Как да съхранявате правилно кафето?

Чаша ароматно кафе сутрин събужда и повдига духа. Въпреки това, за да се наслаждавате дълго време на напитката и да не се разваля бързо, е важно да я съхранявате по правилния начин.

© iStock.com

Топлината, въздухът, влагата и чуждите силни миризми развалят вкуса на кафето, но дори и да се съхранява правилно, се препоръчва мляното кафе да се консумира една седмица след отварянето му, а това на зърна - до две седмици. това е препоръката на Викас Сой, ръководител на Milfuds, който през пролетта на 2022 г. купи финландския бизнес на Paulig в Русия.

"Печеното кафе е добър абсорбент, което означава, че може да поеме всичко от външната среда. Въздухът, влагата, топлината, светлината и външните миризми могат да унищожат кафето. Препоръчваме да го съхранявате в плътно затворена торбичка или вакуумиран съд", каза той.
Защо кафето не трябва да се пие преди 9:00 сутринта?

Защо кафето не трябва да се пие преди 9:00 сутринта?

Кафето не трябва да се пие преди 9 ч. сутринта, разкрива неврологът от Университета по здравни науки, Стивън Милър.

В същото време, според експерта, е важно вентилационният отвор на торбичката да остане отворен и кафето да се съхранява на тъмно място с влажност не повече от 75% и температура не повече от 27 градуса.

"Ако тези условия за съхранение са спазени, се препоръчва мляното кафе все пак да се консумира две седмици след отварянето на опаковката“, съветва Сой.