Автор Тема: Професионална паста за паниране...  (Прочетена 17683 пъти)

yosif

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 323
Професионална паста за паниране( PATE A FRIRE)

Продукти:
250 грама брашно
3 яйца
3 белтъка, разбити на сняг( ако се панират сладки продукти, белтъците се разбиват с малко захар)
250 грама светла бира или мляко или вода
щипка сол
100 грама олио

Приготвяне:
Подгответе продуктите.


Направете "кладенче", счупете яйцата. Добавете към тях малко олио. Разбъркайте добре с лопатката. Постепенно прибавяйте от брашното.


Сменете лопатката с тел за разбиване. Добавете част от течността. Разбийте сместа добре с телта. Добавете и останалата течност


Получава се гладка паста без бучици. Налейте останалото олио. Ще бъде разбито и поето преди панирането. Покрийте с фолио.


Преди използване добавете към пастата разбитите на сняг белтъци. Внимателно ги разбъркайте с лопатка. Пастата е готова.


Продуктите се овалват в брашно, изтръскват се добре, потапят се в пастата, оцеждат се и се пържат в сгорещено олио.
 
« Последна редакция: 08 Май 2006, 15:01:18 от yosif »

kokata

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 51
Re: Професионална паста за паниране...
« Отговор #1 -: 04 Март 2011, 17:36:55 »
Защо ми се отлепва панировката?Къде бъркам?

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 16152
Re: Професионална паста за паниране...
« Отговор #2 -: 04 Март 2011, 20:40:51 »
продуктите сухи и оваляни в брашно, нали? Така нямам проблеми, несе отлепва  ::) ::)
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

desychem

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 167
Re: Професионална паста за паниране...
« Отговор #3 -: 04 Март 2011, 22:05:15 »
Изтупвай добре от брашното. Отлепва се заради повечето брашно преди сместа за паниране.

kokata

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 51
Re: Професионална паста за паниране...
« Отговор #4 -: 05 Март 2011, 16:04:38 »
 :thankyou: