Автор Тема: Предложение към зеленоядите и вегетарианци - II част  (Прочетена 297677 пъти)

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5000
Първата тема:   Предложение към зеленоядите и веганите
 


КАТАЛОГ:

стр.1

Праз с ориз на фурна - bordovsky :icon_idea:

Пържен зрял фасул - Emili :icon_idea:

Камби, пълнени с ориз и кедрови ядки - elidrag :icon_idea:

Гъби със сметана - Tina-Rina

Поширани яйца с картофи и спанак - Yoli:icon_idea:

Паниран карфиол - Tango :icon_idea:

Флан от тиквички (цукини) - Abra :icon_idea:

Ориз с гъби и маслини - irinka :icon_idea:

Фалафел - Petia :icon_idea:

Зрял фасул - sezamm

стр.2

Гъби с чесън-greyeve :icon_idea:

Kачамак - sezamm

Зимен вегетариански сач - bordovsky   :icon_idea:

КЮФТЕТА ОТ ПРАЗ - elidrag :icon_idea:

Постен зелен боб - Petia  :icon_idea:

3апеканка с грах и сухар - Abra  :icon_idea:

Печени картофи във фолио с ароматен букет от лук, праз и чесън - pepelia6ka :icon_idea:

3апеканка с целина - Abra :icon_idea:

Тиквички в тенджера - ivanp :icon_idea:

Пълнени пиперки с извара и яйца - pepelia6ka :icon_idea:

стр.3

Пълнени пиперки със соев гранулат и ориз - pepelia6ka :icon_idea:

Вегетарианско печено - kanela :icon_idea:

Яхния от леща по индуски - gaby_s   :icon_idea:

Сини домати с яйца и сирене - ivanp :icon_idea:

Спаначено пюре с крема сирене - verabel :icon_idea:

Киш с тиквички и хляб - Petka :-) :icon_idea:

Пълнени постни чушки - Abra

Спанак по грузински -  ivanp :icon_idea:

Патладжан ала Пармиджана (или просто Пармиджана) -  greyeve :icon_idea:

стр.4

Сицилианска капоната /Caponata Siciliana/ - Emili :icon_idea:

Гъби "Табака" - Emili :icon_idea:

Пълнозърнеста тарта с гъби и тиквени семки - maksimalistkata :icon_idea:

Канелони от праз лук - dove :icon_idea:

Кус-кус с цукини и моркови... - alexa_a :icon_idea:

Картофени гнезда - Yoli :icon_idea:

Кюфтенца с мечи лук - Abra :icon_idea:

Тиквички с ориз - FATE :icon_idea:

Шницели от лапад - elidrag :icon_idea:

Патладжани с топено сирене - mariada

Пай с тиквички - maksimalistkata :icon_idea:

стр.5

Брям - Lety :icon_idea:

Пълнени гъби - dove :icon_idea:

Суфле от тиквички - t_ilieva :icon_idea:

Тиквички на фурна - ivanp :icon_idea:

Пакора - greyeve :icon_idea:

Ризото с грах и сушени домати - greyeve :icon_idea:

Патладжани с червено вино, домати, орехи и каперси - petrina :icon_idea:

Задушени кладници с бяло вино и сметана - rumjana

стр.6

Пълнени чушки с ориз - Изи :icon_idea:

Маринован патладжан - petrina :icon_idea:

Патладжани по италиански - Абра :icon_idea:

Тиквички с много зеленчуци - DeTe_Ha_Xaoca :icon_idea:

Морковени домати - Abra :icon_idea:

Кюфтета от патладжани - tsveti05 :icon_idea:

Вкусна запеканка с тиквички и картофи - greyeve :icon_idea:

Царевичен грис с гъби - petrina :icon_idea:

Пълнени чушки  с ориз ,гъби и тиквички - gucci :icon_idea:

Печен карфиол - petrina :icon_idea:

Каша със сирене - Tina-Rina

стр.7

Пълнени тиквички със сирене и орехи - dove :icon_idea:

Карфиол със сос от сирене - Tina-Rinа

Огретен с хляб - dove   :icon_idea:

Капучино от гъби - Drago :icon_idea:

стр.8

Празена пита с маслини - mivis_75 :icon_idea:

Пълнени гъби със зеленчуци - mivis_75 :icon_idea:

Праз с бешамел- bordovsky :icon_idea:

Запечен хляб с три вида сирена и зелен лук - marabu :icon_idea:

Гратин с картофи, карфиол и домати - marabu :icon_idea:

Тимбали с паста - Lety :icon_idea:

Спаначен браунис - Petia :icon_idea:

Лучени талери - Lety :icon_idea:

стр.9

Гъбен пастет - Изи :icon_idea:

Крифараки - marabu :icon_idea:

Киш с мечи лук - Abra :icon_idea:

ХРУПКАВИ ПАТЛАДЖАНЕНИ РУЛЦА НА ФУРНА - Yoli :icon_idea:

Киш със зелени аспержи - Abra :icon_idea:

Хлебно-доматен гратин - marabu :icon_idea:

Пирог с гъби и картофи - alexa_a :icon_idea:

Задушени гъби със сметана - alexa_a :icon_idea:

стр.10

Топла салата от леща с червено цвекло и козе сирене - greyeve :icon_idea:

Пълнени патладжани по италиански - Аелис :icon_idea:

Капонатина сицилиана - Did_ka :icon_idea:

Зеленчукова мусака- bordovsky :icon_idea:

Карфиол със сос бешамел - Drago :icon_idea:

Сандвичи от патладжани - Аелис :icon_idea:

Гювеч с патладжани - рер-4о :icon_idea:

Миш маш - ivanp :icon_idea:

Запеканка с тиквички - Tina-Rina :icon_idea:

Къри нахут - petrina :icon_idea:

Запеканка с киноа, сирене и домат - petrina :icon_idea:

стр.11

ГОРСКИ ГЪБИ В СМЕТАНОВ СОС - Drago :icon_idea:

Запеканка с тиквички и моркови - Tina-Rina :icon_idea:

Магданозени кюфтета - вариант - Tina-Rina :icon_idea:

Патладжанен крамбъл - Yoli :icon_idea:

Леко есенно ястие - ivanp :icon_idea:

Спаначени кнедли в горгондзола - Abra :icon_idea:

Пълнени печурки с хлебни трохи - Тина-Рина :icon_idea:

Броколи с яйца и сирене - Тина-Рина :icon_idea:

Зелени домати със сирене на фурна - Тина-Рина :icon_idea:

Броколи със сметана и кашкавал - Тина-Рина :icon_idea:

Пай с гъби с бутер тесто - Tina-Rina :icon_idea:

Печено сирене "Дунавия" с праз във фолио - Tina-Rina :icon_idea:

Пълнен паниран карфиол на фурна - Tina-Rina :icon_idea:

Мусака с пресен лук - Tina-Rina :icon_idea:

стр.12

Запеканка с праз - Tina-Rina

Парти хапки с грахово пюре - maksimalistkata :icon_idea:

Пай с картофи, сладки картофи, леща и сварени яйца - greyeve :icon_idea:

Галет с патладжани, сушени домати и синьо сирене - Yoli :icon_idea:

Мусака с елда - menyanthe

Зеленчукови рулца с крем от сирене - Йоли :icon_idea:

Печен праз със сирене - Tina-Rina :icon_idea:

Кралски кнедли - Abra :icon_idea:

Запеканка от ряпа и моркови - Tina-Rina :icon_idea:

Зимна каша - Tina-Rina :icon_idea:

Печени чушки бюрек - е.kirova

Яхния от зелен фасул и картофи - Tina-Rina :icon_idea:

стр.13

Печени репички - marabu :icon_idea:

Печени моркови с цитрусови корички - Did_ka :icon_idea:

Спанак с ориз, сирене и яйца - Tina-Rina :icon_idea:

Сырники - рер-4о :icon_idea:

Ориз със спанак и зеленчуци - ivanp :icon_idea:

Коприва с картофи  - ivanp :icon_idea:

Спаначен пай с хрупкава коричка - Tina-Rina :icon_idea:

Жито с моркови и зеленийки - aqua_marin_blue :icon_idea:

Яйца на очи в картофи и спанак - рер-4о :icon_idea:

Зелен  фасул с джинджифил и сусам - Гуинет :icon_idea:

стр.14

Кускус с гъби - marabu :icon_idea:

Руло със спанак и доматен сос - elimm :icon_idea:

Спанак с нахут и орзов микс - aqua_marin_blue :icon_idea:

Каша от коприва със сирене и яйца - Tina Rina :icon_idea:

Киш със спанак - Tina Rina :icon_idea:


Пилаф със зеленчуци адаптирано от Veggie Feasts - Anuck :icon_idea:

Mусака със зелени и червени чушки - Silwi25 :icon_idea:

Салата "Май" - aqua_marin_blue :icon_idea:

Зеленчуци с топено сирена в уок - valiast :icon_idea:

стр.15

Пролетна салата - ivanp :icon_idea:

Зелен боб с гъби и сметана -mishonta :icon_idea:

Кюфтета от сирене с доматен сос- Tina-Rina :icon_idea:

Ризото с червен лук, козе сирене и балсамико гарнирано с гриловани аспержи- greyeve :icon_idea:

Миш-маш на фурна  по рецепта на Верабел - Еликсир :icon_idea:

Галет с домати и козе сирене - petrina :icon_idea:

Мусака по вегетариански - Жани :icon_idea:

Ожур – Божур Донкина Манджа - Emili :icon_idea:

Сватосване (Κολοκυθομαγείρεμα) - Жани :icon_idea:

Панирани чушки, пълнени със сирене - Tina-Rina :icon_idea:

Кюфтенца от нахут - elimm :icon_idea:

Печен карфиол  с кисело мляко и горчица  - petrina :icon_idea:

стр. 16

Печени домати с яйца и сирене - Tina-Rina :icon_idea:

Паста с патладжани и чушки - marabu :icon_idea:

Юлска манджа по френски - marabu :icon_idea:

Тиквички с яйца и сирене на фурна  - Tina-Rina :icon_idea:

Славянски гювеч - Hristinaaaaa :icon_idea:

Пълнени тиквички със сирене и царевица -elimm :icon_idea:

Лятна манджа с печен пипер, патладжан и домати - ivanp :icon_idea:

Доматени палачинки с кус кус - Yoli :icon_idea:

Рулца от патладжани с карамелизиран лук - рер-4о :icon_idea:

Супа от леща, спанак и гъби - Petka :-) :icon_idea:

Фритата с тиквички - Tina-Rina :icon_idea:

Паста с тиквички - elimm :icon_idea:

Кюфтета от карфиол - Tina-Rina :icon_idea:

стр.17

Зеле с булгур и соева кайма -lucilight :icon_idea:

Зрял боб с булгур - elimm :icon_idea:

Карфиол с кашкавал на фурна - Tina-Rina :icon_idea:

ГЪБИ СЪС СМЕТАНОВ СОС И ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ - Drago :icon_idea:

пилав с моркови - sezamm

Печен карфиол със сирена - elimm :icon_idea:

Корма с тиква и леща - greyeve :icon_idea:

Огретен с китайско зеле  -  Tina-Rina :icon_idea:

стр.18

Пържен фасул с печени чушки  -Tina-Rina :icon_idea:

Пъстри топченца - aqua_marin_blue :icon_idea:

Кашкавалена тарталета -Elimm :icon_idea:

Солена тарта с гъби и спанак - greyeve :icon_idea:

Праз с ориз - Tina-Rina :icon_idea:

Чили боб със сирене (кашкавал) - Tina-Rina :icon_idea:

Ловчански пирян - Tina-Rina :icon_idea:

Фрикасе от гъби - Tina-Rina :icon_idea:

Панирани броколи- Tina-Rina :icon_idea:

Броколи с Пармезан и лимон - marabu :icon_idea:

Зелен фасул със сметана и топено сирене - Tina-Rina :icon_idea:

Гъби по овчарски - Tina-Rina :icon_idea:

Мусака с лапад и варени яйца - рер-4о :icon_idea:

стр.19

Мусака от леща - TinaRina :icon_idea:

Каша от лапад с яйца и сирене - Tina-Rina :icon_idea:

Фритата с пресен лук и чесън - Tina-Rina :icon_idea:

Тиквички с картофено пюре и сирене -blqsak :icon_idea:

Зеленчуци с пергамент - uhanie :icon_idea:

Огретен от гъби - Tina-Rina :icon_idea:

Бамя по гръцки  - Lety :icon_idea:

Зеленчуков рай - снежина :icon_idea:

Тиквени кюфтета - petrina :icon_idea:

стр. 20

Гъби с яйца на фурна - Tina-Rina :icon_idea:

Броколи с кашкавален сос - Tina-Rina :icon_idea:

Пълнена прясна зелка - vladofidera :icon_idea:

Огретен с картофи и грах - bordovsky :icon_idea:

Пълнени домати с киноа и гъби - petrina :icon_idea:

Карфиол със сиренов сос - Tina-Rina :icon_idea:

Запечени тиквички с моцарела и топено сирене - Tina-Rina :icon_idea:

Киш с бяла ряпа - Abra :icon_idea:

Чушки с доматен сос -nelka72 :icon_idea:

Запеканка с печени чушки - elimm :icon_idea:

Гарнирана пита с гъби от готово тесто - Tina-Rina :icon_idea:

Картофени тиганици с моркови и орехи - blqsak :icon_idea:

Елда с гъби - petrina :icon_idea:

Ризото с гъби и грах- petrina :icon_idea:

Лятна манджичка - flower123 :icon_idea:

стр.21

Постни сарми с лапад - рер-4о :icon_idea:

Хрупкави зукини - Захарно петле :icon_idea:

Пълнени тиквички с кускус  - marabu :icon_idea:

Пълнени тиквички / постни - petrina :icon_idea:

Страта без яйца - marabu :icon_idea:

Ризото от ечемик с аспержи - marabu :icon_idea:

Чушки, пълнени с кускус :icon_idea:

Пай с тиквички :icon_idea:

Вегетарианска  лятна запеканка-blqsak :icon_idea:

Боб с кисело зеле - ninfil :icon_idea:

стр.22

Лятна супа от тиквички - ninfil :icon_idea:

Пролетно предястие от тиквички със зеленчуци - ninfil :icon_idea:

Ориз на фурна с тиквички и домати - petrina :icon_idea:

Тиквен цвят темпура - рер-4о :icon_idea:

Панирани пълнени цветове от тиквички - рер-4о :icon_idea:

Задушени тиквички с домати и чесън -marabu :icon_idea:

Лозови сарми с кладница - bordovsky :icon_idea:

Лимонов кускус-marabu :icon_idea:

Запеканка с хляб яйца,праз и домати-blqsak :icon_idea:

Спагети ала боскайола - marabu :icon_idea:

Кюфтета от просо (вегетариански) - petrina :icon_idea:

Ориз с дюли- Emili :icon_idea:

стр.23

Печен карфиол със сос - marabu :icon_idea:

Кюфтета от червена леща с гъби- рер-4о :icon_idea:

Лучена тарта-petrina :icon_idea:

Мини кюфтенца от нахут и лапад - rainbow  :icon_idea:

Зелена Долма - Aura  :icon_idea:

Патладжанена запеканка - Aura :icon_idea:

Пържени зеленчуци в доматен сос - Aura  :icon_idea:

Мусака от чушки- Tina-Rina  :icon_idea:

"Мусака" от зелен фасул с моцарела - GolemDZVER :icon_idea:

Люти чушки "Балзамико" - Aura :icon_idea:

Комбинирана салата - Aura :icon_idea:

Пържена зеленчукова мусака - Aura :icon_idea:

Пачи крак с черен трюфел и сметанов сос - рер-4о  :icon_idea:

Пачи крак с чесън и масло - рер-4о  :icon_idea:

стр.24

Пълнени зеленчуци с пържен ориз - Aura  :icon_idea:

Мариновани печени чушки- Aura  :icon_idea:

Лятна селска манджа - marabu  :icon_idea:

Паниран кашкавал в кори за баница - рер-4о :icon_idea:

Галет с тиквички и патладжан - rainbow :icon_idea:

Постни лозови сарми - рер-4о :icon_idea:

Чушки с яйца и сирене на фурна -Кристал   :icon_idea:

Огретен от картофи с броколи - рер-4о  :icon_idea:

Постен булгур - Aura :icon_idea:

Пълнени сухи чушки-Aura :icon_idea:

Пюре Мултивитамини - Кристал :icon_idea:

Нахутено-картофени кюфтенца - menyanthe  :icon_idea:

Гъбен пастет с авокадо - menyanthe  :icon_idea:

Карфиолена пица - marabu  :icon_idea:

стр. 25

Печени аспержи с лимон и копър - marabu  :icon_idea:

Ньоки със зеленчуци - marabu  :icon_idea:


« Последна редакция: 10 Юни 2015, 08:38:05 от marabu »

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5000

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1527
Re: Предложение към зеленоядите и веганите - II част
« Отговор #2 -: 23 Октомври 2008, 19:50:47 »
Да благодаря за рецептата на пържени зелени домати по идея на sezamm
много приятни , благодаря ти! :thumbup:

Използвах  класическа панировка в брашно, яйце с мляко,
накрая в овкусен  микс галета и царевично брашно.

Sezamm, за теб! :air_kiss: :air_kiss: :air_kiss:



Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1921
  • Еми
« Последна редакция: 24 Октомври 2008, 16:57:49 от Mariana G »

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2433
Re: Предложение към зеленоядите и веганите - II част
« Отговор #4 -: 26 Октомври 2008, 15:48:56 »
Камби, пълнени с ориз и кедрови ядки

Камби средна големина – около 12 бр.
1 чаена чаша ориз
1 голяма глава стар лук
2 домата
1 морков
Зехтин
1 кубче бульон от гъби
3 супени лъжици кедрови ядки
Сол, черен и червен пипер, риган на вкус


Нарязаният на дребно лук се задушава в зехтина,
Добавя се в мазнината моркова нарязан на ситно и също се задушава.
Поставя се оризът при лука и моркова се запържва, докато стане прозрачен.
Слагат се настъргани доматите и кедровите ядки, предварително запечени в МВ
или на сух тефлонов тиган.
Подправя се сместа със сол, черен и червен пипер, риган.
Камбите се пълнят. Поръсват се отгоре с малко зехтин.
Налива се в тавичката 1 чаена чаша (около 200 мл) топла вода.
Пекат се на 175* С в тавичка, покрита с фолио.
Когато камбите са почти готови се маха фолиото, за да се запекат.
Сервират се студени.

Забележка: Вместо кубче бульон от гъби може да се сложат една шепа
пресни гъби.




Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3094
Re: Предложение към зеленоядите и веганите - II част
« Отговор #5 -: 28 Октомври 2008, 16:32:02 »
                              Гъби със сметана

500 г печурки
1 глава кр. лук
1 зеленчуков бульон
1 яйце
125 г заквасена сметана
сол
чер пипер
   Нарязаният лук се задушава в масло и олио, после се прибавят измитите и нарязани гъби и се бъркат непрекъснато 10-ина минути. Прибавя се разтвореният в 150 мл вода бульон и всичко ври още няколко минути. Яйцето се разбива със сметаната и се прибавят към дръпнатия настрани съд с
гъбите. Разбърква се всичко, добавят се сол и чер пипер на вкус и се връща на котлона за още 2-3 минути.
« Последна редакция: 27 Септември 2010, 17:29:41 от pep-4o »

pepelia6ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1368
Re: Предложение към зеленоядите и веганите - II част
« Отговор #6 -: 29 Октомври 2008, 13:42:05 »
                       КИСЕЛО ЗЕЛЕ С ОРИЗ,ПРАЗ И ОРЕХИ

1 средна кисела зелка
1 стрък праз
1/2 чаша ориз басмати или див/на Аброрио/
орехи
черен и червен пипер, риган
суха червена чушка/ако има/

 В олио се задушава за кратко нарязания праз. Слага се нарязаното на ситно зеле.Сипва се малко водичка/ако е по-кисело зелето, а ако не е- зелев , кисел сок/ и се остава да поври 15 мин. Прибавя се ориза и течност 1: 3, пипера, орехите начупени, сухата чушка и малко риган.
Аз слагам и малко лют червен пипер.
Това е любимо ядене в нашата къща.То е вариация на постните ми зелеви сърмички , но не се губи време за безкрайното увиване на малки сърмички.

t_ilieva

  • Безнадеждна оптимистка
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2130
  • Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Re: Предложение към зеленоядите и веганите - II част
« Отговор #7 -: 29 Октомври 2008, 13:55:51 »
pepelia6ka, много обичам кисело зеле! А твоето изглежда разкошно!  :thumbup:

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3150

Tango

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 352
  • Той ме обича!
Re: Предложение към зеленоядите и веганите - II част
« Отговор #9 -: 02 Ноември 2008, 20:54:44 »
         
        Сигурно много хора я знаят и правят, аз самата от години правя тази рецепта и е любима у дома в сезона на карфиола, но понеже не срешнах рецептата си позволих да я споделя, ако все пак я има някъде, предварително се извинявам и моля модераторите да ме поправят!
 
        Паниран карфиол

        Глава карфиол
        За панировката:
        1-2 яйца,
        чаена чаша бира,
        2-3 супени лъжици брашно, сол на вкус
        и мазнина за пържене.

       Карфиола се начупва на розички и се вари до омекване в леко посолена и с щипка сода вода, по този начин се запазва белия цвят и се премахва тежката миризма на зеле. Панировката е с гъстотата на малко по-рядко от кексово тесто. Загрява се мазнина и се пържат розичките карфиол, като се обръщат от всички страни. Изважда се на домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Сервира се като гарнитура, но полят със сос от сметана и пушено-топени сирена става и за самостоятелно ястие. Вкусно е и студено!
Да казваме по-често на хората, които обичаме, ЧЕ ГИ ОБИЧАМЕ!!!

Abra

  • Мама на Рене
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1630
  • Dimitrana S.


irinka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1464
Re: Предложение към зеленоядите и веганите - II част
« Отговор #12 -: 19 Ноември 2008, 15:48:43 »
                           Ориз с гъби и маслини

2 каф.ч. ориз
1/2 малка глава лук
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 малък морков
100 гр сварени и нарязани гъби
10-на мислини,нарязани(без костилка)
1 малък домат
1 с.л. доматено пюре
3-4 с.л. олио
подправки и сол на вкус
копър и магданоз
Лука,чушките и моркова се нарязват и задушават в олиото и малко водичка,добавя се домата и след 1-2 мин и измитият ориз.Продържава да се задушава докато ориза се избистри.Налива се вода ,доматеното пюре,подправките и гъбите.Задушава се до готовност на ориза.Няколко минути преди да се свали от котлона се прибавят и маслините.Сваля се от котлона и се поръсва с копър и магданоз.

Захарно петле

  • Глобален Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3710
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

sezamm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 556
Re: Предложение към зеленоядите и веганите - II част
« Отговор #14 -: 20 Ноември 2008, 14:43:58 »
 :smile1: а ето и една нова рецепта за готвене на зрял фасул
 фасула от вечерта се слага във вода ,на следния ден се слага да заври около 10 мин .
 1 голяма глава лук се нарязва на ситно,1 една зелена пиперка ситно се нарязва и се запържват с 2 скилидки чесън ,нарязан на ситно ,
 след като се запържат ,се слага наситно надробен домат ,аз от фризера направо сложих ,след като омекне се слага 1 супена лъжица доматено пюре ,след като и пюрето се запържи се слага само бобените зърна,около 10 мин на слаб огън се разбърква и се прибавя водата в която се е варила боба ,45мин на слаб огън се вари ,но в огнеупорната тенжера ,
в 1978год,ядох боб в рудник трояново 1 ,направо мечта,но и до ден днешен не можах да сготвя такъв ,но и тази рецепта е хубава,особено ако и малко във фурната се изпече .
       ;D снощи като вечеряхме ми дойде наум супа от боб ,ама тази супа с яйце и кисело млеко дето се подправя ,разбира се дъщерите ми се смяха много на тази идея,но наумих си,ще я пробвам   ;D
mazesin yemekleri