Автор Тема: Ahoj от Чехия и natalyna  (Прочетена 803972 пъти)

Joyfull

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 5
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #210 -: 13 Август 2008, 16:10:12 »
Наталина, благодарности за рецептите и опита, който споделяш!
Направих Тортата с френски крем, като добавих ред еклери. Стана страхотно, всички почерпени останаха доволни  :smile1:  :thankyou:

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #211 -: 13 Август 2008, 20:34:39 »
Наталина, благодарности за рецептите и опита, който споделяш!
Направих Тортата с френски крем, като добавих ред еклери. Стана страхотно, всички почерпени останаха доволни  :smile1:  :thankyou:

Joyfull радвам се, че тортата е станала и се е харесала! Еклерите са чудесна идея! :thumbup:

eli4ka, много апетитно изглежда - може би заливката е била по-течна и се е разляла повече. Следващият път сложи малко повече нишесте.

Между другото аз я направих и с ягоди - обаче първо сварих ягодите на компот със захарта, после прецедих и наредих ягодите върху блата, а сока смесих направо с едно нишесте ванилия и след като се сгъсти залях. Сметаната този път я сложих нагъсто. Стана божествено вкусно - даже май този вариант ми хареса повече! ;D

Libertine

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 2
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #212 -: 23 Септември 2008, 13:54:39 »
Здравейте на всички! Спецялно се регистрирах, за да благодаря на авторката за чудесната рецепта за кнедли от хляб, която вчера приготвих на приятеля си. Той обожава кнедли и много често ходим до Чехия, за да може да хапва от тях (живеем в Германия, близо до границата, да не се чудите кои са тези луди чак до там да ходят). Заедно с гулаш бяха перфектни.

Важно е да се каже, за тези, които смятат също да приготвят тази рецепта, че количеството накрая е наистина много. Освен това открих малка грешка в рецептата. Може би идва от това, че ползвах нормално брашно, но ми беше необходима доста повече вода от написаното.
Важен е крайният резултат! Бяхме доволни :) качвам и снимка за доказателство

поздрави
Либертин

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #213 -: 25 Септември 2008, 21:34:35 »
Здравей Libertine и добре дошла! :hi:

Радвам се, че рецептата е послужила на някого.
За водата - да има значение от брашното, но ти си се справила чудесно! :thumbup:
За количеството - да става много, но както съм упоменала, могат да се замразят и да изтраят така около месец. загряват се на пара.

Надявам се, че ще опиташ и други рецепти от нашият сайт и ще се похвалиш!

Лека вечер!

toni_ton4o

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 680
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #214 -: 21 Октомври 2008, 20:22:35 »
 Нат , пак да ти похваля Фин сладкиш с круши-обожаваме го - превъзходен е -
 :thumbup:последния път направих двойна доза за да си хапна и аз

t_ilieva

  • Безнадеждна оптимистка
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2130
  • Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #215 -: 22 Октомври 2008, 10:12:23 »
Нат, къде се изгуби, липсваш ни! :60:

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #216 -: 10 Ноември 2008, 18:39:44 »
Здравейте!

t_ilieva, верно се позагубих, но имаше доста проблеми около мен! Надявам се сега да бъда по-активна!
toni_ton4o, и аз го правих наскоро сладкиша, но тази година нямаме много круши за съжаление! Радвам се, че ви харесва!

Позволявам си да пусна една традиционна чешка рецепта, която аз лично не съм готвила, защото е с гъби, а на мен ми става лошо от миризмата им (и сурови и сготвени). Бях помолена обаче от една дама в БГ-мамма да я пусна и затова я предлагам и тук! Подозирам че за хората които обичат гъби, ще е удоволствие да я опитат.  Рецептата я имам от една моя приятелка от Южна Чехия, където тази супа е много извесна. Мъжа ми я обожава, но аз все още не съм превъзмогнала проблема си с гъбите за да му я сготвя! ::)


Истинска Кулайда от Южна Чехия

« Последна редакция: 15 Декември 2015, 10:17:00 от natalyna »

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3150
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #217 -: 10 Ноември 2008, 19:03:14 »
Нат , аз лично ще я направя още тези дни тази супичка. Много хубаво "звучи". А и имам няколко вида диви гъби във фризера,сигурно ще стане разкошна. Благодаря ,че и тук публикува тази интересна рецепта.  :smile1:

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #218 -: 10 Ноември 2008, 19:27:00 »
Yoli, ще се радвам ако споделиш впечатления, тъй като аз не мога :innocent:

t_ilieva

  • Безнадеждна оптимистка
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2130
  • Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #219 -: 10 Ноември 2008, 19:51:06 »
Ееех, Нат, подобаващо завръщане! :60:
Наистина много ни липсваше, но щом вече си тук, съм в очакване на нови вкусотии!  :thumbup:

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3150
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #220 -: 17 Ноември 2008, 15:45:07 »
Нат , трябва да се престрашиш и да пробваш тази прекрасна супа,просто не може да ти стане лошо от нея,толкова е хубава. Ароматна,плътна,богата на подправки.......абе,великолепна.  :thumbup: Благодаря ти,скъпа за тази Южно-чешка рецепта. И....много да се забавлява Сами на тържеството.  :yahoo:

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8335
  • Ах, морето...
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #221 -: 17 Ноември 2008, 15:54:46 »
 :'( :'( а с култивирани печурки дали няма да стане ::) ::)

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2308
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #222 -: 09 Декември 2008, 09:38:32 »
Наталина, тук съм с торба благодарности за рецептата на ванилените кравайчета!
Направих една пробна доза, които от моите ръце излязоха като подкови ;D Но това по никакъв начин не се е отразило на вкуса. Рецептата  става една от фаворитите ми при сладките :smile1:

Благодаря! :flower:


pepelia6ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1368
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #223 -: 21 Декември 2008, 19:44:55 »
Наталина, благодаря ти за прекрасните рецепти, които използвах днес- на Коледните сладки за елха, линцерови сладки и ванилени кравайчета /които при мен са топчета/. Всички станаха много вкусни, цветни и ароматни....


ГеритO

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 1
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #224 -: 28 Декември 2008, 20:23:41 »
Здравейте, момичета. За първи път съм тук и ще ми е приятно да продължавам да научавам от вас хубави рецепти   :-*
  Току що направих тестото за рохличките, обаче дано да успея да опазя и другата ми половина тесто, че майка ми изяде половината сурово тесто  :girl_haha: :girl_haha: Исках да ти кажа, че ти благодаря страшно много за хубавите рецептите  ;D


P.S Направих ги и всички много ги харесаха  :yahoo: :yahoo:
Още веднъж много благодаря  :flirt:
« Последна редакция: 30 Декември 2008, 12:15:06 от ГеритO »