Автор Тема: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част  (Прочетена 420563 пъти)

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8335
  • Ах, морето...
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #15 -: 13 Юли 2008, 17:04:47 »
Жоре, аз до кога ще чакам рецепта за онази превкусничка супа с агнешки останки, дето ни нагости последния път ::)
Давай точно, тези дни мисля да я правя :smile1:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 16152
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #16 -: 13 Юли 2008, 17:22:45 »
 :offtopic: Весе, чака ни да идем на гости; като си тръгнем, ще се сети как беше  :P рецептата
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5000
Супа от агнешко месо
« Отговор #17 -: 13 Юли 2008, 17:47:55 »
Пепи, нали знаете, че сте добре дошли винаги, Те Весела и Росен идват чат-пат, ала вие с Мишо нямате никакви отбелязани посещения и червените ви точки са  никакви.  :P За да съм справедлив, понеже сте далече, едно посещение ви носи 5 (пет) червени точки и лесно ще изпреварите Весини ( с по една точка на гостуване). :thumbup:

Сега ще покажа супата, тя снимката е на Весината паница .......  май.  ;D

                                        Супа от агнешко месо
                                                6 порции

Обрязани останки от агнешко бутче или плешка
1 глава кромид лук
2 моркова
стрък целина и парче от глава целина
1,5 с.л. универсална зеленчукова подправка
1 с.л. зехтин
1 ч.л. сух джоджен
1/2 ч.л. смлян черен пипер
~ 80 гр. пълнозърнесто фиде (спагети)
100 мл. течна готварска сметана
1/2 връзка магданоз

За супата може да се ползва около 500 гр. агнешко месо с кости, ала е много по удачно и практично да се ползват останки от бутче (или плешка), на което месото е изрязано и се ползва за някое основно ястие.
В тенджера под налягане се слагат агнешкото, зехтина, лука, нарязан на парчета, морковите, нарязани на кубчета или търкалета и нарязаната целина. Наливат се 2 литра студена вода и супата ври около 1 час след първо свистене.
Кокалите се изваждат, обезкостяват и месото, накъсано на дребно, се връща в бульона. Супата се прехвърля в обикновена тенджера, добавят се всички подправки и фидето и ври на бавен огън още около 15 минути, до кулинарна готовност на фидето. Накрая се сваля от огъня, добавя се сметаната, супата се разбърква и се поднася гореща, поръсена с нарязан на ситно магданоз.

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8335
  • Ах, морето...
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #18 -: 13 Юли 2008, 17:53:09 »
Мммм....точно мойта си е :P, мерси :air_kiss:

aniyon

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 650
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #19 -: 13 Юли 2008, 19:21:18 »
,Бордовски,  парфе - желе с кайсии е моят вариант на твоето парфе - желе с касис :smile1:Получи се много леко и свежо. Искам тук да ти благодаря не само за тази рецепта, а и за много други,споделени от теб, които с удоволствие съм правила и с апетит са се консумирали у дома!
« Последна редакция: 17 Юли 2008, 14:36:03 от aniyon »
Мога всичко, стига да поискам!
РЕЦЕПТИ Фитнес треньор

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5000
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #20 -: 13 Юли 2008, 19:41:01 »
aniyon, благодаря за доверието  :flower: парфенцето става с всички плодове......а дали някой ще опита с диня.  ;D

petty

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1177
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #21 -: 14 Юли 2008, 20:12:53 »
Бордовски, макар и пак без снимка, идвам да ти благодаря този път за Дробчета пролетна яхния. Много са вкусни! Дори и мъжът ми ги хареса, а той дроб не обича по принцип. Не е за пренебрегване и фактът, че рецептата е лесна и бърза, точно като за мен.  :P
« Последна редакция: 14 Юли 2008, 20:15:24 от petty »

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5000
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #22 -: 14 Юли 2008, 20:16:42 »
petty :flower: много крехки и нежни стават, в моето семейство също са на почит.  :thumbup:

Aura

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2195
  • Обичам живота...:)
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #23 -: 15 Юли 2008, 21:58:12 »
Направих от твойте Гофрети....Станаха много вкусни!Мерси за рецептата..Ето резултата,само че нямам гофретник и ги пекох в едно уредче за сандвичи...
Кулинарни Пътешествия и още нещо...
Всеки заслужава това, което получава..

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5000
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #24 -: 15 Юли 2008, 22:08:23 »
alexa_a, тези гофрети трябва да се патентоват  ;D, намерила си начин да ги изпечеш в сандвичмейкър, трябва да имаш доста последователи  :thumbup:  Да са ви мноооого сладки. :yahoo:

Tinka79

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 117
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #25 -: 16 Юли 2008, 16:44:35 »
alexa_a, тези гофрети трябва да се патентоват  ;D, намерила си начин да ги изпечеш в сандвичмейкър, трябва да имаш доста последователи  :thumbup:  Да са ви мноооого сладки. :yahoo:

Аз съм и последовател, и аз ще ги пробвам във сандвич тостера за жалост нямам гофретник. Дано да се получи и там. Ако не зачвърчи и не изпръска всичката смес де.

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5000
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #26 -: 16 Юли 2008, 18:31:16 »
Tинке, давай смело, щом веднъж има прецедент, то всичко трябва да е наред.  ;D

sezamm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 556
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #27 -: 16 Юли 2008, 19:36:03 »
 :smile1: сега и завинаги ,жоро знаеш ,че си супер ,когато публикуваш поредната рецепта сигурно знаеш ,чепак ще обереш точките   ;D
mazesin yemekleri

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5000
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #28 -: 16 Юли 2008, 20:12:57 »
Sezam, благодаря...... :flower:

Aura

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2195
  • Обичам живота...:)
Re: Диабетичната кухня на Жоро 3 -та част
« Отговор #29 -: 17 Юли 2008, 12:09:31 »
Парфето стана много вкусно...нямам снимка,но другия задължително ще го покажа.... :thankyou: :thank_you2:
Кулинарни Пътешествия и още нещо...
Всеки заслужава това, което получава..