Автор Тема: Раирани кифлички с кашкавал  (Прочетена 139005 пъти)

fancha

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 51
Re: Раирани кифлички с кашкавал
« Отговор #105 -: 04 Август 2009, 21:53:11 »
и аз така си помислих, благодаря.  :thumbup:

Tango

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 406
  • Той ме обича!
Re: Раирани кифлички с кашкавал
« Отговор #106 -: 13 Август 2009, 21:01:49 »
Юле, правих кифличките, чудесни са! Тестото е много сполучливо, леко се работи с него, дори на следващия ден, кифличките бяха меки и много вкусни!
Благодаря за рецептата!  :-*
Да казваме по-често на хората, които обичаме, ЧЕ ГИ ОБИЧАМЕ!!!

marabu

  • Гост
Re: Раирани кифлички с кашкавал
« Отговор #107 -: 16 Август 2009, 00:18:10 »
Tango благодаря за доверието !  :smile1:

desychem

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 177
Re: Раирани кифлички с кашкавал
« Отговор #108 -: 26 Август 2009, 11:09:14 »
Специални благодарности на Марабу за така известните Раирани кифлички. Много ги харесваме у дома и честичко си правим. Тестото е адски приятно за работа, а плънката може да е всякаква. Чудесна рецепта! Дори замесвам в машината за хляб, като поставям сухата мая накрая и резултатът е също толкова добър, както когато съм ги месила на ръка. Още веднъж  :thankyou: Марабу!

fancha

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 51
Re: Раирани кифлички с кашкавал
« Отговор #109 -: 07 Септември 2009, 11:39:30 »
Здравейте отново в тази тема, идвам да се подпиша още веднъж само че с много по добър резултат, както и да споделя опит.  Когато правих кифличките първия път бях оставила една доза в камерата за друг път, обаче без да я чакам да втасва. след като извадих тестото от камерата го оставих да се разтопява в хладилника за около 24 часа като през това време те са си втасвали в хладилника. Като дойде време за приготвяне , извадих тестото и го оставих да получи стайна температура и по тоя начин да си довтасва  :smile1: единствения проблем при правенето на кифличките е че тестото не е толкова еластично както когато е прясно и раетата не ставаха много хубави както се вижда на снимките. После оставих кифличките както ме посъветва Marabu  15-20 мин да втасват(тъй като първия път не изчаках и станаха гумени) и ги опекох. Резултата беше   :swoon:  :thumbup:  :thumbup:  :thumbup:  :yahoo: . Просто супер.  Благодаря на Мarabu за страхотната рецепта  :air_kiss:

http://www.gotvetesmen.com/gallery/albums/userpics/30210/normal_rairani%20kifli.jpg

http://www.gotvetesmen.com/gallery/albums/userpics/30210/normal_rairani%20kifli1.jpg

Можете да видите първите кифлички една страничка по назад.

FRESA

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 98
Re: Раирани кифлички с кашкавал
« Отговор #110 -: 27 Септември 2009, 10:58:23 »
и аз влизам с благодарност Марабу много ти благодаря за рецептата и подробните обяснения,   :air_kiss:  отдавна гледам рецептата но все не се решавах


marabu

  • Гост
Re: Раирани кифлички с кашкавал
« Отговор #111 -: 11 Октомври 2009, 22:19:34 »
Аз Ви благодаря за доверието ! Радвам се много, че снимките стъпка по стъпка помагат и това ме кара  да правя още и още подобни снимки  :smile1: Благодаря Ви  :exclaim:  :thank_you2:

mivis_75

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2685
  • Любовта минава през стомаха!!!
Re: Раирани кифлички с кашкавал
« Отговор #112 -: 06 Ноември 2009, 23:17:35 »
 Юлка и аз идвам с огромни благодарности от цялото фемили,
 за вкусните кифлички.Аз само ,че добавих и парче кремвирш - така си пожелаха. :thumbup:

 За теб  :air_kiss:  :air_kiss:  :air_kiss:

marabu

  • Гост
Re: Раирани кифлички с кашкавал
« Отговор #113 -: 06 Ноември 2009, 23:58:36 »
 :yahoo: взимам си благодарности ! Като по капъл си ги лепила  :thumbup:

Liann

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 2
Re: Раирани кифлички с кашкавал
« Отговор #114 -: 08 Ноември 2009, 03:32:38 »
А може ли само едно пояснение за 300-320 гр брашно, като чаени чаши какво количество е? Че няма как да го измеря...че на всичкото отгоре тук всичко е в унции...Благодаря : )

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3996
Re: Раирани кифлички с кашкавал
« Отговор #115 -: 08 Ноември 2009, 03:46:33 »
1 къпс 240 мл.- 125 грама брашно

320 гр. е около 12 унции
« Последна редакция: 08 Ноември 2009, 16:58:57 от marabu »
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

Liann

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 2
Re: Раирани кифлички с кашкавал
« Отговор #116 -: 08 Ноември 2009, 19:34:35 »
Много благодаря!

mimipopova

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 12
Re: Раирани кифлички с кашкавал
« Отговор #117 -: 17 Ноември 2009, 14:53:19 »
Здравейте момичета :hi:
Поздравления на Марабу и от мен-кифличките са страхотни :air_kiss:
само дето аз като един лаик на тема тесто обърках разрезите-направих ги успоредно на парченцата кашкавал/а не перпендикулярно-както си трябва/, в резултат на което доста трудно ги завих и естествено те никак не станаха раирани,бяха с доста странна форма,но за сметка на това свършиха много бързо. :thumbup:
Мислите ли че ще станат добре и с плънка от яйце и сирене?

verabel

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2130
Re: Раирани кифлички с кашкавал
« Отговор #118 -: 17 Ноември 2009, 15:11:10 »
mimipopova, и аз когато ги правих за първи път обърках разрезите, но и така ги изядохме бръзо, бързо. С яйце и сирене става, стига да не е много течно, повече сиренце, може и малко чубричка.

radost.1955

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1458
Re: Раирани кифлички с кашкавал
« Отговор #119 -: 17 Ноември 2009, 15:18:36 »
Здравейте момичета :hi:
Поздравления на Марабу и от мен-кифличките са страхотни :air_kiss:
само дето аз като един лаик на тема тесто обърках разрезите-направих ги успоредно на парченцата кашкавал/а не перпендикулярно-както си трябва/, в резултат на което доста трудно ги завих и естествено те никак не станаха раирани,бяха с доста странна форма,но за сметка на това свършиха много бързо. :thumbup:
Мислите ли че ще станат добре и с плънка от яйце и сирене?



Да,много хубави стават.Ако искаш една препоръка: разбий на сняг белтъка на яйцето  и го объркай със сиренето.Това да е за плънка,а жълтъка използвай за намазване отгоре рабъркан с малко олио и водичка.Може и с плънка от парченца шоколад или локум,или по-гъсто сладко.Успех!
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!