Автор Тема: Ahoj от Чехия и natalyna  (Прочетена 803990 пъти)

vanushia

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 29
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #225 -: 30 Декември 2008, 17:45:15 »
Здравейте и от мен.  Аз съм още нова сред вас ама още немога да се нагледам на чудесиите и вкусотиите в този сайт. Днес се възползвах  от няколко рецепти и всички станаха страхотни.Благодаря ви ! Една от тях беше  Меденките на Джули благодоря и за рецептата с децата много се забавлявахме и станаха много хубави. :thumbup:

gaby_s

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 940
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #226 -: 08 Януари 2009, 12:09:42 »
По -добре късно,отколкото никога  :-*...

Нат, Меденките на Джули и Линцеровите ти сладки са невероятни !

Благодаря ти,миличка ! :air_kiss: :air_kiss: :air_kiss:


   

mishka_moja

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 1
Re: ЩРУДЕЛ
« Отговор #227 -: 13 Януари 2009, 15:58:08 »
Това е  щрудел по рецепта на бабата на мъжа ми. Най-вкусният който съм опитвала!
За тестото:
300г брашно
125г твърд маргарин или масло(аз го правя с маргарин)
50г пудра захар
2 яйца
4 с.л. прясно мляко
2/3 пакетче бакпулвер(питах не може ли цяло - не нямало да е същото, така че сложих 2/3 )
щипка сол

печене(дозата е точно за тавичка от печката(дълбоката)). Тавичката се намазва с мазнина и се слага първата кора, върху която се слага плънката.



моля ми помогнете - трудно разточвам тестото по тази рецепта - лепи се по точилката. има ли хитрина или аз не правя нещо както трябва
« Последна редакция: 13 Януари 2009, 16:03:04 от mishka_moja »

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #228 -: 22 Януари 2009, 13:38:01 »

моля ми помогнете - трудно разточвам тестото по тази рецепта - лепи се по точилката. има ли хитрина или аз не правя нещо както трябва

Здравейте, знам че отговарям късно (беше ме налегнал грипа и повече от седмица само лежах), но предполагам проблема е бил, че маслото не е било достатъчно размекнато. Обикновено преди да пека нещо, оставям маслото един ден извън хладилника. В противен случай пада дълго месене, докато маслото се размекне от топлината на ръцете.

По -добре късно,отколкото никога  :-*...

Нат, Меденките на Джули и Линцеровите ти сладки са невероятни !

Благодаря ти,миличка ! :air_kiss: :air_kiss: :air_kiss:


   


Габи, меденките и линцерите изглеждат приказно! Страхотна майсторка си! :-*

Здравейте, момичета. За първи път съм тук и ще ми е приятно да продължавам да научавам от вас хубави рецепти   :-*
  Току що направих тестото за рохличките, обаче дано да успея да опазя и другата ми половина тесто, че майка ми изяде половината сурово тесто  :girl_haha: :girl_haha: Исках да ти кажа, че ти благодаря страшно много за хубавите рецептите  ;D


P.S Направих ги и всички много ги харесаха  :yahoo: :yahoo:
Още веднъж много благодаря  :flirt:


Гери, радвам се че ванилените кравайчета са се харесали - и при нас са любими!

Наталина, благодаря ти за прекрасните рецепти, които използвах днес- на Коледните сладки за елха, линцерови сладки и ванилени кравайчета /които при мен са топчета/. Всички станаха много вкусни, цветни и ароматни....



pepelia6ka какви красоти си сътворила само! И аз благодаря за доверието! :air_kiss:
Наталина, тук съм с торба благодарности за рецептата на ванилените кравайчета!
Направих една пробна доза, които от моите ръце излязоха като подкови ;D Но това по никакъв начин не се е отразило на вкуса. Рецептата  става една от фаворитите ми при сладките :smile1:

Благодаря! :flower:



Илианка твоите кравайчета са като от журнал - перфектни! :-*
Нат , трябва да се престрашиш и да пробваш тази прекрасна супа,просто не може да ти стане лошо от нея,толкова е хубава. Ароматна,плътна,богата на подправки.......абе,великолепна.  :thumbup: Благодаря ти,скъпа за тази Южно-чешка рецепта. И....много да се забавлява Сами на тържеството.  :yahoo:


Йоли, знам че много късно ти благодаря за страхотното изпълнение на кулайдата! Изглежда прекрасно (както всичко, което си пипнала)!  Ама няма опасност да я направя за сега, колкото и да ме навиваш - просто гъби и аз сме скарани доживотно.... ;D

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
« Последна редакция: 15 Декември 2015, 10:20:59 от natalyna »

asmaria77

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 784
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #230 -: 22 Януари 2009, 15:00:18 »
natalyna, страхотни кифлички :thumbup: как ми се приядоха....:smile1: ще ги спретна скоро.....
Обичам да готвя!

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #231 -: 22 Януари 2009, 15:08:17 »
asmaria77 благодаря!  :-* Тъкмо си пия кафето с една и за разкош я намазах с масло - ех върнах се в младините си, когато бях студентка в София.

ПС. Сина ми каза, че са по-вкусни от купените (тук ги продават навсякъде), а това вече е комплимент!

milvea

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 7
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #232 -: 22 Януари 2009, 16:31:31 »
Здравейте! Всичко, което направих от сладките се получи, но рохличките ми се разплескаха по тавата и се обезформиха.На вкус бяхя превъзходни.Кажете ми къде сбърках :(

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #233 -: 22 Януари 2009, 16:38:44 »
Здравейте! Всичко, което направих от сладките се получи, но рохличките ми се разплескаха по тавата и се обезформиха.На вкус бяхя превъзходни.Кажете ми къде сбърках :(

Здравейте, да не би да сте намаслила тавата преди да ги сложите? Установи се, че тогава се получава така. Това е маслено тесто и няма нужда от подмазване на тавата или е добре да се използва хартия за печене. Другото нещо - сложите ли тестото в хладилника да се стегне?
« Последна редакция: 22 Януари 2009, 16:55:53 от natalyna »

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 16152
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #234 -: 23 Януари 2009, 15:44:49 »
Виенски кифли (Loupáčky)

Нат,   благодаря за рецепката  :air_kiss:

както и говорихме - двойна доза  :thumbup:   и с мармалад - вкусни са  :smile1:

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2433
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #235 -: 24 Януари 2009, 11:59:50 »
 Наталина, много благодаря за чудесната рецепта за Виенски кифли.

Точно такива кифли обичам, намазани с масло.



Част от тях направих с пълнеж от мармалад. Също чудесни.
Благодаря. :air_kiss:

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #236 -: 26 Януари 2009, 19:29:51 »
Пепи, Ели какви апетитни кифлички само! :-*
Ели твоите са като от журнал! :swoon:
Пепи ще трбва и аз да пробвам с черно брашно! :thumbup:

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #237 -: 27 Януари 2009, 14:57:23 »
Понеже получих запитване за маковия пълнеж публикувам го така както го правя аз:

Маков пълнеж:

« Последна редакция: 15 Декември 2015, 10:21:39 от natalyna »

ТАНЯ_70

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 602
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #238 -: 30 Януари 2009, 19:04:16 »
Мила Наталина,  :air_kiss: искам да ти благодаря за чудесната рецепта на торта Рафаело.Толкова е вкусна, че моите хора искат пак да я направя в скоро време..Лесна е и много бързо се прави.
Искам да ти благодаря и за Линцеровите сладки, които направих за Коледа, също много, много вкусни.
Хвърлила съм око и на Виенските кифлички и ще ги правя някой ден.
Още веднъж, благодаря! :flower:

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #239 -: 30 Януари 2009, 20:45:36 »
Ммм, Таня тортата изглежда разкошно! Радвам се, че ви е харесала, както и линцерите! :thumbup:

Няма да сбъркаш с кифличките, наистина са лесни и вкусни! :air_kiss: