Автор Тема: Ahoj от Чехия и natalyna  (Прочетена 804004 пъти)

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Ягодово-боровинково парфе
« Отговор #15 -: 28 Март 2006, 22:52:51 »
Всъщност това е полу-парфе, полу-cheese cake измислено от мен:)

Ягодово-боровинково парфе

« Последна редакция: 15 Декември 2015, 09:54:39 от natalyna »

yosif

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 323
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #16 -: 28 Март 2006, 23:23:57 »
П'е'таниииииииииииии ;D както казва внучката ми.

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Светкавичен кекс( в микровълнова печка)
« Отговор #17 -: 01 Април 2006, 17:19:29 »
Здравейте, тъй като днес се бях захванала с миене на прозорци(Великден наближава), нямах много време за кулинарстване и понеже моите момчета са свикнали да им приготвям нещо сладичко за събота и неделя, ето какво измислих:

Рецептата си е моя, "откраднах" от Нета само начина на приготвяне :)

Светкавичен кекс( в микровълнова печка)
« Последна редакция: 15 Декември 2015, 09:55:16 от natalyna »

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Пилето на крал Притхвираджа
« Отговор #18 -: 05 Април 2006, 12:05:40 »
Ето какво готвих вчера - любимо ядене на семейството ни! Дори големият ми син, който е на 6 много го обича, нищо че е пикантно! Много вкусна и бърза рецепта!

Пилето на крал Притхвираджа

« Последна редакция: 15 Декември 2015, 09:55:47 от natalyna »

Мари М

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 279
Re: Светкавичен кекс( в микровълнова печка)
« Отговор #19 -: 05 Април 2006, 12:53:02 »

Снощи го приготвих и нищо не остана от него  :)
А в бъдеще ще го сиропирам, наистина стана сухичък.
      Благодаря ти!

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #20 -: 05 Април 2006, 15:20:27 »
Радвам се, че ти е харесал, Мари :) Чудя се дали да не намаля с 2-3 минурти печенето, може и да не стане толкова сух:) Иначе, който обича сиропирано - е супер :)

PALI

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 50
  • Ти си толкова добър,колкото последното ти ястие/У.
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #21 -: 05 Април 2006, 15:41:34 »
Просто се чудя откъде да започна да пробвам,ама мисля да почна от козунака :)Дали ще се справя с това заплитане,вижда ми се трудничко ???Не става ли много дебело и дали ще се опече добре ???Мисля да пробвам преди велик ден.

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #22 -: 05 Април 2006, 15:47:16 »
PALI, ако те е страх от заплитането. раздели дозата на две, уплети с три плитки и го опечи в кексова форма (от тези кръглите с дупка по средата). Пак ще стане.

PALI

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 50
  • Ти си толкова добър,колкото последното ти ястие/У.
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #23 -: 05 Април 2006, 15:53:16 »
С трите плитки ми е ясно,аз така си го правя ,твоят изглежда страхотно и ще опитам :)Все ще стане ,мен единствено ме притеснява дали ще се опече.

kalina

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 509
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #24 -: 05 Април 2006, 15:54:49 »
Natalyna,
как да устои човек на изкушения които отново предлагаш?   :P
и колкото апетитна да ми изглежда заливката на кекс-а ти,
май се ориентирам по-скоро към плодовото пapfе...
 Казваш, че слагаш замръзените плодове направо така?
 Пък и скоро (надявам сe  :) ) идва сезона на ягодите и всички онези градински "мънички червенички"
 и си мисля, ч е спресни идилията ще е съвсем пълна... Аз ще поупражнявам до тогава   ;)
Жестоко...

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #25 -: 05 Април 2006, 15:56:24 »
Ще се опече - няма страшно. ;D

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #26 -: 05 Април 2006, 16:31:04 »
Калина - да замразени - просто сега още няма други. те си запазват формата кото ги подредиш и после залееш с желатин :) Но с пресни ягоди те съветвам да направиш тортата с ягоди и френски крем(ако не ти се занимава си купи готов блат или сложи ред бишкоти)! Невероятна е и изключетелно вкусна и ефектна - жалко че нямам снимка!

Лидето

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 7
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #27 -: 08 Април 2006, 17:12:25 »
Искам да попитам -за чийз кейка-нещо не мога да разбера-значи от тези пудинги без варене на Достор Откер-Крем оле ли-разбиваш го с млякото или от пудингите ,които се варят,но добавяш пудинга в млякото и не го вариш??? :-[

bimboto

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 7
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #28 -: 10 Април 2006, 14:46:51 »
Аз пък сътворих неделно "Пилето на крал.." - стана зверски вкусно и се омете без остатък :D Благодаря за рецептата. Сега смятам да се захвана с парфето. Само замразените плодове ще спестя - ще ползвам от компот, че другите не ги долюбвам нещо.

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #29 -: 11 Април 2006, 08:36:41 »
Лидето, извинявай че отговарям сега - бяхме за няколко дни с бебока в болницата.

Там е написано "1 пак. пудинг с варене (Др. Йоткер)" - просто смесваш нишистето с млякото и другите продукри. То при изпичането си се сварява!

Бимбото, радвам се че ти е харесала рецептата, както казах една от любимите в къщи!

За парфето - спокойно можеш да ползваш и други плодове и от компот. И ако не намериш Рикота, може да използваш друга разбита извара.