Автор Тема: Приготвено с любов  (Прочетена 154591 пъти)

greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1103
Re: Приготвено с любов
« Отговор #90 -: 15 Август 2010, 19:44:32 »
Бяло винце става ли?  :new_all_coholic:
Вчера търсих помощ за изяждането, но не дойде  ;D
Видях се принудена да ги изям  :P

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3150
Re: Приготвено с любов
« Отговор #91 -: 16 Август 2010, 00:25:34 »
Цитат
Видях се принудена да ги изям

Не те е срам !  :hmmm: И това ми било приятелка ....  :mda:

greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1103
Re: Приготвено с любов
« Отговор #92 -: 16 Август 2010, 00:35:51 »
 :friends:
Трябва да те добавя в скайп контактите си. Там са само грешни хора! Помолих за помощ най-човешки и никой , ама никой не се отзова...
Следващия път ще питам само тебе и ще ги полеем!
 :drunk:

greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1103
Re: Приготвено с любов
« Отговор #93 -: 17 Октомври 2010, 23:25:55 »
Пица-гофрети

Необходими продукти:

50 гр сушени домати
75 гр маслини (без костилките)
40 гр кедрови ядки
2 яйца
300 гр брашно
75 мл зехтин
1 пакетче суха мая (7 гр Др Откер)
100 + 250 мл леко затоплена вода
щипка захар
шипка сол
черен пипер
риган

Начин на приготвяне:
  • Разтваряме маята в 100 мл топла вода със щипка захар. Оставяме около 15 минути на топло място докато образува "шапка".
  • Разбъркваме маята в брашното със солта, черния пипер, яйцата, зехтина и топлата вода. Прибираме на топло място за полових час докато втаса (във фурната на 50 градуса например).
  • Запичаме кедровите ядки в сух тиган без мазнина.
  • Ако сушените домати са съхранявани в олио, отцеждаме ги. Нарязваме на малки парченца.
  • Нарязваме маслините на малки парченца.
  • Смесваме доматите, маслините и кедровите ядки, и ги овкусяваме с риган.
  • Добавяме тази смес към вече втасалото тесто.
  • Загряваме гофретника до нужната температура, намасляваме плочите с малко олио и печем по 2-3 лъжици от тестото до готовност.
  • Може да се наръсят с настъган кашкавал топли, а ако останат на слеващия ден могат да се запекат с кашкавал или моцарела отгоре на фурна.


Тези гофрети не стават със златиста коричка. Т.к. стават по- дебели от маята, ми бяха нужни по 5-6 мин на гофрета на 3та степен до изпичане. Тестото не се разпределя лесно по плочите и е малко по-жилаво в сравнение с нормалните гофрети за работа. За ядене е екстра.



източник: Waffeln (Kristiane Muller-Urban)

greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1103
Re: Приготвено с любов
« Отговор #94 -: 15 Ноември 2010, 01:03:05 »
Кисело мляко с банани, орехи и мед

Необходими продукти (за една закуска)

1 добре узрял банан
8 с.л. препълнени кисело мляко
1 шепа скълцани орехи
2 с.л. шоколадов чипс (или начупен шоколад)
1 с.л. мед

Начин на приготвяне:
  • Нарязваме банана на парченца.
  • Добавяме останалите продукти. Смесваме.




lynn1221

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 1
Re: Приготвено с любов
« Отговор #95 -: 15 Ноември 2010, 04:02:11 »
Т.к. стават по- дебели от маята, ми бяха нужни по 5-6 мин на гофрета на 3та степен до изпичане. Тестото не се разпределя лесно по плочите и е малко по-жилаво в сравнение с нормалните  гофрети за работа. За ядене е екстра.
« Последна редакция: 15 Ноември 2010, 06:44:25 от marabu »

greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1103
Re: Приготвено с любов
« Отговор #96 -: 17 Декември 2010, 20:54:51 »
Сандвичи с пюре от фенел (резене) и сушени домати

Необходими продукти:

за пюрето:

200 гр глава фенел, почистена, нарязана на малки кубчета
50 гр картофи, обелени, нарязани на малки кубчета
малка глава лук около 30 гр, обелена, нарязана на ситно
1/2 скилидка чесън, обелена, нарязана на ситно
2-3 с.л. зехтин
сол, черен пипер
2 стръка пресен копър
20 мл вино
10 мл мартини
звездичка анасон
100 мл вода

хляб (франзела), парчета сушени домати

Начин на приготвяне:

  • Започваме с приготвянето на пюрето. Запържваме лука и чесъна в зехтина до омекване.
  • Добавяме фенела и картофите. Заливаме с вино и мартини.
  • Добавяме водата и звездния анасон.
  • Варим до пълното омекване на заланчуците.
  • Овкусяваме със сол и черен пипер.
  • Пасираме на пюре, заедно с пресния копър, с помощта на пасатор, блендер .
  • Намазваме пюрето върху хляба, гарнираме със сушен домат и стръкче копър.


По идея от рецепта за черна паста от книгата на Oliver Glowig, Arte e gusto a Capri.

greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1103
Re: Приготвено с любов
« Отговор #97 -: 17 Декември 2010, 21:02:15 »
Пюре от моркови и орехи

Необходими продукти:

1/2 кг моркови, обелени и сварени
1/2 чаша орехи
2-3 с.л. олио от орехи
1/2 ч.л. семенца кимион
сол

Начин на приготвяне:
  • Пасираме морковите с орехите.
  • Добавяме ореховото олио и семенцата кимион.
  • Овкусяваме на сол.
  • Сервираме в малки чашки и украсяваме със салата (може и айсберг).


greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1103
Re: Приготвено с любов
« Отговор #98 -: 17 Декември 2010, 21:41:47 »
Дип от боб и печени чушки

Необходими продукти:

400 гр сварен отцеден бял боб
350 гр печени обелени чушки
4-5 с.л. зехтин
лимонен сок от 1/4 лимон
една шепа листа пресен босилек
1 скилидка счукан чесън
сол
1 к.л. лют червен пипер
черен и бял пипер

Начин на приготвяне:
  • Пасираме боба с чушките на гладка каша. Добавяме босилека, зехтина, чесъна. Пасираме отново.
  • Овкусяваме със сол, черен, червен и бял пипер, лимонов сок.

Сервираме с хляб.


 

KiuftenceX

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 8
Re: Приготвено с любов
« Отговор #99 -: 21 Декември 2010, 12:31:08 »
много хубаво изглеждат :)  :-* Влезте в този сайт, откъдето можете да изтеглите програмка за сваляне на видео от сайтовете за видео споделяне http://napred.bg/vbox7-downloader.html. В българската търсачка Напред.БГ ще намерите пълен списък на форумите, предназначени само за жени http://napred.bg/mama.html. Пак там ще можете и да се запознаете с правилата на играта Го http://napred.bg/%D0%B3%D0%BE%D0%BE.html, за която мнозина смятат, че е много трудна от шаха. В Напред.БГ ще намерите и списък с всички доставчици на електронна поща мейл на български език http://napred.bg/mail.html
« Последна редакция: 24 Януари 2013, 13:57:46 от KiuftenceX »

greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1103
Re: Приготвено с любов
« Отговор #100 -: 01 Януари 2011, 18:37:28 »
Благодаря  :smile1:

greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1103
Re: Приготвено с любов
« Отговор #101 -: 16 Януари 2011, 00:03:22 »
Кулички от картофи с червено цвекло и карамел със семенца кимион

Необходими продукти за 4 кулички (ринг 7 см):

600 гр картофи
320 гр сварено червено цвекло
100 гр масло
100 гр кафява захар
сол
семенца кимион

Начин на приготвяне:
  • Сваряваме картофите с обелките в подсолена вода с една щипка семенца кимион.
  • Белим картофите, режем на кубчета.
  • Загряваме маслото в съд докато получи леко кафяв цвят.
  • Заливаме картофите и пасираме.
  • Нарязваме червеното цвекло на дребни кубчета с размер около 5мм.
  • С помощта на метален ринг оформяме куличките, редувайки картофено пюре и червено цвекло.
  • Оставяме куличките, заедно с ринговете, във фурна на 150 градуса за 25 минути.
  • Карамелът отнема най-дълго време. Слагаме захарта в съд и загряваме до карамелизиране.
  • С помощта на шпатула разнасяме карамела върху хартия за печене, поставена в загрята тава (така няма да засъхне преди да се разстене натънко). Работете чевръсто.
  • Охлаждаме карамела. Стриваме карамела наситно. Пресяваме стрития карамел през сито и разстиламе равномерно на пекарска хартия.
  • Стриваме 1 ч.л. семенца кимион. Поръсваме стрития карамел.
  • Загряваме бързо във фурна на около 200 гр докато получим тънък слой карамел с кимион.
  • Начупваме на листенца за декорация.
  • Изваждаме куличките от фурната и декорираме с карамел.

Една рецепта на Александър Херман, публикувана в Essen und trinken


Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3150
Re: Приготвено с любов
« Отговор #102 -: 16 Януари 2011, 09:22:50 »
Ихааааааа,супер е Еви! Страхотно елегантно и интересно! Обичам твоите идеи!  :thumbup:

greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1103
Re: Приготвено с любов
« Отговор #103 -: 16 Януари 2011, 22:44:35 »
А аз обичам твоите, Йоли  :friends: :kiss3:

greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1103
Re: Приготвено с любов
« Отговор #104 -: 16 Януари 2011, 23:56:50 »
Пай с картофи, сладки картофи, леща и сварени яйца

Необходими продукти:

500 гр картофи
600 гр сладки картофи
100 гр кашкавал
4 сварени + 3 сурови яйца
2 големи глави лук
скилидка чесън
300 гр глава целина
200 гр моркови
125 мл червено вино
500 мл зеленчуков бульон
400 гр доматено пюре (или консервирани домати)
олио за пържене
черен пипер
мащерка
150 гр леща

Начин на приготвяне:
  • Обелваме лука, нарязваме на тънки полумесеци.
  • Запържваме до омекване.
  • Добавяме морковите и целината нарязани на дребно, разбъркваме около 5 минути.
  • Добавяме фино нарязания чесън.
  • Заливаме с виното и оставяме да се изпари.
  • Добавяме доматите, бульона и лещата.  
  • Варим 45 мин, като посредата на варенето добавяме мащерката. На мен ми се наложи малко по-дълго да варя, с добавяне на течност.
  • Белим картофите и сладките картофи и нарязваме на кубчета.
  • Първо варим картофите в подсолена вода, 5 мин след кипването добавяме сладките картофи.
  • Варим още 15-20 минути.
  • Пасираме с преса.
  • Добавяме суровите яйца и настъргания кашкавал и разбъркваме. Овкусяваме с черен пипер.
  • В тавичка слагаме лещата.
  • Отгоре слагаме нарязаните на филийки сварени яйца, отгоре разстиламе картофената смес.
  • Печем на предварително загрята на 220 градуса фурна около 20-30 минути.


Леко изменена рецепта по Essen und trinken
« Последна редакция: 16 Януари 2011, 23:59:26 от greyeve »