Автор Тема: За сиренето  (Прочетена 6598 пъти)

adi_5

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 2
За сиренето
« -: 28 Януари 2008, 23:23:32 »
Здравейте момичета !
 Имам едно въпросче,не знам дали му е тук мястото да питам за това  ::)  Моята дъщеричка е с алергия към белтъка на кравето мляко  и след повече от  година  и нещо ни предстои да се захраним с краве сирене.Понеже и аз съм на същата диета като нея,не съм много на ясно коя  марка краве сирене е най-пълноценна и подходяща за нашето захранване.  Моля ви да ми помогнете  :air_kiss: Гастроентероложката която ни наблюдава ми препоръча Маджаров,но като го купих ми се видя толкова синичко , че ме съмнява качеството му да е добро .
   Благодаря преварително  :wub:

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5000
Re: За сиренето
« Отговор #1 -: 29 Януари 2008, 08:00:58 »
Моите предпочитания от осем месеца насам са на сиренето на "Милк - Габрово".
Констатациите ми са само вкусови, с една дума това е мнението на един чревоугодник. ;D

Леля Ог

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 999
Re: За сиренето
« Отговор #2 -: 29 Януари 2008, 08:35:25 »
Мисля че диетоложката ви е съвсем права - това е сиренето с най-добро качество и според мен.Не знам от кой вид сте пробвали , аз ям light и е наистина леко синкаво , но това е защото е краве сирене и защото е нискомаслено.Пълномасленото е мисля с червен етикет и е върха . Друга много квалитетна мандра (ама смешно звучи) е Родопа милк - и тяхно сирене може да се пробва.Впрочем те правят много добър Тилзит , Грюер , Кефалотири,пармезан ...мечти , мечти..
Дано детенцето се адаптира лесно , сигурно ще му харесат новите вкусове.

eleniv

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 49
Re: За сиренето
« Отговор #3 -: 29 Януари 2008, 09:03:38 »
Нашето семейство предпочита "Филипополис" и "Пършевица". Вкусът им е като едновремешното сирене.А доколкото знам те имат единствени сертификати за износ в Европейския съюз.

adi_5

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 2
Re: За сиренето
« Отговор #4 -: 29 Януари 2008, 14:24:44 »
Благодаря ви от сърце за отговорите  :smile1:
 

vio99

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 3
Re: За сиренето
« Отговор #5 -: 05 Февруари 2008, 00:14:02 »
Препоръчвам Ви мандра "Карабунар". Произвеждат много добро сирене, предимно за износ. Цената на кравето сирене е около 8 лв./кг, но наистина е добро. Добре отлежало, а не сирене "трепач" както го наричат помежду си производителите. В София го продават в супермаркети Европа. Внимавайте с ниско маслените сирена и кашкавали, защото при тях млякото е обезмаслено до 0,1% и съответно млечната мазнина е заменена с растителна. Леко зеления цвят на сиренето се получава, защото слагат един препарат за избелване на сиренето, който е със зелен цвят и ако го предозират има обратен ефект. Избора на качествени млечни продукти в момента в България е трудно нещо.