Автор Тема: Великден  (Прочетена 138748 пъти)

dove

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2705
Re: Великден
« Отговор #30 -: 14 Април 2009, 17:26:33 »
При нас Великден мина и хапнахме това.... :smile1:

 

Сега сме в очакване на православния :yahoo: :P

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
Re: Великден
« Отговор #31 -: 14 Април 2009, 18:26:50 »
Страшни красоти. Поздравления за всички. :thumbup:

При мен май са готови само тези овчици.Много смешни станаха.

pepelia6ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1493
Re: Великден
« Отговор #32 -: 14 Април 2009, 18:59:14 »
Йоли, невероятни овчици- все едно с ръка не са пипани....Браво!

Steny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 301
  • Spring is in the air...
Re: Великден
« Отговор #33 -: 15 Април 2009, 00:24:38 »
Темата се пълни с все повече красоти.
Браво на всички.

Йоли, овчиците никак не са смешни, а са много симпатични.  :-*

mistela

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 619
Re: Великден
« Отговор #34 -: 15 Април 2009, 10:03:50 »
Здравейте, аз вчера направих Великденски курабийки, а днес ще си посадя ечемик - май доста съм позакъсняла  :'( но нищо, ще пробвам.
Доволна мама на дечица :)

dove

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2705
Re: Великден
« Отговор #35 -: 15 Април 2009, 14:32:49 »
Много готини са станали :thumbup: :smile1:.... направо да ги изхрускаш :P

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
Re: Великден
« Отговор #36 -: 15 Април 2009, 14:56:21 »
Ето и останалите шаренийки.... :smile1:

dove

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2705
Re: Великден
« Отговор #37 -: 15 Април 2009, 14:58:37 »
Уаооо :yahoo: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :air_kiss:

maksimalistkata

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 972
  • главен сладкар
Re: Великден
« Отговор #38 -: 15 Април 2009, 22:50:14 »
 ::)         В очакване на празника една малка декорация
Нат ,благодаря за поздравите ,чак се засрамих :oops:,незнам дали съм признат майстор ,ама нещо което ме вдъхновява влагам всичко от себе си

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2587
Re: Великден
« Отговор #39 -: 16 Април 2009, 09:29:33 »

Ето и моите яйца, боядисани при изгрев слънце.
 
                  Мили приятели,
Искам да ви поздравя с предстоящите
   светли Великденски празници!




          Подарявам ви тези лалета.

An

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 245
Re: Великден
« Отговор #40 -: 16 Април 2009, 13:04:03 »
Това са моите яйца.Следобяд смятам да боядисам още малко.
Веасели празници!!!









Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
Re: Великден
« Отговор #41 -: 16 Април 2009, 15:10:31 »
Ели,прелестни цветове са станали по яйцата,много са свежи. Ан,не ти виждам снимката.

Аз в събота ще ги боядисвам,но пък съм направила цяла кошница празни яйца , шарени,човечета и какво ли още не....

Did_ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3024
  • начинаещ кулинар и заклет дегустатор :)
Re: Великден
« Отговор #42 -: 16 Април 2009, 16:43:18 »
Поздравления за всички прелестни творения!  :thumbup:
да ви питам аз  ;D как ги празните черупките на яйцата? у дома няма мераклии да ги "исмучат" от черупките в суров вид. Спомням си като малка ми трябваха за училище две-три празни черупки на яйца /за час по трудово/ и баща ми с голяма мъка и голама водка ги изпразни!  ;D

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Великден
« Отговор #43 -: 16 Април 2009, 17:45:35 »
те не се изпиват всъщност, а издухват  :smile1:
Може би Йоли ще се включи с подробни обяснения, като издухала десетки  :wink1: но все пак -
1. правиш дупчица отгоре, дупчица отдолу и  ::) ::) ::) духаш  :wink1:
2. Карамелизираш захар и правиш крем карамел  :60:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

studi

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 472
Re: Великден
« Отговор #44 -: 16 Април 2009, 22:10:09 »
К У Р А Б И Й К И

6 яйца
500 гр. захар
250 гр. кисело мляко
250 гр. мас
4 амоняка
4 ванилии
кората на 1 лимон -настъргана
около 2 кг. брашно



   Разбиваме яйцата и захарта до побеляване.Отделно се разбива и маста.Замесва се средно твърдо тесто.Престоява 24 часа в хладилник.След това  се пекат  курабийките .От същото тесто правя ролца и мидички с мармалад и орехи.
   Да ви е сладко.


STUDI