Как да организирате перфектното барбекю парти?

С настъпването на топлите дни дадохме старт и на сезона на барбекюто.

© kaufland.bg

Това вкусно и приятно приключения навън носи невероятната наслада от домашния уют сред любимо природно кътче и много свежи емоции, особено когато сме с приятна компания. Но както знаете, всеки празник, почивен ден или дългоочаквана отпуска изисква перфектна организация, за да преминат подобаващо. Ако точно в този момент сте в барбекю настроение, не затваряйте тази страница. В следващите редове ще прочетете няколко изключително ценни съвета и препоръки. Те ще ви помогнат да организирате перфектното барбекю парти.

Започнете с избора на мястото

Добре е първо да определите локацията. При топло време имате пълната свобода на избор. Ако не ви се пътува много или не се намира човек, който да се жертва и да не консумира ледено студена бира на сбирката, можете да устроите своето пиршество директно в двора си. Ако живеете в апартамент, разгледайте дали в някой от градските паркове има условия за барбекю пари (и е разрешено такова). Разбира се, най-добрата опция си остава преживяване с високо качество и свежест на храните, приготвени на барбекю сред дивата природа!

Изберете концепция на партито

Ясно е, че храната е в центъра на вниманието и очаквано – приготвянето на барбекюто е в основата на партито. Още по-вълнуващо обаче би било да замислите и други интересни активности и преживявания. Подгответе забавления за децата, за да си осигурите мигове спокойствие, време за готвене и най-вече гаранция за техните щастливи усмивки. Обмислете какъв ще е музикалният фон, защото с подходящата мелодия, партито не просто си върви добре, ами обещава и много горещи емоции. За по-големите ентусиасти сред вас предлагаме и разходка по близката еко пътека, настолни игри или малко спорт със забравения на тавана федербал, обикновена футболна топка, а защо не и йога?

Елиминирайте рисковете от провал на вашето барбекю парти

С други думи, обезопасете терена, а и себе си. Проверете уредите дали са в изправност, преди да тръгнете. Същото направете и с автомобила, ако ще пътувате. Снабдете се с връхни дрехи за всеки случай, както и с нужните козметични и дрогерийни продукти – спрей срещу комари и други насекоми, слънцезащитни кремове и малка аптечка за спешни случаи. Уверете се, че всеки е с комфортни обувки, а също и че носи удобни дрехи. Старайте се в багажа ви да сложите само най-необходимото, за да може всеки да се чувства достатъчно свободен да се разхожда и релаксира, докато стигнете до уреченото за барбекю партито място.

Внимателно оформете вкусното си меню

Когато става дума за барбекю, вероятно най-важно е да се снабдите с качествено прясно месо. Ако месото е било предварително замразено, възможно е крайният резултат да не е удовлетворяващ. Ако пък съумеете да го мариновате предварително, може да си спестите вземането на салфетки, защото със сигурност, ще си оближете пръстите със сътворените рецепти на професионалния или импровизиран грил. Естествено, редно е да помислите и за участниците с по-претенциозни вкусове на събирането – вегетарианците, децата и хората с алергии. Осведомете се предварително какво им е позволено и угодно да хапват на предстоящото ви барбекю парти.

И последно, разбира се, не забравяйте да добавите най-важните елементи за вашия грил следобед – собствените си усмивки, приятното настроение и нагласата за много щури и вкусни емоции!