Червеното вино и плодовете предотвратяват проблеми с ерекцията

Консумацията на червено вино и боровинки, както и редовните физически упражнения, намаляват риска от проблеми с ерекцията при мъжете.

Консумацията на червено вино и боровинки, както и редовните физически упражнения, намаляват риска от проблеми с ерекцията при мъжете. Това показва ново изследване, цитирано от „Индипендънт”.

Учените са установили, че определени храни намаляват риска от сексуалния проблем. Такива са боровинките, черешите, къпините, репичките и касисът, както и цитрусовите плодове, които са богати на флавоноиди. На тях е богато и червеното вино.

Изследването също така се позовава на предишни проучвания, които показват, че упражненията също помагат за предотвратяване на проблемите с ерекцията.

Физическата активност, заедно с честата консумация на изброените плодове намалява риска от проблема с 21%.

Изследването, което е публикувано в Американския журнал за клинично хранене, е дело на учени от медицински университети в САЩ.

То се основава на данни на 50 000 мъже на средна възраст, събирани от 1986 г. насам. Участниците са питани на всеки 4 години дали успяват да поддържат ерекция, достатъчна за осъществяване на сексуален контакт, както и каква е диетата им през това време.

Нужната консумация на плодове и червено вино не е прекомерна, а единствено достатъчно редовна./БГНЕС

Сподели с приятели