Автор Тема: Ahoj от Чехия и natalyna  (Прочетена 803984 пъти)

dazy

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 21
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #165 -: 12 Ноември 2007, 18:39:23 »

За 2 дни го превърнах в любим на 1 дузина хора :yahoo:

toni_ton4o

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 680
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #166 -: 19 Ноември 2007, 17:54:06 »
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=1926.0;attach=12833
 Нат ,сладкиша с круши е страхотен  но е много малко-бързо свърши :smile1:
ако е с ябълки пак ли по същия начин-ябълките пускат повече сок и може да стане по-мокро? Да си призная аз върху крушите ръснах и пудра захар-мойте в къщи обичат да е по-сладичко. :-*

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #167 -: 02 Декември 2007, 22:36:27 »
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=1926.0;attach=12833
 Нат ,сладкиша с круши е страхотен  но е много малко-бързо свърши :smile1:
ако е с ябълки пак ли по същия начин-ябълките пускат повече сок и може да стане по-мокро? Да си призная аз върху крушите ръснах и пудра захар-мойте в къщи обичат да е по-сладичко. :-*

Извинявай Тони, много съм заблеяна - мислех да ти отговоря и съм забравила...  :blush2:

Ами не и с ябълки си стана чудесен, просто липсва специфичния вкус на крушите. Ако обаче те притеснява, че ще е водно(защото то си зависи и от сорта на ябълките), ръсни и малко галета върху тях - тя ще поеме излишната влага!


kanela

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 347
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #169 -: 03 Декември 2007, 18:47:11 »
Наталина, меденките ти са страхотни ,украсата е настина изяшна :thumbup:
Аз днес замесих твоите меденки, но на мен ми доиде много брашното и се наложи да прибавя още маргарин и 1 яйце за да мога да събера тестото но станаха
извода за мен е да не слагам всичкото брашно наведнъж, защото всичко е различно големина на яйца, маргарин и т.н.

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1527
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #170 -: 04 Декември 2007, 11:23:38 »
natalyna ,
Вълшебните ти ръце са изписали вълшебно нежни и изящни  меденки - както за Коледа -   :flower:

Правя меденки от години,  ще опитам и тази рецепта - Блгодаря ти! :thumbup:

petty

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1177
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #171 -: 04 Декември 2007, 14:43:10 »
Много изящна украса! А тази меденка по средата, като голямо сърце, с какво е покрита? Може би марципан?

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #172 -: 04 Декември 2007, 18:20:22 »
kanela, di_ani, marine - благодаря ви момичета! :-*

Наталина, меденките ти са страхотни ,украсата е настина изяшна :thumbup:
Аз днес замесих твоите меденки, но на мен ми доиде много брашното и се наложи да прибавя още маргарин и 1 яйце за да мога да събера тестото но станаха
извода за мен е да не слагам всичкото брашно наведнъж, защото всичко е различно големина на яйца, маргарин и т.н.

Канела, а наистина ли измеси добре тестото - по-дълго? Защото аз писах и в рецептата, че и на мен ми се стори така в началото, но после като измесих добре(а не съм ползвала дори машина за хлаяб -  месих на ръце) маргарина се отпусна и всичко се спои в чудесно тесто! Но както и да е - дано поне да си доволна от резултата!

marine Жълтото сърце беше опит да украся с захарно покритие от маршмелоу бонбони, като исках да го направя само с отпечатъци. За съжаление не се получи точно каквото исках, а и нямам красиви орнаменти за отпечатък.

fanita

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 3
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #173 -: 12 Декември 2007, 11:23:45 »
Natalyna, знам, че живееш в чужбина, но дали имаш все пак информация дали в България се продава някъде тази "подправка за меденки"?
Ако ли не, моля те, кажи с какво може да се замени или напиши как да смесим изброените от теб подправки, в каква пропорция?
Благодаря предварително :)

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1719
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #174 -: 12 Декември 2007, 11:53:01 »
Фанита, в "Метро" съм виждала подправка на "Котани" с джинджифил, канела и още няколко други съставки, която е подходяща за меденки. Имаше си някакво наименование, но сега не мога да се сетя.

П.С. Сега погледнах в сайта на "Котани" - май става дума за " Микс за ябълков щрудел".
« Последна редакция: 12 Декември 2007, 13:42:42 от sladka hapka »

bopsi

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 103
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #175 -: 12 Декември 2007, 12:55:17 »
Тази година ще направя меденките по тази рецепта.
Наталина , а отгоре мазани ли са с нещо, белтък ли :swoon:, защото са лъскави?

fanita

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 3
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #176 -: 13 Декември 2007, 15:58:20 »
Благодаря ти, Сладка хапка   :)

bopsi

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 103
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #177 -: 17 Декември 2007, 11:29:54 »
Направих меденките ;D Станаха чудесни . Намазах ги още топли с яйцето и какаото , но пак не се получи блясъка на тези на Нат. Въпреки това не останаха за Коледа и едва смогнах да заделя за кулинарната изложба в детската градина , всичко друго се омете  ::)

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #178 -: 17 Декември 2007, 11:36:17 »
bopsi, може би е от снимката - не съм слагала нищо друго:)

ПС. Аз направих грешката да оставя звездите за елхичката на видимо място, като си мислех, че е ясно, че не е завършена и ще се прави допълнително. Днес поглеждам - половината вече е изядена... Двоумя се дали да правя още една доза тесто, но май не - половината меденки успях да опазя:)
« Последна редакция: 17 Декември 2007, 11:39:32 от natalyna »

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #179 -: 23 Декември 2007, 21:16:38 »
« Последна редакция: 15 Декември 2015, 10:15:40 от natalyna »