Автор Тема: Да се разходим из кухнята с Petrina - II  (Прочетена 460107 пъти)

eli4ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1630
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #225 -: 29 Март 2009, 17:08:38 »
Пак съм аз ;D
Латинка,благодаря този път за Печени Doughnuts  .Много вкусни :thumbup:
Докато ти обикаляш из България,аз гостувам през ден в твоята кухня :air_kiss:

mimes

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 8
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #226 -: 29 Март 2009, 19:00:41 »
Моля за линк към рецептата с донатите, много са апетитни :thumbup:

eli_bs

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 56
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #227 -: 11 Април 2009, 10:41:42 »
Петрина, правих твоите бисквитки с кокос.Много вкусни.Изядох ги почти всички сама.Банановите пенкейкс също са страхотни.Правила съм ги много пъти.Набелязала съм още от твоите рецепти, които искам да опитам.Поздравявам те за хубавите предложения.
“I love cooking with wine—sometimes I even put it in the food”

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2333
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #228 -: 11 Април 2009, 15:47:53 »
eli4ka миличка от все сърце ти благодаря, като ги гледам чак ми се доядоха,
надявам се по великден да се завъртя малко повече из кухнята. :smile1:



eli_bs бисквитките изглеждат страхотно,  ::) на мене бисквитките са ми слабост.
А  :smile1:  пенкейкса с банани          :thumbup:       

Благодаря и на двете за  гласуваното доверие!
« Последна редакция: 11 Април 2009, 15:51:14 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2333
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #229 -: 19 Април 2009, 07:43:59 »
Kugelhopf

Това  е  класическа торта която идва от  Австрия или в Alsace регион от Франция. Легендата e, че Мари Антоанета , който е роден в Виена, Австрия, донесла рецептата на тортата във Франция при нейния брак с Луис XVI. Има някои спорове относно това, и тортата може да е била в Франция по-рано. Тортата е популярна в Германия, Швейцария, Хърватия, Босна-Херцеговина, Полша, и Унгария.При правенето и се използва активна суха или свежа мая вместо хлебна сода или бакпулвер. Това дава на тортата малко по-плътен повече “Хлебна” текстура, подобна на Италианския Рanettone.



1/3 ч.чаша стафиди
1-1/2 ч.лъжица суха мая
1/3 ч.чаша топло мляко
1-2/3 ч.чаша брашно
3суп.лъжици захар
1/4 ч.лъжица сол
2 яйца
1 жълтък
8 суп.лъжици масло със стайна температура

за намазване отгоре:
4 суп.лъжици масло
захар за поръсване
пудра захар



Поставете маята с топлото мляко в купа, разбъркайте докато маята се разтвори, прибавете брашното и солата.
Разбийте яйцата и жълтъка с вилица. Излейте яйцата при брашнената смес, на ниски обороти на миксера смесете. Прибавете захарта и увеличете оборотите на миксера, бийте за около 5 мин. Намалете оборотите и прибавете 4-6 суп.лъжици масло, постепенно.
Когато маслото се поеме хубаво, тестото трябва да почне да се отделе от стените на съда и да се усучи нагоре по перките на миксера.
Поставаете в тестото стафидите и разбъркайте.
Поставете тестото в друг съд, и оставете на топло да удвой обема си.
Намаслете добре съда в който ще печете и поръсете с брашно/-22см/. Оставете на топло отново да удвои обема си.
Загрейте фурната на 180гри и печете.
Разтопете маслото и внимателно намажете печивото, поръсете отгоре със захар. Охладете.
Преди сервиране поръсете със пудра захар.


Може да го направите в машина за хляб, след като втаса го преместете в съда за печене и позволете преди да го опечете да удвой обема си пак.

източник:allpurposegir
« Последна редакция: 20 Април 2009, 22:30:52 от petrina »

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3399
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #230 -: 19 Април 2009, 09:36:37 »

Петрина,

 невероятно изглежда тази торта, но не е ли много 1 1/2 ч.ч. суха мая :icon_question: :exclaim:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2333
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #231 -: 19 Април 2009, 16:46:33 »
пеполина  :slap:
корегирах го

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2333
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #232 -: 19 Април 2009, 17:43:54 »
Мариновано свинско с доматен сок и лук



1 килограм свинско месо, нарежете на кубчета
4-5 средни глави лук, нарежете на едро
500-600мл.доматено пюре
1 ч.чаша вода

за марината:


1/4 ч.чаша соев сос
сока на 1 лимон
1 суп.лъжица мед
1 ч.лъжица кимион
1/2 ч.лъжица черен пипер
1/2 или 1 ч.лъжица сол
1.ч.лъжица свеж розмарин
1/2 ч.лъжица горчица
1/4 ч.чаша олио
3-4 скилидки чесън


Смесете марината, хубаво втрийте марината в месото, покрийте отгоре с фолио и оставете за едно денонощие в хладилника.
Поставете в съда лука, върху меко месото с марината. Смесете доматеното пюре и водата полейте месото, разклатете хубаво тавата да се разнесе соса навсякъде. Покрийте/с капак или алуминиево фолио/ и печете в предварително загряла фурна на 180гр./при мене за 2 часа./
Месото се задушава и става много крехко.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2333
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #233 -: 19 Април 2009, 18:02:03 »


Салата с орзо царевица, домати и дресинг с катък

1 ч.чаша орзо
2/3 ч.чаша цладка царевица
2-3 средни домата
1/2 глава червен лук
3 скилитки чесън,пресовайте
1/2 ч.чаша майонеза
1/2 ч.чаша катък
сол и черен пипер
пилешки бульон


Сварете пастата в пилешки бульон. Отцеде под студена течаща вода.
Направете на доматите от горна страна кръстче и поставете за 3 мин. във вряща посолена вода. Обелете доматите и изчистете от семките, нарежете на малки кубчета.
В купа смесете пастата, царевицата, доматите, нарязания на ситно червен лък, и чесъна.
Смесете майонезата и катъка, сол и черен пипер. Прибавете дресинга към сместа.
« Последна редакция: 19 Април 2009, 18:16:44 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2333
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #234 -: 30 Април 2009, 07:13:52 »
Red Velvet Cupcake



1/4 ч .чаша какао
1/4 ч.чаша гореща вода
1 суп.лъжица червена боя/ или 1 анпула течна
5 суп.лъжици меко масло
2 суп.лъжици олио
1 -1/2 ч.чаша захар
2 яйца
1 ч.лъжица ванилия
1 ч.чаша кисело мляко
2-1/2 ч.чаша брашно
1 ч.лъжица сода
1 суп.лъжица оцет

Загряваме фурната на 189гр. Подготвяме си 18 формички за мъфини.
Смесваме горещата вода, какаото, и червената боя.
Разбиваме маслото и олиото, прибавяме захарта, смесваме добре - до пухкавост.
Прибавяме яйцата, ванилията, киселото мляко, какаовата смес и оцета.
Смесете  отделно брашното и содата. Прибавете ги към течните съставки.
Сипете в купичките като не препълвате. печете за 15-18 мин. или до готовност.
Извадете и охладете.

за глазурата:

225гр. крема сирене
2 суп.лъжици масло, меко с стайна температура.
2-4 ч.чаши пудра захар
1 ч.лъжица ванилия

Смесваме  маслото  и крема сиренето, до кремообразна смес.
Прибавяме ванилията, и пудрата захар, постепенно в зависимост от желаната плътност на крема.

Abra

  • Мама на Рене
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1630
  • Dimitrana S.
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #235 -: 30 Април 2009, 10:29:30 »
Чудесни са, Петрина  :thumbup:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2333
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #236 -: 30 Април 2009, 15:51:16 »
Abra
благодаря ти, много  :smile1:

 


petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2333
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #237 -: 30 Април 2009, 15:54:44 »


Питки с катък

около 5 ч.чаши брашно
500гр. катък със сирене
1 ч.чаша маргарин
1 ч.лъжица сода
2 суп.лъжица захар
1/2 ч.лъжица сол
2 ч.лъжици бакпулвер
1 пакетче суха мая/7 гр./
2 суп.лъжици топла вода


2 суп.лъжици масло
1 ч.лъжица сусам
1 ч.лъжица мащерка

Загрейте фурната на 200гр.
Разтворете маята в топлата вода.
Смесете брашното, захарта, бакпулвера, содата, солта.
Прибавете маята, катъка и маргарина омесете добре.
Оформете малки питки и поставете в тава застлана с пекарска хартия/или може да използвате тава за мъфини/
Разтопете маслото, прибавете сусама и мащерката. намажете всека питка отгоре.
Печете за 12-15 мин. или до готовност.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2333
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #238 -: 01 Май 2009, 12:28:04 »
Картофи по Корейски

250гр. картофи/млади малки или ако са големи нарежете на едро/
2 суп.лъжици соев сос
2 суп.лъжици вода
1-2 суп.лъжици мед
1/2 ч.лъжица червен пипер
1/2 ч.лъжица черен пипер
1 суп.лъжица олио
3 скилидки чесън пресовайте
1 -2 стръка зелен лук
сол на вкус



Смесете соевия сос, водата, олиото, нарязания на ситно зелен лук, меда/тествайте/ и картофите. Загрейте в тигана като доветете сместа до кипене, намалете температурата, прибавете чесъна, и гответе/ може да покрийте с капак отгоре/ за 5 -6 мин. или до готовността на картофите като тествате с вилица. Поръсете отгоре с червен пипер и черен пипер, не разбърквайте, а когато картофите са готови тогава смесете всичко и сервирайте.
« Последна редакция: 01 Май 2009, 12:36:50 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2333
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - II
« Отговор #239 -: 01 Май 2009, 16:18:57 »
Много орехови мъфини с мед



1/2 ч.чаша меко масло
1 ч.чаша кисело мляко
3/4 ч.чаша мед
1 ч.лъжица ванилия
2 яйца
2 ч.чаши брашно
1 ч.лъжица сода
2 ч.лъжици бакпулвер
1/2 ч.лъжица сол
1/2 ч.лъжица канела
1/4 ч.чаша орехи

за поръсване отгоре:

1/2 ч.чаша кафява захар
1/ 2 ч.чаша брашно
3 суп.лъжици меко масло
1/4 ч.чаша орехи
1/2 ч.лъжица канела

Загрейте фурната на 180гр. подгответе си формичките за мъфините.
Смесете Брашното, содата, бакпулвера, солта, орехите и канелата.
Отделно разбийте маслото, прибавете меда, едно по едно яйцата, киселото мляко и ванилията.
Прибавете сухите съставки към течните, разбъркайте  докато се смесят.
Запълнете формичките на мъфините като не препълвате , запълнете 2/3 от формичката.
Смесете съставките за поръсването докато станат на трохи и обилно поръсете отгоре сместа.
Печете за 10-12 мин. или до готовност, като проверявате с клечка.
Извадете и охладете  за 5 мин.
« Последна редакция: 01 Май 2009, 20:10:23 от petrina »