Ползите от водата с лимон

Напоследък лекари и диетолози все по-често препоръчват да се пие вода с лимонов сок на гладно. Ето как въздейства тази достъпна и сравнително евтина напитка на тялото ни, освен че ободрява не по-зле от кафето.

© iStock.com
  • Прочиства тялото

Пиенето на вода с лимон на гладно премахва токсините и вредните вещества от тялото. Вкусът на лимоните е много кисел, но когато овкусената по този начин вода попадне в тялото, възниква сложна биохимична реакция. В резултат киселинно-алкалният баланс се измества в полза на алкалната среда.

Лимоновият сок стимулира черния дроб, който започва по-активно да премахва токсините, а водата ги изхвърля.

  • Подпомага функцията на червата

Напитката стимулира справянето с чревни смущения, улеснявайки усвояването на храната през целия ден.

Лимоновата вода помага при метеоризъм и запек.

Седем ползи от киселото мляко

Седем ползи от киселото мляко

Доказано е, че млечните продукти от рода на киселото мляко помагат за намаляване на високото кръвно налягане, което е основен рисков фактор за сърдечните заболявания.

  • Добър начин да отслабнете

За да отслабнете по-бързо, тялото трябва да се алкализира, защото всички химични реакции протичат много по-добре в алкална среда. И както вече разбрахме, водата с лимон поддържа алкална среда. Лимоните съдържат и пектин, разтворими фибри, които потискат глада.

Лимонената вода има и диуретично действие, затова е добре да я пият тези, които страдат от отоци. Освен това, като замените чаша кафе с мляко и захар с лимонена вода, вие просто консумирате по-малко калории.

 5 здравословни храни, които са вредни в големи количества?!

5 здравословни храни, които са вредни в големи количества?!

Това, че храната е здравословна, не означава, че трябва да я консумирате в неограничени количества и че не можете да качите излишни килограми от нея. Поради...

  • Успокоява раздразнения стомах

Ако си легнете с пълен стомах, може да се събудите с киселини или подуване на корема. В този случай топлата вода с лимонов сок (който съдържа флавоноиди) ще помогне за намаляване на киселинността, а благодарение на калиевите соли, ще облекчи гаденето.