Автор Тема: Любимите рецепти на mivis - 2  (Прочетена 150575 пъти)

mivis_75

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2424
  • Любовта минава през стомаха!!!
Re: Любимите рецепти на mivis - 2
« Отговор #135 -: 05 Март 2013, 22:21:57 »
              Рибна пита - Рибник

 

Продукти:

800 гр. готово тесто
1 кг. рибно филе "Пангасиус"
2 гл. лук
1 с.л. подправка за риба
джоджен
черен пипер
сол на вкус


Приготовление:

Рибата се посолява и запържва леко от двете страни.
Нарежда се на домакинска хартия да попие излишната мазнина.
Лука се нарязва на ситно и се запържва в малко олио, прибавя се подправката за рибата.
Тестото се разделя на две равни части.
Разточва се едната половина на тестото и се поставя в намазана тавичка, като се прави борд по стената.
Нарежда  се половината лук и джоджена.
Наръсва се със сол и черен пипер.


 
Зареждат се филетата риба.



Слага се останалия лук.
И пак се поръсва с джоджен, сол и черен пипер.



Разточва се  другата половина на тестото и се покрива рибата, като се притиска отстрани за да прилепне към борда.
Питата се надупчва с вилица и се намазва с олио.



Слага се във фурната и се пече на 180 - 200 градуса.
Готовата пита се наръсва с вода и се загъва да се задуши.






« Последна редакция: 05 Март 2013, 22:34:23 от mivis_75 »

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3710
Re: Любимите рецепти на mivis - 2
« Отговор #136 -: 05 Март 2013, 22:41:16 »
Мерси Миме за рецептата,скоро ще я направя. :smile1:
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

mivis_75

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2424
  • Любовта минава през стомаха!!!
Re: Любимите рецепти на mivis - 2
« Отговор #137 -: 11 Март 2013, 21:03:38 »
                  Пурички с течен шоколад

 

Продукти:

6 листа кори за баница
3 яйца
маргарин
течен шоколад
2 с.л. брашно
2 с.л. галета
3 с.л. сусам
олио за пържене


Приготовление:

Всяка една кора се намазва леко с маргарин, прегъва се на две, нарязва се на 3 части. На всяка част се слага по 1ч.л. течен шоколад.



Прегъват се краищата и се навива стегната пуричка.



По същия начин се приготвят и останалите кори.
Един белтък се разбива леко с вилица и с него се намазват пуричките, за да им залепнат краищата и да не се развиват.
Брашното, галетата и сусама се смесват и в тях се овалват пуричките.
Потапят се в разбитите 2 яйца и останалия жълтък и се пържат в маслена баня до златист цвят.



 Готовите пурички се слагат на кухненска хартия да се отцеди излишната мазнина.





vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8335
  • Ах, морето...
Re: Любимите рецепти на mivis - 2
« Отговор #138 -: 15 Март 2013, 12:50:45 »
Миме, чуднички :thumbup:

mivis_75

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2424
  • Любовта минава през стомаха!!!
Re: Любимите рецепти на mivis - 2
« Отговор #139 -: 15 Март 2013, 19:58:38 »
Благодаря, Весе!  :air_kiss:

mivis_75

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2424
  • Любовта минава през стомаха!!!
Re: Любимите рецепти на mivis - 2
« Отговор #140 -: 21 Март 2013, 21:54:46 »
                 Плодов кейк - асорти



Продукти:

120 гр. меко масло
150 гр. захар
3 яйца
1 ванилия
2-3 с.л. ситно настъргани портокалови корички /аз използвах, нарязани на ситно и посипани със захар - приготвени предварително за такива цели/
225 гр. брашно
3/4 ч.л. бакпулвер
щипка сол

брашно за доизмесване
кафява захар за поръсване
1 с.л. какао

500-600 гр. микс от плодове по избор
/аз използвах ягоди, киви, портокал, ябълка, сушени сливи с орех и сушени череши/



Приготовление:

Разбийте добре маслото със захарта на пухкав крем и добавете яйцата и портокаловата кора. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и ванилията. Разбъркайте ги с маслената смес. Отделете 1 к.ч. от сместа. Разделете на две части тестото и в едната част сложете какаото. Към двете теста сипете постепенно по малко брашно и омесете на мека топка.



Постелете дъното на продълговата форма с хартия за печене. Разхвърляйте късове от бялото тесто и после късове от кафявото тесто върху нея.



Равномерно го разнесете с пръсти. Направете малък борд. Надупчете маслената кора с вилица.



Почистете и нарежете избраните от вас плодове на малки парченца.
Ако са водни плодовете ги нарежете и наредете на домакинска хартия да попие излишния сок. Сушените плодове ги накиснах за час-два във вода, нарязах и наредих на домакинска хартия да се отцедят. Объркайте ги.




И ги сипете върху кората.



 Посипете ги обилно със захар. С кафяна лъжица сипете отделеното кексово тесто в кафяната чаша тук-там така, че да останат и празни пространства.




Изпечете сладкиша в предварително загрята на 170* фурна за около 40 - 45 минути. Проверявайте с клечка дали се е изпекло кексовото тесто. Ако сладкиша започне много бързо да прегаря  го покрийте с алуминиево фолио и доизпечете.



Сервирайте сладкиша добре охладен поръсен с пудра захар тук-там само да се заскрежи.




*** Специално съм  помолена от Йоли за тази публикация на рецептата, с която участвах в конкурса за Чаен сладкиш, защото с вложеното ми въображение това вече си е една напълно различна моя рецепта.
Благодарности на Йоли за вдъхновението.
« Последна редакция: 21 Март 2013, 23:13:46 от Захарно петле »

Мая Микова

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1863
Re: Любимите рецепти на mivis - 2
« Отговор #141 -: 22 Март 2013, 09:14:01 »
Уау, страхотно изглежда...

mivis_75

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2424
  • Любовта минава през стомаха!!!
Re: Любимите рецепти на mivis - 2
« Отговор #142 -: 22 Март 2013, 17:36:45 »
Уау, страхотно изглежда...

Благодаря, Мая!

t_ilieva

  • Безнадеждна оптимистка
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2130
  • Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Re: Любимите рецепти на mivis - 2
« Отговор #143 -: 11 Април 2013, 11:10:44 »
                 Плодов кейк - асорти......

Леле, страхотен!  :thumbup:

wasia

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 654
  • Една усмивка - и всичко се променя :-}
Re: Любимите рецепти на mivis - 2
« Отговор #144 -: 11 Април 2013, 11:25:40 »
Горещо ти благодаря mivis_75 за рецептата за крем питата! Вече я правя за 5-ти  път и освен, че е много вкусна , тя  е и много бърза и лесна. Бъди жива и здрава !
Ето и парченце от последната . Този път сложих замразени боровинки върху крема и после -белтъчната смес.

mivis_75

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2424
  • Любовта минава през стомаха!!!
Re: Любимите рецепти на mivis - 2
« Отговор #145 -: 11 Април 2013, 17:22:10 »
                 Плодов кейк - асорти......

Леле, страхотен!  :thumbup:

Благодаря, Танче!

mivis_75

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2424
  • Любовта минава през стомаха!!!
Re: Любимите рецепти на mivis - 2
« Отговор #146 -: 11 Април 2013, 17:25:08 »
Горещо ти благодаря mivis_75 за рецептата за крем питата! Вече я правя за 5-ти  път и освен, че е много вкусна , тя  е и много бърза и лесна. Бъди жива и здрава !
Ето и парченце от последната . Този път сложих замразени боровинки върху крема и после -белтъчната смес.


wasia, страхотно изглежда крем питата, но не е моя рецептата, объркала си се!

Eni

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 15
Re: Любимите рецепти на mivis - 2
« Отговор #147 -: 15 Март 2014, 20:42:47 »

И аз с благодарности за кекса с лимонада, стана чудесен! :thumbup: :give_rose: