Четири опасни грешки при миене на съдове

Потребител на китайския портал WeChat посочи четири опасни грешки при миене на чинии. Той припомни, че пренебрегването на тези правила може да доведе до размножаване на бактерии, а посудата само ще стават по-нехигиенична.

© iStock.com

На първо място, не трябва да използвате мръсна гъба, тъй като върху нея живеят 19 вида патогени, включително Escherichia coli, Salmonella, Staphylococcus aureus и Candida white.

За една седмица до 2,2 милиарда бактерии могат да се натрупат от употребявана върху една нова гъба. Тези микроорганизми могат да влязат отново в съдовете и да причинят различни заболявания. Препоръчително е да имате няколко гъби за различни повърхности, за да избегнете замърсяване. Те също трябва да бъдат добре изсушени и проветрени, а още по-добре е да се дезинфекцират във вряща вода и да се сменят на всеки две седмици.

 4 ОЛИА, които са полезни за здравето

4 ОЛИА, които са полезни за здравето

Две-три супени лъжици дневно от тези олиа покриват нуждите ни от есенциални мастни киселини, без да застрашават силуета ни. Хайде, разнообразете вкуса на ястията!

Второ, не се препоръчва подреждането на мръсни съдове на купчина една върху друга, тъй като в този случай дъното им се замърсява, което увеличава времето за измиване. Потребителят на WeChat посъветва първо да изплакнете по-малко мръсните чинии, като оставите по-замърсените за по-късно. Също така е важно да изплакнете съдовете за сурово месо отделно от тези, които съдържа плодове или готвена храна.

3  ползи от тиквата „Цигулка“

3 ползи от тиквата „Цигулка“

Тиквата „Цигулка“ е една от най-разпространените и вкусни тикви. Ето три ползи от тиквата „Цигулка“.

На трето място, трябва да избършете чистите кухненски прибори, преди да ги поставите в шкафовете. В противен случай бактериите ще растат върху тях в останалата вода, а ръждата ще покрие метални прибори и саксии.

Четвърто, приборите за хранене трябва да се дезинфекцират от време на време. За да направите това, поставете ги в голяма тенджера с вряла вода за около десет минути. Важно е да смените аксесоари, които абсорбират различни течности и остатъци от храна, например бамбукови пръчки. /БГНЕС