Автор Тема: Ahoj от Чехия и natalyna  (Прочетена 803952 пъти)

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
« Последна редакция: 15 Декември 2015, 10:23:45 от natalyna »

Did_ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2958
  • начинаещ кулинар и заклет дегустатор :)
Re: Ahoj от Чехия и natalyna
« Отговор #286 -: 24 Март 2010, 15:50:42 »
това изглежда невероятно!  :thumbup:
пък и лесно ..  :-*

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8335
  • Ах, морето...
Re: Ahoj от Чехия и natalyna
« Отговор #287 -: 24 Март 2010, 15:52:07 »
Нат, топеното сирене вероятно е безсолно...
Тук май няма, аз поне не знам :innocent:

Did_ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2958
  • начинаещ кулинар и заклет дегустатор :)
Re: Ahoj от Чехия и natalyna
« Отговор #288 -: 24 Март 2010, 15:57:01 »
предполагам че в Метро ще има или в някой от големите магазин

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna
« Отговор #289 -: 24 Март 2010, 15:57:31 »
Веси, топеното сирене си е солено и тук няма безсолно. Не става солено тестото а и със сладката плънка не се забелязва въобще. Само гледай да няма някакви примеси и аромати - подправки, шунка или нещо такова.

Did_ka, да много лесни и бързи - и с печенето 30 мин. :smile1:

rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1297
Re: Ahoj от Чехия и natalyna
« Отговор #290 -: 26 Март 2010, 07:22:08 »
Изглеждат супер  :thumbup:. Непременно ще се пробват.

pavlety

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 492
Re: Ahoj от Чехия и natalyna
« Отговор #291 -: 09 Юни 2010, 10:39:28 »
 Нат, благодаря за рецептата на тези страхотни вафли!

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna
« Отговор #292 -: 09 Юни 2010, 10:45:19 »
Мммм, изглеждат много изкусително! Браво! :thumbup: :-*

ПС:Добре че ми припомни, отдавна не съм купувала вафлени кори за да направя! ::)

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna
« Отговор #293 -: 15 Юни 2010, 11:00:41 »
Здравейте!

За рождения си ден получих от едни приятели първата корейска книга за готвене, преведена на чешки - луксозно издание с много обяснения и красиви фотографии. За съжаление много от използваните суровини са все още малко достъпни и тук (още повече в малкото ни градче), но основните неща могат да се намерят. С това което вече имах под ръка, неодавна приготвих едно от любимите корейски ястия "Булгоги"(някъде се изговаря и като "Булкоги"). МНого лесно и вкусно!

БУЛГОГИ

« Последна редакция: 15 Декември 2015, 10:24:21 от natalyna »

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2308
Re: Ahoj от Чехия и natalyna
« Отговор #294 -: 15 Юни 2010, 11:07:28 »
Звучи много вкусно, Нат  :thumbup: Благодаря, че го сподели!

Аелис

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 585
Re: Ahoj от Чехия и natalyna
« Отговор #295 -: 15 Юни 2010, 14:07:33 »
natalyna, искам да те попитам нещо за пълнените вафли - с крем ли се завършва най- отгоре или най- горната вафлена кора се залива само с шоколад?

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna
« Отговор #296 -: 15 Юни 2010, 14:42:51 »
Илианка, благодаря! :-*

Аелис, аз не завършвам с крем отгоре, но ако на теб ти "звучи" по-добре, направи ги така:) :air_kiss:

Аелис

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 585
Re: Ahoj от Чехия и natalyna
« Отговор #297 -: 15 Юни 2010, 14:46:55 »
Благодаря ти за бързият отговор :60:.

Aura

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2195
  • Обичам живота...:)
Re: Ahoj от Чехия и natalyna
« Отговор #298 -: 04 Юли 2010, 13:54:44 »
Здравей!!!
Идвам с голяма благодарност за Пълнените вафли...невероятен десерт...Аз обаче ги направих с лешници...и стана супер...Половинката си облиза пръстите... ::)
и резултата...
Кулинарни Пътешествия и още нещо...
Всеки заслужава това, което получава..

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1025
Re: Ahoj от Чехия и natalyna
« Отговор #299 -: 22 Септември 2010, 16:42:29 »
Отдавна не бях правила нещо ново и ето днес имах време и спретнах една вкуснотия. :D

Не знам как е у вас, но моите момчета много обичат десерти в които има крем или пудинг. Така че отдавна търсех рецепта за тесто с мая и крем вътре. Намерих го неотдавна в един словашки сайт под формата на плетеница, но си мисля, че следващия път ще го направя като кифлички - просто ще отнеме повече време завиването. Хубавото на рецептата е, че не се използват яйца и така е подходяща за хората с алергии към тях.

И така за любителите на тестените и сладки неща:

Плетеница (кифлички) с крем

« Последна редакция: 15 Декември 2015, 10:25:01 от natalyna »