Фреш от портокал - идеален за сваляне на килограми

Ако го консумирате много и често, лесно можете да се справите със зимните "грешки" под формата на калорични ястия. Портокалите са идеален източник на витамин С, пише iDNES.cz.

© iStock.com

Трябва да изстискате пресния сок от портокалите и да го изпиете заедно с влакната от пулпата. Това е единственият начин да останете сити за дълго време. Голяма част от витамините се съдържат само в прясно изцеден сок, тъй като витамините са чувствителни към въздуха, топлината и светлината и поради тяхното въздействие много лесно се разрушават.

За да получите препоръчителната дневна доза, е достатъчно да пиете по една чаша портокалов сок всеки ден. За съжаление организмът не умее да съхранява този витамин в резерв и този, който не се преработва веднага, просто напуска тялото.

Затова е по-добре да приемате нова доза витамин С при всяко хранене, за да може организмът да получава постоянно свеж витамин С. Тогава изгарянето на мазнините ще стане бързо и можете да свалите до един килограм на ден, дори ако си позволите твърде много. Това е просто брилянтно.

За да поддържате тялото си хидратирано с витамин С, пийте сок или чай от сварени портокалови кори през целия ден. Ако имате желание за сладко, изяжте един портокал, защото той моментално ще потисне желанието ви за сладко.

Не яжте портокали на празен стомах

Не яжте портокали на празен стомах

Ползите от портокалите са големи и неоспорими, но в някои случаи този популярен плод може да има отрицателно въздействие върху човешкото здраве, споделя диетологът Юлия Половинска...

Как витамин С ви помага да отслабнете?

Стимулирайки метаболизма, витамин С помага за усвояването на желязото, което означава, че клетките ви се насищат с кислород. Тялото се нуждае от него и за производството на хормона норадреналин, който играе важна роля в изгарянето на мазнините.

Витамин С подпомага производството на хормона на растежа HGH, който намалява обема на мастните клетки. Проучванията показват, че изгарянето на мазнини се увеличава с 33% при увеличаване на приема на витамин С.