Черният бъз - суперплод за имунитет през зимата

Търсите доказано средство за защита на имунитета? Черният бъз е познат още от V век, а днес е популярен в цял свят като естествено средство за укрепване на имунната система.

В допълнение към витамините и микроелементите, той съдържа антиоксиданти, които стимулират функциите на имунната система. Съдържанието им превъзхожда много от известните плодове с антиоксиданти. Антивирусната му активност е потвърдена от редица проучвания. Става дума за плодовете на черния бъз.


4 причини да обичате черния бъз:

1. Лидер в съдържанието на антиоксиданти

Основната сила на черния бъз е във флавоноидите, а именно пигментите антоцианини. Тези растителни антиоксиданти имат антивирусна активност: те не позволяват на вируса да проникне в клетката, като блокират размножаването му.

 Козето мляко - еликсир за здрави нерви, чисти дробове и силен имунитет

Козето мляко - еликсир за здрави нерви, чисти дробове и силен имунитет

Козето мляко е класифицирано като една от най-здравословните храни в света поради многобройните си лечебни свойства.

2.Повишава имунитета

Американски учени са установили, че черният бъз намалява тежестта и продължителността на грипа. Израелските им колеги твърдят, че продължителността на заболяването се намалява средно с 4 дни.


3.Висок профил на безопасност

Черният бъз има висок профил на безопасност, което го прави задължителен продукт за хора от всички възрасти, включително деца. Това означава, че през есенния и зимния сезон черният бъз помага за укрепване на имунитета на цялото семейство.

Кои са храните и напитките, които стимулират стреса?

Кои са храните и напитките, които стимулират стреса?

Ако живеете в хроничен стрес или тревожност, можете да се преборите с терапия, медитация, йога, но и с правилно хранене.

4. Широк спектър от приложения

В допълнение към мощния си антиоксидантен и антивирусен потенциал черният бъз има и противовъзпалително, потогонно и отхрачващо действие. Освен това отварата от черен бъз може да се използва като леко успокоително средство.

  • Вкусните и здравословни домашни десерти от черен бъз са чудесен начин не само да поглезите любимите си хора, но и да си набавите витамини и антиоксиданти, важни за имунната система през грипния сезон.