Автор Тема: CRISCO  (Прочетена 11976 пъти)

Скарлет

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 495
CRISCO
« -: 16 Януари 2008, 12:43:25 »
Някой виждал ли  е Crisco в наш магазин(имам предвид в България) :icon_question: :icon_question:


Tara^

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 269
Re: CRISCO
« Отговор #1 -: 16 Януари 2008, 13:10:53 »
Предполагам,че ще правиш айсинг?
Crisco не съм виждала по нашите магазини,но това в крайна сметка си е маргарин.Можеш да го замениш с Rama или Becel.Аз лично съм го правила с Becel и се получи.Нямах и белтък на прах,така,че го замених с истински.Не знам как ще е с нашенски маргарин,защото имам горчив опит от миналото,когато като го разбих, излезе толкова много вода,че накрая го хвърлих.Но това беше много отдавна,предполагам,че сега нещата са по-различни.

Скарлет

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 495
Re: CRISCO
« Отговор #2 -: 16 Януари 2008, 13:13:39 »
Не ми трябва за айсинг,а за маслен крем.Доста се рових из нета ,заради това Криско и навсякъде освен масло или маргарин ,в рецептата присъства и "това чудо". :'( :'( :'( :'(

radost.1955

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1370
Re: CRISCO
« Отговор #3 -: 16 Януари 2008, 13:54:28 »
Не ми трябва за айсинг,а за маслен крем.Доста се рових из нета ,заради това Криско и навсякъде освен масло или маргарин ,в рецептата присъства и "това чудо". :'( :'( :'( :'(

Здравей! Позволявам си да ти дам съвет,защото от както съм започнала да правя маслено-брашнен крем за торта използвам маргарин "Сарина".Много съм доволна,не съм имала провали и крема и самостоятелно е много вкусен.Пуснала съм рецептата му и начина на приготвяне още миналата година.Успех!
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,81.msg27609.html#msg27609
това е рецептата.надявам се да ти хареса.
« Последна редакция: 16 Януари 2008, 14:07:24 от radost.1955 »
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!

Tara^

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 269
Re: CRISCO
« Отговор #4 -: 16 Януари 2008, 14:11:03 »
Американският айсинг(както го наричат в доста рецепти) е маслен крем с добавка на белтъци на прах.Имам рецептата от руски сайт.Там, една от дамите, живееща в САЩ е била на курс по декорация на торти с комплект Уилтън и тя е дала рецептата, с която са ги обучавали.Не мога да намеря в момента точно от къде съм я взела,но ето това е превода на рецептата:
1 ч. маргарин бял (solid white vegetable shortening)  (1ч.Crisco+6ч.л.вода=1ч.краве масло;Криско също може да се замени с Бискин,Бесел,Рама или друг по-бял маргарин)
1 ч.л. безцветен ароматизатор (ванилия,бадем,ром....)
2 с.л. вода (може да се намали в зависимост от количеството течни ароматизатори,които сме ползвали)
1 с.л. Meringue powder (2ч.л. Meringue powder+2с.л. вода=1 белтък)
450 гр пудра захар
В синьо са обясненията на рускинята към дамите във форума.
Дано съм ти помогнала :smile1:
« Последна редакция: 16 Януари 2008, 19:27:31 от Tara^ »

Скарлет

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 495
Re: CRISCO
« Отговор #5 -: 16 Януари 2008, 14:27:57 »
radost.1955,Tara^,благодаря ви!

Скарлет

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 495
Re: CRISCO
« Отговор #6 -: 16 Януари 2008, 15:22:23 »
Американският айсинг(както го наричат в доста рецепти) е маслен крем с добавка на белтъци на прах.Имам рецептата от руски сайт.Там, една от дамите, живееща в САЩ е била на курс по декорация на торти с комплект Уилтън и тя е дала рецептата, с която са ги обучавали.Не мога да намеря в момента точно от къде съм я взела,но ето това е превода на рецептата:
1 ч. маргарин бял (solid white vegetable shortening)  (1ч.Crisco+6ч.л.вода=1ч.краве масло;Криско също може да се замени с Бискин,Бесел,Рама или друг по-бял маргарин)
1 ч.л. безцветен ароматизатор (ванилия,бадем,ром....)
2 с.л. вода (може да се намали в зависимост от количеството течни ароматизатори,които сме ползвали)
1 с.л. Meringue powder (2ч.л. Meringue powder+2с.л. вода=1 белтък)
В синьо са обясненията на рускинята към дамите във форума.
Дано съм ти помогнала :smile1:



Тара,а в тази рецепта не се ли слага пудра захар???

kanela

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 347
Re: CRISCO
« Отговор #7 -: 16 Януари 2008, 19:23:28 »
Скарлет аз приготвям един млечно маслен крем с белтъци без брашно,правила съм го ис маргарин Калиякра
ако те интересува ще ти напиша рецептата

Tara^

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 269
Re: CRISCO
« Отговор #8 -: 16 Януари 2008, 19:31:27 »
Тара,а в тази рецепта не се ли слага пудра захар???

:oops: Голям съм заплес понякога :punish: :suicide2:
Допълних рецептата  ;D
« Последна редакция: 16 Януари 2008, 19:37:19 от Tara^ »

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1180
Re: CRISCO
« Отговор #9 -: 16 Януари 2008, 21:21:46 »
Да кажа за CRISCO. Това е растителна мазнина, но не прилича на маргарина. Бяло е на цвят и по-скоро прилича на мас, няма специфичния вкус на маргарина. ИЗползва се за направата на маслен крем, защото е бяло, а съща така не се размеква така лесно като маслото и се работи по- добре с него, когато се правят украси. Дори не се съхранява в хладилник, а на стайна температура.
Бих го заменила с масло, но не и с маргарин!

Скарлет

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 495
Re: CRISCO
« Отговор #10 -: 17 Януари 2008, 06:49:42 »
Танита,благодаря за разясненията! В руските форуми и аз четох,че не се разтапяла тази мазнина от температурата на ръцете.

Скарлет

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 495
Re: CRISCO
« Отговор #11 -: 17 Януари 2008, 06:53:23 »
Скарлет аз приготвям един млечно маслен крем с белтъци без брашно,правила съм го ис маргарин Калиякра
ако те интересува ще ти напиша рецептата
Благодаря,Канела!
Аз търся крем,с който да се правят украси(рози,листенца и т.н.)

GerganaL

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 1
Re: CRISCO
« Отговор #12 -: 05 Август 2015, 20:19:30 »
Всъщност знам, че продават "Криско"в един магазин в София. Сладката къща се казва. Ако го потърсиш в гугъл ще ти излезе адреса. Има и уеб страница, през която можеш да поръчаш през интернет.