сиропира с горещо кафе еспресо.
Крема се приготвя, като в зарятото до кипване мляко (на водна баня или в млековарка) се сипва на струйка разтворената в 150 мл студена вода прах за пудинги. Добавят се подсладитекя и кравето масло и крема се сгъстява с енергично разбъркване за около 5 минути. Готовия крем се изсипва още топъл в тортената форма, над блата. Оставя се да изстине за около 1 час.
Отгоре на тортата се нареждат парчета праскови от компота. Желето за торта се разтваря в 250 мл течност от компота и се загрява до кипване, при непрекъснато разбъркване.Изсипва се върху прасковите, като се почва от средата на тортата, към периферията и. Тортата се оставя за няколко часа в хладилник. След като се извади от хладилника, се освобождава от формата и се премества в тортена чиния. Украсява се с разтопен шоколад и е готова за консумация.