Пандишпаново рулопродукти:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
2 - 3 ванилии
мармелад за намазване
орехи
пудра захар
приготвяне:Яйцата и захарта се разбиват до побеляване.
Прибавя се брашното със содата и ванилиите. Разбива се добре. Изсипва се в правоъгълна намаслена тавичка. Препоръчително е на дъното й да се сложи намаслена хартия за печене.

За тавичка с тези размери, трябва да се изсипе 1/2 от тестото. Аз го изпекох наведнъж, а след това го разрязах на два блата, но в този случай има опасност да се разкъса, защото блатът е много крехък.
Пече се на 180*С в незагрята фурна.
След като е готов, блатът се обръща, още докато е горещ, върху хартия, на която е изсипана пудра захар. Веднага се намазва с мармелад и се наръсва със счукани орехи.

Още топъл, се увива на руло с помощта на хартията.

Като изстине, се нарязва на парченца.

Забележка: Тъй като блатът става доста сладък, аз слагам по - кисели мармелади - например от праскови. Предполагам, че може да се редуцира количеството захар в рецептата, но не съм пробвала.