Автор Тема: Пиле, пуяк, патица, врабче :)  (Прочетена 350179 пъти)

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2308
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #90 -: 21 Февруари 2009, 20:49:07 »
Ели, тези хапки изглеждат и звучат много вкусно! Направо ще ги сънувам :wacko2:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 16152
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #91 -: 22 Февруари 2009, 18:40:36 »
Пилешки хапки „Валерия”
.........
Пилешкото бяло месо се нарязва на хапки с приблизителни размери 2.0/2.0 см.


Скъпа Ели,  личи си, че си човек на точните числа  :air_kiss:

хапките звучат и вкусно, и лесно. Задължително ще пробваме  :thumbup:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

emilia_

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1679
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #92 -: 24 Февруари 2009, 11:41:08 »

                                "Пиле със сос от тигана"

Продукти: 2 бр. пилешки гърди, 3/4 ч. бяло вино, 1/2 ч. пилешки бульон, 2 гл. лук, 2 с.л. сметана,  кр. масло, сол и черен пипер.

Приготвяне: пилешките гърди се начукват до не много тънко. Овкусяват се със сол и пипер и се изпържват в малко масло в по-дълбок тиган. Когато е готово, месото се вади и се покрива да не изстива.
В същия тиган се сипват виното, бульона и лука. Варят се докато соса остане на половина. Добавя се сметаната и по желание още малко масло.
Сервира се месото полято със соса и се поръсва със ситно нарязан магданоз.



Abra

  • Мама на Рене
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1630
  • Dimitrana S.

emilia_

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1679
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #95 -: 12 Март 2009, 23:18:03 »

                          Пиле със сос "Мандарин"

Продукти: 1 пеперуда пилешки гърди, 1/2 ч.л. захар, сол, чесън на прах.

За соса: 2/3 ч.ч. захар /аз сложих 1 с.л. кафява/, сок от 1/2 лимон, 1/4 ч.ч. соев сос, 1 с.л. настърган пресен джинджифил, 1 с.л. ситно нарязан пресен чесън, 4 с.л. царевично нишесте, 1/4 ч. вода

Приготвяне: пилешките гърди се разполовяват, начукват се не много тънко и се подправят със сол, захар и чесън на прах.  Изпичат се на грил тиган по 4-6 минути от всяка страна. Изваждат се и се нарязват на ивици.
В друг тиган се смесват захарта, сока от лимона, соевия сос, чесъна и джинджифила. Слагат се на котлона и когато сместа заври се добавя размитото във водата нишесте. В момента на завирането се добавя и пилето. Разбърква се добре да се покрият хубаво ивиците със соса и се сервира веднага.



kostilq

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 765
  • Vicky
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #96 -: 13 Март 2009, 11:30:19 »
Домашен пастет от пилешки дробчета с моркови

Продукти:

500 г пилешки дробчета
1 голяма глава лук (нарязана на ситно)
2 средно големи моркова (предварително сварени и отцедени)
100 г меко масло + 1 и 1/2 с л за задушаване на лука
сол и черен пипер на вкус
 



Дробчетата се почистват и измиват. Сваряват се в 3-4 ч ч вода, като с лъжица се отстранява пяната образувала се отгоре след завиране. Отцеждат се много добре. Поставят се кухненски робот и се пюрират.

Лука се задушава в маслото няколко минути. Отстранява се от огъня и се пюрира. Отделно се пюрират и морковите. Дробчетата, лука и морковите се смесват, подправят се с черен пипер и сол на вкус. Още веднъж сместа се пюрира до гладко.

Изсипва се върху пергаментова хартия и с нож се оформя на правоъгълник (около 0.5см дебел, 30 см дълъг и 20 см широк). Заглажда се хубаво. Отгоре внимателно се намазва маслото. Навива се по дължина на руло. Опакова се с хартията. Поставя се в  хладилник за минимум 4 часа.

Сервира се нарязан на кръгчета с препечени филийки или солени бисквити.




vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8335
  • Ах, морето...
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #97 -: 13 Март 2009, 11:53:02 »
Чудно, направо лигите ми потекоха, Вики :thumbup:
А маслото оставяш на стайна температура ли, за да може да се намаже върху пастета :icon_question:

kostilq

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 765
  • Vicky
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #98 -: 13 Март 2009, 11:56:45 »
Да, Веси маслото трябва да е меко. 

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2433
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #99 -: 13 Март 2009, 12:13:42 »
Вики, този пастет е страхотна вкуснотия. :thumbup:
И лесен. :yahoo:

marabu

  • Гост

marabu

  • Гост
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #101 -: 17 Март 2009, 16:06:32 »
Домашен пастет от пилешки дробчета с моркови


Благодаря, че сподели тази рецепта !!! Децата много го харесаха, макар аз се изложих с навиването на рулото ..ама трябва да се упражнявам пак  :exclaim:


kostilq

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 765
  • Vicky
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #102 -: 17 Март 2009, 16:25:00 »
Юле много се радвам, че се е харесал на децата ти. Моето също го харесва.
И аз първите два пъти не се справих както трябва с навиването на рулото  ;D


vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8335
  • Ах, морето...
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #103 -: 17 Март 2009, 16:42:30 »
Ааааааа, Юле - и аз го спретнах в неделя вечер, но снощи рязахме, ама няма комп у дома - няма снимка :P Снимах, без да имам време за украса и аранжиране :innocent:, но ще пусна снимки след време.
Мисля, че добре го навих ::), но прегорих филийките ;D .
Вики, чудесно е - лесно и ефектно, малко ми беше безсолно, но така се старая да готвя напоследък уж по-здравословно :smile1:

mimi6669

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 2
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #104 -: 17 Март 2009, 18:08:03 »
Kostilq,А ще може ли да не се слага на пастета масло?Искам ми се да го пробвам този пастет,но това масло ме притеснява.