Автор Тема: Пържола в зелев лист  (Прочетена 22932 пъти)

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5000
Пържола в зелев лист
« -: 08 Юли 2007, 16:35:46 »
                                                     Пържола в зелев лист
                                                               3 порции

3 обезкостени свински пържоли (котлети или вратни) ~ 750 гр.
9 - 12 листа от кисело зеле
1/2 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
3 с.л. зехтин
« Последна редакция: 27 Юни 2009, 00:33:03 от marabu »

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5000
Пържола в зелев лист 2
« Отговор #1 -: 08 Юли 2007, 16:36:44 »
1. На пържолите се правят нарези в две посоки - образуват се ромбчета.

2. Поръсват се с подправките и се оставят да отлежат няколко часа.

3. Всяка пържола се завива с 3 - 4 зелеви листа.

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5000
Пържола в зелев лист 3
« Отговор #2 -: 08 Юли 2007, 16:37:52 »
4. Нареждат се в тавичка, плътно една до друга.

5.Налива се зехтина и една чаша вода.

6.Пекът се във фурна на 250 градуса, като се зачервят, се обръщат. Ако е необходимо, се добавя още малко вода. На края на печенето трябва да останат само на мазнина.

sisi_n1978

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 14
Re: Пържола в зелев лист
« Отговор #3 -: 08 Февруари 2011, 14:36:40 »
Аз правя подобни пържоли, само че по малко по-различен начин:
1. Върху по-голям зелев лист слагам средно голяма пържола /може от бут, може плешка, който каквото има/.
2. Върху него редя мариновани гъби нарязани, кисели краставички на ленти, парче бекон или пушено месо,а най-отгоре слагам две кръгчета топено сирене, след което ги завивам и ги редя в тавичка за печене.
3 Пека ги под фолио до готовност, като последните 10-15 мин. махам фолиото да се запекат.
Стават невероятно вкусни.... Дано ви допаднат. Снимки нямам, но при следващото правене ще ги снимам и ще кача. :smile1: