Автор Тема: Вкусни предложения от Йоли  (Прочетена 538866 пъти)

kanela

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 347
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #225 -: 25 Декември 2007, 20:07:44 »
Йоли, прекрасни и елегантни пасти! :flower:

eli4ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1630
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #226 -: 25 Декември 2007, 21:05:35 »
Йоли,просто нямам думи :swoon:Такава красота само ти можеш да сътвориш :thumbup:

Margi_1

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 74
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #227 -: 27 Декември 2007, 09:37:36 »
Йоли, мерси много за рецептата за Панирани рулца от печени чушки с пушено сирене и яйчен сос!
Честно казано не мислех ,че ще се справя,но се получиха страхотни хапчици, спазвах рецептата и въобще не ми потече пушеното сирене, както се притеснявах.
Весели празници!


       

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8335
  • Ах, морето...
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #228 -: 27 Декември 2007, 18:02:04 »
Йо, чак сега видях пастичките - уникални са :swoon:
Направо си ги сложи на аватара - те наистина звучат в напълно твоя стил...

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1917
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #229 -: 27 Декември 2007, 22:13:56 »
Йоли , пастичките са прекрасни и толкова изящни  ! Приеми моите искрени възхищения ! :clapping:

ves_77

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 5
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #230 -: 28 Декември 2007, 13:59:06 »
 :blush2: Здравейте, заради вкусните предложения на Йоли се регистрирах тук, а днес съвсем онемях виждайки последното и предложение...  :thank_you2: каквото и да кажа повече е излишно... Весели празници на всички в този сайт. :give_rose:

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3150
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #231 -: 28 Декември 2007, 18:41:54 »
Dru , pep_4o , Есмералда , Мивис , Канела , Еличка , Весе , Vens ,  :air_kiss: просто не можете да си представите колко ме зарадвахте.И в къщи ме поощряват,но сами разбирате какво е да получиш добра оценка от истински кулинари.Много ви благодаря.

Марги , радвам се че сте харесали рулцата от печени чушки.Не се съмнявам,че си ги приготвила отлично.

Мариана , истинско щастие е за мен , че си взаимствала от идеята ми за желирана " Снежанка ".Така или иначе,всички ние само можем да се опитваме да ти подражаваме...Благодаря ти за милите думи.

Ves_77 , не знам какво да кажа....Наистина съм трогната.Много ти благодаря. :flower:

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8335
  • Ах, морето...
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #232 -: 28 Декември 2007, 19:05:36 »
Ау, забравила съм да благодаря за рецептата за охлювите с маслини, които правих наскоро. Аз сложих малко херинга, защото такава риба имах в момента, но си мисля, че следващия път ще пробвам без нея. Другата част направих с лютеница и сирене - също станаха много хубави. Снимките ми са лоши, светлината също, но охлювите  :thumbup: то се вижда колко се мъдрят в чинията за снимка :air_kiss:

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3150
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #233 -: 28 Декември 2007, 19:14:37 »
                                                                                                                    Пълнени калмари

Продукти за 6 порции

6 големи калмара
300 гр.филе от бяла риба
200 гр.сурови белени скариди
2 скилидки чесън
пресни хлебни трохи от 1 филия хляб
1 яйце
150 гр.кашкавал
2 с.л. зехтин
магданоз,копър
сол на вкус,черен пипер

Приготвяне

  Рибата се нарязва на парчета и се пасира в блендер.Добавят се скилидките чесън,яйцето,зехтина и хлебните трохи от средата на една филия хляб.Сместа се изсипва в купа и се подправя със сол и черен пипер.Магданозът и копъра се нарязват на ситно,кашкавала се нарязва на кубчета и всичко се смесва с рибната паста.Накрая се добавят цели суровите,почистени скариди.Разбърква се добре и с този пълнеж се пълнят почистените калмари.

  Отворът на напълнените калмари се затваря с клечка за зъби.Поставят се в тавичка,леко се поливат със зехтин и задължително се надупчват с клечка за зъби.Така плънката "диша" и не изтича.Тавичката се покрива плътно с алуминиево фолио.Предварително фурната се загрява на 250*.Калмарите са пекат за не-повече от 10-15 мин.Фурната трябва да е силна и загрята,а калмарите да се пекат кратко за да не станат сухи и жилави.

  **Тази рецепта я видях по Rai Uno.Ние в къщи обичаме всичко,що е от морето и веднага я направих.Препоръчвам я горещо на всички любители на морската храна.Пълнежът е много вкусен,а калмарите стават изключително крехки и сочни.С други думи,италианците си знаят работата.

   Не съм упоменала каква точна трябва да е рибата.Важното е  месото да е леко.Подходящи са : филе от мерлуза,акула,хек,пангасиус,бяла риба,калкан и др.подобни.Сами разбирате,че така наречените "черни"меса като : скумрия,паламуд,тон,лефер,карагьоз и др.са доста тежки и само биха влошили вкуса на плънката.Тя трябва да е лека и вкуса на калмара и скаридите да са преобладаващи.Лично аз я направих с пангасиус.

sezamm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 556
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #234 -: 29 Декември 2007, 13:51:07 »
 :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:
mazesin yemekleri

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3150
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #235 -: 30 Декември 2007, 16:06:01 »
                                                                                                               Бисквитки с ябълки и мюсли

Продукти

2 леко кисели ябълки
220 гр.брашно
1 ч.л.бакпулвер
100 гр.масло
120 гр.кафява захар
1 щипка сол
1/2 ч.л.канела
75 гр.неподсладени мюсли
1 яйце
1 ванилия
1 с.л.захаросани портокалови или лимонени кори
4-5 с.л.прясно мляко

Приготвяне

  Ябълките се нарязват на малки кубчета без да се белят.Брашното,канелата,ванилията и бакпулвера се пресяват и се слагат в купа.Студеното масло се нарязва на парченца и се добавя.Всичко се стрива внимателно с пръсти за да се получат трохи.

  Захарта,солта,цитрусовите кори,ябълковите кубчета и мюслите се смесват в друга купа,добавят се към маслените трохи и се месят.Сипват се яйцето и достатъчно мляко,за да се смесят добре всички продукти.

  Тавата се застила с хартия за печене.С чаена лъжичка се сипват купчинки от тестото на разстояние около 3 см. една от друга.Бисквитите се пекат в предварително загрята на 170* фурна.

  *Тези бисквити могат да заменят понякога детската закуска.

  *Вместо мюсли,канела и ябълки към тестото могат да се добавят 50 гр.овесени ядки,50 гр.кокосов чипс и 150 гр.смес от сушени плодове : ананас,папая,манго и др.

  Рецептата е от Bacen mit liebe

Иви

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 453
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #236 -: 31 Декември 2007, 11:18:12 »
Yoli, сладките са страхотни ! Задължително ще ги направя  ::)

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2433
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #237 -: 31 Декември 2007, 11:42:15 »
Йоли, прекрасни бисквитки.
Весел новогодишен празник!
elidrag

Tonito

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 635
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #238 -: 01 Януари 2008, 17:50:33 »
Мила Йоли! Искам да благодаря за прекрасните ти предожения!  :thumbup:
От тях за новогодишния купон приготвих : рулцата с бекон, спаначените крокети, "охлювите" с маслини.
Заради теб се вдигна специален тост за моя милост!  :swoon:
Желая ти много щастие през новата година!  :air_kiss:

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3150
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #239 -: 05 Януари 2008, 16:45:38 »
                                                                                                      Сладкиш с хрупкав блат и карамелова заливка

Продукти за блата

150 гр.натурален шоколад
100 гр.масло
100 гр.натурален корнфлейкс
50 гр.захар

Продукти за крема

250 гр.сирене "Рикота"
2 жълтъка
170 гр.пудра захар
1 ванилия
1 ч.л.настъргана кора от лимон
1 пак.желатин
1 голяма кофичка квасена сметана "Данон"
3-4 с.л.сладко от червени плодове(ягоди,малини,къпини,боровинки и др.)

Продукти за заливката

2 белтъка
120 гр.карамелизирана захар

Приготвяне

  Шоколадът се начупва на парченца и заедно със захарта и маслото се стопява на водна баня.Корнфлейксът се натрошава с точилка на по-дребни парченца и се смесва със стопения шоколад.Дъното на тортена форма се постила с хартия за печене и горещата маса се изсипва вътре.Разстила се плътно и се оставя да се втвърди.

  Рикотата се разбива на пухкав крем с жълтъците,захарта,ванилията и лимоновата кора.Желатинът се накисва в малко студена вода и се разтопява на водна баня.Смесва се с крема.Сметаната се разбива на сняг и се добавя към желиращия крем.Разбърква се внимателно и половината се изсипва върху блата.Намазва се със сладкото и върху него се изсипва останалия крем.Заглажда се и се оставя в хладилника докато се желира.

  Белтъците се разбиват на сняг.Захарта се карамелизира и гореща се изсипва на тънка струйка в белтъците,като се разбива непрекъснато с миксер на високи обороти.Желираният сладкиш се намаза с карамеловата заливка и се гарнира по желание.

  *Ако ползвате подсладен корнфлейкс не слагайте захар.
  *Можете да замените Рикотата с извара.
  * Когато нанасяте сладкото оставете отстрани борд от 2 см.Така няма опасност да се разтече сиропа.
  *Ако желаете да превърнете карамеловата заливка в твърд крем,подходящ за шприцоване,първо разбийте белтъците със захарта на сняг,отделно карамелизирайте още малко захар и с непрекъснато биене я добавете към целувчения крем.Получава се пухкав,гъст крем,но доста сладък.Не наливайте горещият карамел много близо до перките на миксера,защото има опасност да се събере на топка по тях.