Автор Тема: Pizza - любима храна на малки и големи нинджи  (Прочетена 159158 пъти)

marabu

  • Гост
Пица със спанак, аншоа и маслини
« Отговор #30 -: 08 Септември 2008, 22:50:52 »
Пица със спанак, аншоа и маслини

30 см готов блат за пица
80 мл готов доматен сос за паста
150 г сварен и накълцан  спанак
50 г настъргана Моцарела
25 г настърган Пармезан
30 г настърган Чедър
80 г черни маслини без костилки
6 филета аншоа в зехтин


• Блатът за пицата се поставя в леко намаслена огнеупорна тава.
• Намазва се със соса и отгоре се разпределя спанакът.
• Поръсва се с настърганите сирена.
• Отгоре се нареждат маслините и отцедените филета аншоа.
• Пече се предварително загрята фурна на 220 С за 20 минути или до готовност.


източник : spinach, anchovy and olive pizza @AWW great italian food

t_ilieva

  • Безнадеждна оптимистка
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2130
  • Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Re: Pizza - любима храна на малки и големи нинджи
« Отговор #31 -: 09 Септември 2008, 07:45:08 »
Юле, уж все е пица, ама от къде такова въображение за подредба! Супер!  :thumbup:

gaby_s

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 940

veselina_10

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 26
Re: Pizza - любима храна на малки и големи нинджи
« Отговор #33 -: 23 Октомври 2008, 10:01:08 »
Pep-4o рецептата за пицата е страхотна. Моите мъже я ометоха и двете и на мен ми оставиха само едно парченце. Тестото станало като в пицариите. Поръчаха ми следващия път на направя двойна доза.  :yahoo:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 16152
Re: Pizza - любима храна на малки и големи нинджи
« Отговор #34 -: 23 Октомври 2008, 19:36:25 »
. Поръчаха ми следващия път на направя двойна доза.  :yahoo:

ей това се казва мъжка дума  :thumbup:

Радвам се, че ви харесва  :smile1:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

marabu

  • Гост
Пица с картофи и риган
« Отговор #35 -: 23 Ноември 2008, 22:20:31 »
Пица с картофи и риган



2 ч л суха мая
1/2 ч л захар
180 мл топла вода
300 г брашно
1 ч л сол
2 с л зехтин
2 с л грис

1/3 връзка риган
6 (720 г) картофи   
3 скилидки чесън
2 с л зехтин, допълнително
1/2 ч л едра морска сол
1 с л пресен риган, допълнително


• В малка купа маята се размива във водата заедно със захарта.
• Покрива се и се оставя на топло за 10 минути.
• В голяма купа се пресява брашното заедно със солта, прибавя се шупналата мая и зехтинът.
• Омесва се меко тесто (ако е необходимо, се добавя още малко вода).
• Прехвърля се върху набрашнена повърхност и се меси още 10 минути.
• Омесеното тесто трябва да бъде еластично и гладко.
• Поставя с в намаслена купа и се покрива.
• Оставя се на топло място да втаса за 1 час или докато увеличи обема си 2 пъти.
• Фурната се загрява на 220-240 С.
• Втасалото тесто се премесва и се разделя на две.
• Всяка половина се разточва с размер 20х30 см, които се поставят в намаслени тави.
• Отгоре се поръсва с гриста и се надупчват с вилица.
• Чесънът се пресова и се разбърква с 2 с л зехтин.
• Върху тестото се разпределя ситно нарязаният риган, след това нарязаните на тънки филийки картофи.
• Отгоре се намазват с чесновия зехтин.
• Пиците се пекат 20 минути или докато картофите омекнат, а блатът стане хрупкав.
• Преди сервирането пицата се поръсва с морската сол и допълнителния риган.
               

 

marabu

  • Гост
Пица с тиквички
« Отговор #36 -: 28 Ноември 2008, 23:09:01 »
Пица с тиквички



250 г брашно
160 мл топла вода
7 г прясна мая
или 1 ч л суха мая
1 ч л сол
1/2 ч л захар
25 мл зехтин

1 (100 г) тиквичка
100 г сирене Моцарела
2 с л готов доматен сос за паста
2 яйца (размер М)
щипка сух босилек
зехтин


• Маята се разтваря в топлата вода заедно със захарта и се оставя да шупне на топло за 10 минути.
• Добавя се пресятото брашно, зехтинът и солта.
• Оформя се тесто, което се меси 10 минути.
• Тестото се оформя на топка и се поръсва в брашно.
• Покрива се и се оставя на топло за 1 час.
• Втасалото тесто се разточва в намаслена тава с диaматър 20-22 см.
• Намазва се с доматения сос и се нарежда нарязано на дребни кубчета Моцарела.
• Отгоре се поставя нарязано на тънки филиийки (1-2 мм на ренде тип Вьорнер) тиквичката.
• На две места се правят 2 вдлъбнатини.
• Внимателно се изсипват 2 яйца в дупките.
• Пицата се поръсва с босилек и се напръсква със зехтин.
• Фурната се загрява на 210 С.
• Пицата се пече 20-25 минути.
• Пица с тиквички се поднася топла.

FINDUS

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 461
Re: Pizza - любима храна на малки и големи нинджи
« Отговор #37 -: 01 Декември 2008, 08:18:35 »
 Страхотни сте момичета ,Й

greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1103
Re: Pizza - любима храна на малки и големи нинджи
« Отговор #38 -: 04 Декември 2008, 01:03:04 »
Пица с козе сирене, печени чушки и маслини

Необходими продукти:

1 тесто
(аз използвам същото тесто като nadja_sp, с тези пропорции, в това количество)
2 големи обелени печени чушки
200 гр козе сирене
100 гр моцарела
100 мл доматено пюре
1 скилидка чесън
2 с.л. зехтин
20-30 маслинки, за голяма тава (на фурната)
сол

Начин на приготвяне:

  • Загряваме зехтина, добавяме пюрето. Сгъстяваме за няколко минути. Овкусяваме с чесъна и солта.
  • Разстиламе втасалото тесто в намаслена тавичка (може и готов блат за пица да се използва).
  • Намазваме с доматения сос.
  • Нарязваме печените чушки на лентички и добавяме.
  • Нарязваме козето сирене и моцарелата на кръгчета и разпределяме.
  • Разпределяме маслинките и печем в предварително нагорещена фурна. В моята газова фурна на степен 8-9 става за около 20 минути.
  • Сервира се вряла и не се оставя да изстине, защото се разваля  ;D.

marabu

  • Гост
Пица с листа от цвекло и Фета
« Отговор #39 -: 09 Декември 2008, 20:41:03 »
Пица с листа от цвекло и Фета



7 г мая
1 ч л захар
375 г брашно
180 мл топла вода
1/2 ч л сол
2 с л зехтин
40 г грис

500 г листа от цвекло (спанак)
200 г натрошена Фета
25 г настърган Пармезан
100 г коктейлни домати

ДОМАТЕН СОС

1 с л зехтин
1 (150г) глава кромид лук
2 скилидки чесън
425 г консервирани домати
140 г доматено пюре
2 шепи ситно накълцан пресен босилек
1 ч л захар


ТЕСТО

• Маята се смесва със захарта и 1 с л брашно.
• Влива се водата и сместа се разбърква, докато се разтвори маята.
• Покрива се и се оставя на топло за 5-10 минути.
• Останалото брашно се пресява заедно със солта в голяма купа.
• Прибавя се шупналата мая и зехтинът.
• Омесва се еластично тесто, като се меси 10-15 минути.
• Оформя се на топка и се поставя на топло място, докато увеличи обема си 2 пъти (1-2 часа).

ПЛЪНКА

• Листа от цвеклото се измиват и се сваряват в микровълнова фурна, докато се спаружи.
• Изстискват се и се охлаждат, след което се накълцват.

ДОМАТЕН СОС

• В малка тенджера се задушава тънко нарязаният лук и пресованият чесън, докато лукът омекне.
• Прибавят се нарязани на кубчета консервираните домати, доматеното пюре, накълцаният босилек и захарта.
• Сосът се вари непокрит около 5 минути или докато се сгъсти.

ПИЦА

• Втасалото тесто се поръсва с 1/2 от гриста и се премесва за 1 минута.
• Тестото се разстила в 32 см тава, която предварително е намаслена и поръсена с останалата грис.
• Пицата се намазва с доматения сос.
• Разпределят се накълцаните листа от цвекло, натрошената Фета, настърганият Пармезан и нарязани на половинки коктейлните домати.
• Пече се в предварително загрята фурна на 250 С около 20 минути.

« Последна редакция: 09 Декември 2008, 21:04:13 от marabu »

marabu

  • Гост
Пица с четири вида сирена
« Отговор #40 -: 10 Декември 2008, 22:15:39 »
Пица с четири вида сирена



7 г суха мая
1 ч л захар
1/2 ч л сол
180 мл топла вода
375 г брашно
2 с л зехтин

1/2 глава червен лук
50 г синьо сирене
50 г Моцарела
50 г Ементал
3 с л Пармезан
1 ч л ситно нарязана мащерка
щипка захар
смлян черен пипер
зехтин


ТЕСТО

. Маята се разбърква със захарта и солта в малка купа.
. Сипва се водата и сместа се разбърква.
. Покрива се и се оставя на топло за 15 минути.
. В голяма купа се разбърква брашното заедно със зехтина.
. Прибавя се шупналата мая и се омесва тесто.
. Меси се 5 минути или до еластично, гладко тесто и се оформя на топка.
. Поставя се в намаслена купа и се покрива.
. Оставя се на топло за 1 час или докато увеличи двойно обема си.

ПЛЪНКА

. Лукът се наситнява,а синьото сирене и моцарелата се нарязват на кубчета.
. Ементалът и Пармезанът се настъргват на ситно ренде.


ПИЦА

. Втасалото тесто се премесва и се разточва на питка с диаметър 30 см.
. Премества се в намаслена тава и краищата на питката леко се прибират, за да се получи малък ръб покрая.
. Пицата се напръсква със зехтин и се поръсва със ситно нарязан лук.
. Отгоре се разпределят синьото сирене и Mоцарелата.
. Поръсва се със смес от настъргания Ементал и Пармезан.
. Накрая се поръсва с мащерката, щипка захар и черен пипер.
. Напръсква се с малко зехтин.
. Пицата се пече в предварително загрята фурна на 230 С за 15 минути.



Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1921
  • Еми

Did_ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2958
  • начинаещ кулинар и заклет дегустатор :)
Re: Pizza - любима храна на малки и големи нинджи
« Отговор #42 -: 06 Април 2009, 11:38:41 »
Pep-4o, голямо благодаря от цялото семейство за пицата  :yahoo: блата стана супер!

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 16152
Re: Pizza - любима храна на малки и големи нинджи
« Отговор #43 -: 06 Април 2009, 23:34:46 »
Pep-4o, голямо благодаря от цялото семейство за пицата  :yahoo: блата стана супер!

Дидка, радвам се за което  :thumbup: И мерси, че се довери на опита ми  :smile1:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

marabu

  • Гост
Пица със спанак и кедрови ядки
« Отговор #44 -: 16 Април 2009, 23:58:06 »
Пица със спанак и кедрови ядки



300 г пресен спанак
2 скилидки чесън
2 с л кедрови ядки
50-70 г черни маслини без костилки
150 г настъргано сирене Моцарела
сол
смлян черен пипер


ТЕСТО


300-320 вода
1 с л мед
450 г брашно
7 г суха мая
щипка сол
1 1/2 с л зехтин


ТЕСТО

• В малка купа се смесват маята, медът, 75 г брашно и водата.
• Всичко се разбърква добре и се покрива.
• Оставя се настрани за 10 минути (ако маята не образува мехурчета трябва да се използва друга мая).
• Останалото брашно се пресява в голяма купа заедно със солта.
• Прибавят се шупналата мая и зехтинът.
• С ръце се оформя тесто, което се прехвърля върху набрашнена повърхност.
• Меси се до получаване на гладко и еластично тесто.
• Поставя се в намаслена купа и се покрива.
• Оставя се на топло да втаса за 1 час или докато увеличи обема си два пъти.


ПЛЪНКА

• Спанакът се почиства и се измива.
• Задушава се в тиган, докато се спаружи.
• Прибавя се пресованият чесън и се готви 1 минута.
• Подправя се на вкус със сол и смлян черен пипер.

ПИЦА

• Втасалото тесто се разделя на 2 части.
• Всяка част се разточва на питка с диаметър 30 см.
• Поставят се в 2 намаслени тави.
• Разпределят се спанакът, кедровите ядки и маслините.
• Поръсват се с настърганото сирене Моцарела.
• Пекат се в предварително загрята фурна на 230С за 12 минути или докато коричката стане хрупкава, а сиренето се разтопи и придобие златист цвят.