Автор Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна  (Прочетена 416036 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #15 -: 23 Септември 2009, 17:59:23 »
Валя, радвам се, че са ви харесали  :60:
Йоли, ти да не мислиш, че живея в покрайнините на Сф  :P :P
« Последна редакция: 26 Октомври 2009, 18:15:14 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

desychem

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 177
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #16 -: 25 Септември 2009, 12:13:26 »
Поздравления за новата тема, която ще следя с интерес както и предишните! Горда съм да се уча от най-добрите! Идвам с благодарност за великолепните сусамки-хрупкави, крехки и сладки. Благодаря ти!

mivis_75

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2685
  • Любовта минава през стомаха!!!
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #17 -: 25 Септември 2009, 22:38:54 »
   ::)  Оххх, от кога им се каня и аз на тези сусамки,че ги обожавам!  :swoon: И това ще стане Пепи ,а сега ти идвам на гости с благодарности за :

 Картофено руло с шунка  и гъби - както вече знаеш,въпреки притесненията си,но благодарение на теб разбрах и тънкоста,майката му е стискането  :rofl:   :rofl:   :rofl:

     

 И Пиле "ЧЕЛАМИЧКА" - въпреки,че не го докарах като твоето на външен вид,но беше много вкусно задушено.  :thumbup:  :thumbup:  :thumbup:

                             

 

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #18 -: 25 Септември 2009, 22:53:22 »
Деси,  прекрасни сусамки  :thumbup:
Мими,  и рулото и пилето изглеждат вкусно  :thumbup: Не се бой от сусамките де  :wink1:
Девойки, радвам се, че харесахте рецептичките и ми се доверихте за пореден път  :air_kiss:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

FRESA

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 98
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #19 -: 27 Септември 2009, 12:14:09 »
pep-4o много благодаря за изпъленото обещание  :air_kiss:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Пица на охлювчета
« Отговор #20 -: 05 Октомври 2009, 22:19:44 »
Пица на охлювчета




Откакто мернах такава пица в нета ( една дама питаше как се прави с една картинка), не ми излизе от ума.
Поне две-три седмици се каня да я направя, но нали главния ни пицояд го нямаше, та все отлагах.
В събота обаче, прибирайки се, реших, че неделя е почивен ден и ще осъществя замисъла си  ;D независимо, че пицояда искаше супа топчета  :smile1:



Тестото за 1 голяма тава е половината доза от това любимо мое тесто

Плънка:
плънката е по желание - тази тук е филе, маслини, царевица, домат. Намазана с разни части лютеница и кетчуп (и двете собствен опроизводство), обилно наръсена с кашкавал и моцарела.
За "охлювите":
сварени яйца, топено сирене и кашкавал.

и изобщо - всичко по плънките е въпрос на импровизацияяя.

Приготвяне:

* Замесва се тестото, оставя се да втаса.
* Разделя се на две топки.
* Първата топка се точи на кора, с диаметър около 4см. по-малък от чинията за сервиране на пицата.
* Готовата кора (блата) се поставя /пренася с точилката/ в тавата за печене - поръсена само с брашно, или с царевично нишесте.
* Втората топка се точи /по възможност на дълга ивица/.
* Трябват ни ивици с ширина около 4см.
* Яйцата се нарязват на 6-ки или осминки.
* В края на ивицата се поставя парче яйце, парче топено сирене или кашкавал /аз ги редувах/
* Завива се веднъж, отрязва тестото и поставя върху блата така, че половината от рулцето да бъде върху него. Нареждат се не много плътно едно до друго.
* Когато всички са наредени, блата се намазва с кетчуп или друга смес по желание (аз намазвам със сместа от кетчуп и лютеница), поръсва с чубрица и риган и всички останали продукти.
* Най-отгоре се настъргват кашкавала и моцарелата.
* Рулцата-охлювчета се намазват с четка с доматената паста /или с друго по желание/.
* Поставя се готовата тава в студена фурна и включва на 250*.
* Така пицата втасва, докато загрява фурната.
* Пече се до зачервяване, около 20 мин.

« Последна редакция: 13 Юли 2010, 18:55:14 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #21 -: 05 Октомври 2009, 22:49:20 »
Уау .... великолепно е това.    :thumbup: Много идейно.  ;D ( И на тийновете ,може би само на единия в момента  :hmmm: много им е харесало със сигурност). Със сигурност ще се хареса и на моето хайванче.  :yes4: Както и на всички останали.  :clap: Мерси за поредната невероятна рецепта.  :thank_you2:

МАГdanos

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 0
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #22 -: 05 Октомври 2009, 23:04:41 »
Пепке, цветята ти са в другата тема,
тук това от мен ;D
Пицата е... :exclaim: :exclaim: :exclaim: :thumbup:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #23 -: 06 Октомври 2009, 19:39:32 »
( И на тийновете ,може би само на единия в момента  :hmmm: много им е харесало със сигурност).

и на двамцата  :smile1:
Прави на твоето хайванче, но имай предвид, че така обграден блата на пицата събира доста плънка  :wink1:

Павка, не се подмазвай  :P  само със сръбска музика и пи*ене, по-добре слагай и скарата  ;D
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Млечно чеснов пастет
« Отговор #24 -: 25 Октомври 2009, 11:32:34 »
Млечно чеснов пастет




Продукти:
300гр. извара
200гр. сирене Дунавия /оригинално ако може/
2 с.л. майонеза
1 малка заквасена сметана /200гр. мисля е/
4-5 скилидки чесън /или повечко/  :smile1:

щипка червен пипер, може и лют.

Приготвяне:
* Изварата, скилидките чесън и майнозета се поставят в купа и пасират.
* Прибавя се сиренето и отново пасира до получаването на хомогенна смес.
* В готовата смес се прибавят сметаната и червения пипер, разбърква добре и поставя в хладилник за 20-30 мин. да стегне.

Подходящ пастет за намазване на препечени филийки, меса, зеленчуци ......... или кой както му харесва.
 Добър апетит  :smile1:


“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Задушено месо от сърна
« Отговор #25 -: 25 Октомври 2009, 12:02:07 »
Задушено месо от сърна




Продукти:

бут - обезкостен /или парчета филе, цели/ - около 2кг.

марината:
5-6 стръка кервиз
5-6 моркова
2-3 глави лук
1 глава чесън - почистена от люспите
500 мл червено вино
100мл оцет
2-3 дафинови листа
по 3-4 зърна бахар и карамфил
кората на 1 лимон
1 с.л. сол

300 мл  вода
ок. 200гр. сланина
100 мл бяло вино
7-8 ск. чесън
сол

50-60 мл олио/зехтин
100мл течна сметана
100гр пушено сирене
400гр гъби /печурки предпочитам и ползвам/


Приготвяне:

* Месото се почиства от мазнините и ципите.
* Ако е бут - обезкостява се, като се внимава да се запази целостта на бута. Отделяме си за готвене парче или две около два килограма.
* Месото се завива в тензух /или друга мека и тънка кърпа/, намокрен в оцета и начуква с дървено чукче, като се обръща често така, че да се оформи дълго цилиндрично парче.
* В дълбока тенджера се поставят всички продукти за маринатата , като зърната карамфил се набождат на главата лук.
* Кипва се  и оставя на тих огън да поври 10-15 мин.
* Охлажда се и в нея се поставя парчето бут. Притиска с чиния и прибира в хладилник за едно денонощие.
* Изважда се маринованото вече месо, освобождава се от тензуха  и подсушава добре. (отделя се 150-200мл от маринатата)
* Шпикова се със скилидките чесън.
* Сланината се нарязва на тънки ивици  и завива парчето месо. Цялото се усуква с дебел конец.
* Поставя се в тенджера, залива се с водата, виното, прецедената отделена марината и посолява.
* Включва се да се задушава  на тих огън (като се отпенва при нужда) до омекване на месото - около 2,5ч.
* Изважда се месото. Освобождава се от конеца. Бульона се прецежда.
* Почистените и ситно нарязани гъби се задушават в олиото/зехтина. Добавя се бульона и вари с отворен капак до редуцирането му наполовина.
* Сиренето се пасира със сметаната и прибавя към гъбения сос на тънка струя, като се бърка непрекъснато.
* Ври около 2-3 мин.
* Отделеното задушено парче месо се реже на филии и прибавя в соса.
* Отмества се от котлона, съда се затваря с капак и оставя да почине за 15-20 мин.

* При сервирането може да се добавят парчета лимон  :smile1: или по-добре чаша вино  :wink1:
 
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Крем супа от карфиол със синьо сирене и бекон.
« Отговор #26 -: 26 Октомври 2009, 18:25:40 »
Крем супа от карфиол със синьо сирене и бекон.



Обичам крем супите. И девойчето ми също. А аз обичам, тя да ги обича. Защото не вижда какво има вътре  :eat: Отдавна слушам за супа от карфиол, добре, че остана от туршиите, та направих. И ни хареса  :smile1: Е, може и заради бекончето вътре да е  :wink1:

Продукти:
500гр. карфиол/цветно зеле
4 големи картофа
2 моркова
500 мл. пилешки бульон + 700-800 мл вода
сол - на вкус
50-60 г масло
200мл прясно мляко или готварска сметана
150гр. синьо сирене /какво да е миризливо/
1 с.л. царевично нишесте

бекон или шунка - около 200гр.
2-3 лъжици олио/зехтин

Приготвяне:
* Във водата се поставят почистения и разчупен на розички карфиол, морковите и целите, избелени картофи.
* Посоляват се на вкус и варят на тих огън до омекване.
* Изваждат се два от картофите да се охладят. 
* В съда със супата се наливат бульона и сметаната/млякото, прибавят се  сиренето, маслото и посолява на вкус.
* Връща се на котлона да заври отново; прибавя се размитото с малко вода царевично нишесте (това е по желание за гъстотата на супата, картофите придават достатъчно плътност)
* Картофите и бекона /или шунка/ се режат на кубчета и запържват в мазнината до порозовяване.
* Сервира се топла - черпак-два супа и 1-2 пълни лъжици от "крутоните"  :)

Опитайте, надявам се да ви хареса :smile1:

« Последна редакция: 11 Октомври 2014, 12:17:17 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3303
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #27 -: 29 Октомври 2009, 12:19:31 »
  Пепи, благодарности за рецептата на мъжката салата. Отдавна й се канех и снощи я направих. Превъзходна! Аз правя подобна само от магданоз, сирене и зехтин, но твоята е доста по-богата вкусово и вече ще я правя двойна доза!

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #28 -: 29 Октомври 2009, 19:04:55 »
Радвам се, че ви е харесала, Валя  :thank_you2:
Богат вкус, дааааааааааа  :wink1:  дано не мерне Мишо какво гледам, че загазих  :swoon:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1729
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #29 -: 31 Октомври 2009, 19:43:23 »
Пепи,
и аз идвам с благодарност за чесновия млечен пастет. :flower:

Много ни допадна :air_kiss:, а и специално го аранжирах в синьо. :smile1:
Чудесен е!

Благодаря от цялото семейство и горещо го препоръчвам! :thumbup: