Автор Тема: Домашна пушена шунка...  (Прочетена 18751 пъти)

yosif

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 365
Домашна пушена шунка...
« -: 17 Април 2006, 01:58:51 »
Домашна пушена шунка( jambon fumé)



Рецептата до т. 7 включително е същата като Домашна варена шунка
След подсушаването с домакински салфетки се продължава така:

8. Месото се поставя да се дооцеди върху решетка в хладилник за една нощ.

 
9. Опушва се при 95 градуса по Целзий( 200 градуса по Фаренхайт) около 6 часа или докато температурата във вътрешността му достигне 65 градуса по Целзий( 150 градуса по Фаренхайт)

 
10. Охлажда се до стайна температура преди да се постави в хладилник.


Опушването става със специална смес или с орехови черупки поставени в тава на пода на фурната.
« Последна редакция: 17 Април 2006, 02:02:17 от yosif »

vpdyankov

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 2
Re: Домашна пушена шунка...
« Отговор #1 -: 21 Януари 2016, 14:29:15 »
Какво представлява специалната смес за опушване? Пробвах с орехови черупки, но не се получи нищо...

greyvi

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 2
Re: Домашна пушена шунка...
« Отговор #2 -: 13 Октомври 2016, 12:48:09 »
Браво това е страхотно!

mariqna44

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 205
Re: Домашна пушена шунка...
« Отговор #3 -: 01 Декември 2016, 13:23:32 »
Тези дни ще пробвам да си направя домашна пушена шунка, дано се справя.