Ами, гледах, гледах и мисля, че не видях. Ако съм сбъркала, моля модераторите за извинение и нека изтрият поста.
Както знаете, бяхме на гости при бабата на мъжО. Децата поискаха тиквеник за закуска. Под зоркия поглед и напътствията на наш`та баба, баницата стана чудна.
Реших да споделя с вас един бърз вариант на тази българска баница с готови кори .
И така:
Тиквеник 1,5 кг. тиква
1 пакет готови кори
200 гр. захар
150 мл. олио
100-150 гр. галета
канела
Нарежете тиквата, обелете и почистете парчетата от семето и кората. Рендосайте я на ситно ренде и я объркайте добре с канела.
Покрийте работната повърхност с вестник. Отгоре сложете една кора, намажете я добре с олио и я покрийте с още една кора. Намажете и нея добре с олио.

Наръсете хубаво с галета.

Отгоре разпределете тиква по цялата повърхност.

И поръсете със захар.

Завийте на руло, но не стягайте много. Сложете в намазнена тава. И така, докато свършат корите. След като ги подредите всички в тавата, намажете хубаво с олио.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, до златист загар.

Готовата баница оставете да се отвърне малко и поръсете с пудра захар.

Ами......това е. Добър апетит!
