Автор Тема: С ръце в тестото / Рецептите на Габи  (Прочетена 401356 пъти)

gaby_s

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 940
Re: Рецептите на Габи
« Отговор #45 -: 20 Май 2008, 16:00:03 »
hgirl,Йоли,Мими,Жоро  :air_kiss: :air_kiss: :air_kiss: :air_kiss:

Мими,потърсих нещичко по въпроса...Виж тук има пълнени с крем донати,печени на фурна.Тези  също...обяснено е,че могат да се напълнят с мармалад,шоколад или крем...Така като гледам,се изрязват две кръгчета,слага се помежду им крем и се слепват... :smile1:

Жоро,разбира се,че не се сърдя...радвам се ,че си забелязал...  :thumbup:веднага ще сменя лъжиците с грамаж...за да може всеки да  направи сметката за себе си.Все пак рецептите са за български читатели...Сухата мая ,която се продава при нас е три вида/или аз толкова съм виждала...такава в кутийки с 4 пакетчета вътре...за 1 кг. брашно четирите,има и в големи кутии по 250 гр./аз си вземам от нея от склад на едро/...има суха мая ,която се сипва в брашното и такава,която узрява предварително във вода/както се прави закваска/...Благодаря ти!  :-*
« Последна редакция: 20 Май 2008, 16:18:23 от gaby_s »

gaby_s

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 940
Re: Рецептите на Габи
« Отговор #46 -: 22 Май 2008, 12:40:22 »
Агнешко печено



"Време за приготвяне: около 1 ч. и 45 мин.

Продукти за 4 порции: 1 агнешко бутче или плешка около 1 и 1/2 кг.,7-8 ск. чесън,10-12 стръгчета розмарин,1 ч.л. червен пипер,1/2 ч.ч. червено вино,1 ч.ч. топла вода с разтворени в нея 1/2 ч.л. вегета или 1/2 кубче концентриран бульон,50 гр. масло,1 ч.л. сол,няколко зърна чер пипер,прясно смлян чер пипер.

Предварителна подготовка: Пускам фурната да се загрее добре на 250?.През това време обелвам половината скилидки чесън,пробивам с остър нож месото и го шпиковам с чесън,половината розмарин и няколко зърна чер пипер.Намазвам го със сол ,червен пипер и масло от двете страни.

Готвене: Сипвам в тавичка за печене 4-5 с.л. бульон,останалите небелени скилидки чесън,останалия розмарин и 1-2 с.л. червено вино.Запичам агнешкото на много силна фурна/250?/от двете страни по около 15 мин.,като от време на време го поливам със соса.Ако е необходимо доливам по малко бульон и вино.Намалявам силата на огъня до 180? и продължавам да пека по същия начин по около 30 мин. от всяка страна,като от време на време поливаммесото със соса.Накрая подправям соса с още малко вино и го сервирам заедно с месото.Гарнирам агнешкото със задушени картофи,които се приготвят така..." рецептата е от книжката на Раймонд Вагенщайн "Моята кухня"


« Последна редакция: 22 Май 2008, 12:52:48 от gaby_s »

gaby_s

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 940
Re: Рецептите на Габи
« Отговор #47 -: 22 Май 2008, 12:51:35 »
Пържени картофи с чесън и магданоз по френски



"Време за приготвяне: около 40 мин.

Продукти за 6 порции: 1 кг.картофи ,8-10 ск. чесън,1 връзка магданоз,1 ч.ч. олио или мас/французите използват в този случай гъша мас,което естествено е най-добре -бел.на Р.Вагенщайн/,1 ч.л. сол,прясно смлян чер пипер.

Предварителна подготовка: Обелвам картофите,измивам ги и ги подсушавам добре скухненска кърпа.После ги нарязвам на кръгчета с дебелина около 1/2 см.Накълцвам чесъна ситно,измивам и нарязвам магданоза.Загрявам мазнината в тенджера на средно силен огън.

Готвене: Слагам картофите и половината от накълцания чесън да се пържат около 15 мин.,като разбърквам от време на време.Добавям останалия чесън и магданоза.Покривам тенджерата с капак и я оставям на огъня още 5 мин.После изваждам картофите,отцеждам ги от мазнината,посолявам,стривам с мелничката малко чер пипер и ги сервирам вднага като страхотна гарнитура към печени меса.Най-вкусните картофи ,които някога сте яли"цитат от книжката на Р.Вагенщайн "Моята кухня"




di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1527
Re: Рецептите на Габи
« Отговор #48 -: 22 Май 2008, 13:15:17 »
Габи,
страхотна е тази рецепта за картофи  :clapping:
" Най - вкусните ...    "


За другото - знаеш:
 :flower:

gaby_s

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 940
Re: Рецептите на Габи
« Отговор #49 -: 22 Май 2008, 13:18:59 »
di_ani, :air_kiss: :air_kiss: :air_kiss:

gaby_s

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 940
Re: Рецептите на Габи
« Отговор #50 -: 22 Май 2008, 14:59:04 »
Гъбена супа



Задушавам 1 голяма глава лук,1 морковче и около 400 грама гъби.Слагам 1 ч.ч ориз и червен пипер. Наливам вода /около1,5 литра/ и посолявам .Като се свари ориза слагам 1-2 нарязани домата.Накрая в готовата супа нарязвам 5-6 сварени яйца.Подправям с черен пипер ,магданоз и целина.Благодаря на милата ми сестричка за тази рецепта   ! 

k_ines

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 0
Re: Рецептите на Габи
« Отговор #51 -: 22 Май 2008, 15:17:12 »
О, ето го изкусителното агнешко и супата и всичко.....
Габи, ти просто си страхотна :air_kiss:Снимка, ястие, декор всичко е както си му е реда! :thumbup:
Поздравления :air_kiss:

eli4ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1630
Re: Рецептите на Габи
« Отговор #52 -: 22 Май 2008, 16:56:43 »
Габи, :swoon: Гости от България приемаш ли ;D Ако случайно нещо ти остане аз ще го дояждам :P

gaby_s

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 940
Re: Рецептите на Габи
« Отговор #53 -: 22 Май 2008, 18:24:12 »
Кеми :-*
Ели4ка  :-* Приемам гости,разбира се...който иска да заповяда...аз ще ви водя на плаж,а вие ще ми готвите ...че за доизяждане у дома рядко остава нещо... ;D

gaby_s

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 940
Re: Рецептите на Габи
« Отговор #54 -: 27 Май 2008, 11:06:08 »
Зелена торта



Продукти:1 кг.спанак,150 гр. ориз,2 с.л. краве масло,1 глава лук,1-2 ск. чесън,4 яйца,4 с.л. настърган кашкавал/при мен сирене Пармезан/,2 ч.ч. зеленчуков бульон,4 с.л. зехтин или олио,сол,черен пипер,1 ч.л. червен пипер,2 с.л. галета.

Приготвяне:

? Нарязвам изчистения и измит спанак .Нарязвам и лука и го задушавам в мазнината.Прибавям нарязания на ситно чесън и оставям тенджерата похлупена за няколко минути настрана,зада се овкусят продуктите.

? Прибавям спанака,посолявам и готвя още 5 мин.Прибавям червения пипер,ориза и след няколко минути и бульона.Всичко това трябва да поври около 14 мин.

? Дръпвам съда от огъня.Изчаквам да изстине и прибавям разбитите яйца ,настъргания кашкавал,щипка сол и черен пипер на вкус.

? Намазвам с масло кръгла тортена форма с диаметър 28 см. и я поръсвам с галета/1 с.л./Изсипвам спаначената смес и я заглаждам хубаво.От останалите масло и галета правя трохи,които поръсвам върху сместа.Пека на слаб огън/180?/около 45 мин.Когато тортата изстине режа на порции и сервирам с кисело мляко.



« Последна редакция: 27 Май 2008, 11:31:04 от gaby_s »

uhanie

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 478
  • В оптимизма е бъдещето!
Re: Рецептите на Габи
« Отговор #55 -: 27 Май 2008, 11:14:40 »
Габинце,както винаги си на ниво!Браво за хубавата рецепта и за прекрасното поднасяне :thumbup:Определено ще я пробвам,даже може да ги направя порциите индивидуални в съдчета за крем карамел например.Не съм си избистрила идеята,но рецептата е много добра :icon_idea: :air_kiss:

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3150
Re: Рецептите на Габи
« Отговор #56 -: 27 Май 2008, 11:39:34 »
Габи , поредното ти изкусително предложение.  :P Страхотна си.  :thumbup:

mbm

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 23
Re: Рецептите на Габи
« Отговор #57 -: 27 Май 2008, 11:44:06 »
Габи здравей, възхищавам се на таланта ти и любовтас която готвиш.
Виж това, което аз видях публикувано във вестник Вяра на 24-25 май, даже и снимката е твоята.

Незнам да се гордееш или не.
Още веднъж моите поздравления.

gaby_s

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 940
Re: Рецептите на Габи
« Отговор #58 -: 27 Май 2008, 13:08:16 »
uhanie,Yoli,mbm... :air_kiss: :air_kiss: :air_kiss: благодаря ви   :thank_you2: В статията май никъде не пише,че рецептата е моя,дори не са ме уведомили ...добре,че слагаме воден знак на снимките си.  ;D

eli4ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1630
Re: С ръце в брашното / Рецептите на Габи
« Отговор #59 -: 27 Май 2008, 14:23:27 »
Габи,би ли дала рецептата за рулото с бишкоти,че имам едни изостанали в къщи и се чудех как да ги оползотворя :icon_question:  :-*