Тайната на бухналото тесто

Каквото и тесто да искате да направите – за питка, козунак или кифли, най-важно е да бухне добре.

Разбира се, винаги е хубаво да пресеете брашното и продуктите да са със стайна температура. Но каквито и магии да правите, няма да имате пухкаво печиво, ако не сложите добра мая. Пък и сигурно предпочитате да можете в домашни условия да постигнете съвършен резултат, без твърде много трудности. Как да разберете кой е правилният избор?

Няма да сгрешите, ако заложите на прясна мая Yuva.

Какво прави тази мая изключително добра?

Има няколко тънкости, на които е хубаво да обръщате внимание:

*Всяко семейство си има традиционни печива, които се предават във фамилните готварски тефтери. И често там пише да разтворите маята в прясно мляко с малко сол и захар и да чакате да шупне. А с прясна мая Yuva можете да си спестите това – достатъчно е да разтворите маята в малко хладка вода и можете да забърквате тестото.

*Може би ви се е случвало да видите в рецепта „1 пакет прясна мая“, да спазите това изискване, но козунакът или питката да не бухнат добре. Защо? Причината е, че понякога това количество е за 1 кг брашно, а вие слагате повече – и бухването не се получава. Прясна мая Yuva (42 г) се замесва с до 2 кг брашно, така че ви гарантира добро втасване.

*Прясна мая Yuva осигурява равномерно ферментиране на тестото и крайният резултат ще е бухнал козунак, пръхкави кифлички, прекрасна питка.

Ако искате тази година да постигнете грандиозен успех с приготвянето на козунаците и всички печива покрай великденските празници, не се чудете – просто изберете прясна мая Yuva!