Ако пиете чаша топла вода сутрин - какви чудеса върши?

Започвайки деня с чаша топла вода, ускорявате метаболизма си и насърчавате отслабването. Пиенето на топла вода на гладно сутрин и последващото задоволяване на нуждата на организма от вода в достатъчно количество осигурява по-здравословно функциониране на вътрешните органи. С други думи, твърди се, че пиенето на топла вода всеки ден ускорява загубата на тегло и предпазва от много заболявания. Какви са ползите от топлата вода сутрин на гладно? Отговор дава турският "Хабер7"

© iStock.com

За нормалното и правилно функциониране на тялото и здравето на вътрешните органи нуждата от вода през деня трябва да бъде повече от задоволена. Кръвта и костите, които изграждат структурата на тялото и голяма част от мозъка, се състоят от вода. За да се задоволи нуждата на организма от жизненоважни минерали и производството на телесни течности, е необходимо да се пият поне 8 до 10 чаши вода всеки ден. Ако организмът не пие толкова вода, колкото му е необходима, тя няма да е достатъчна за здравословното функциониране на органите. Започването на деня сутрин с чаша вода е много здравословен навик, който помага на вътрешните органи да се събудят и да работят, и експертите препоръчват това да се прави от всички.

Какви са ползите за здравето от пиенето на топла вода сутрин?

Тъй като пиенето на топла вода сутрин осигурява по-здравословно и активно функциониране на вътрешните органи, експертите препоръчват да се изпиват 250-300 милилитра топла вода в началото на деня. Ако дневните нужди на организма от вода не са задоволени правилно, това води до хронична умора, слабост, главоболие и храносмилателни проблеми. Пиенето на топла вода сутрин е важен и здравословен навик, но трябва да я пиете и през целия ден. За да направите навика си да пиете вода сутрин още по-здравословен, можете да добавите към нея няколко капки лимон, оцет или мед. Добре е да започнете деня с топла вода сутрин поради следните причини:

 • Предотвратява храносмилателни проблеми. Особено на хората, страдащи от запек, се препоръчва да пият топла вода с лимон или оцет сутрин.
 • Топлата вода премахва чувството на умора и зарежда с енергия
 • Осигурява подинамично и здравословно функциониране на вътрешните органи
 • Помага на организма да се освободи от токсините и раковите клетки
 • Подобрява функцията на бъбреците, подходяща при бъбречни заболявания
 • Подпомага пречистването на белите дробове
 • Помага за премахване на възпаления и инфекции на пикочните пътища
 • Помага за облекчаване на оток
 • Активизира червата и предотвратява подуването им, поради което ускорява загубата на тегло и допринася за побързото изгаряне на мазнини
 • Почиства тялото от токсини и замърсявания и предотвратява образуването на черни точки и пъпки
 • Подобрява еластичността на кожата и образуването на бръчки
 • Успокоява нервната система и намалява стреса
 • Укрепва имунната система и предпазва от болести
11 супер храните, които лекуват

11 супер храните, които лекуват

Резистентността към антибиотици не е шега, но можете да я избегнете, като използвате антибиотични алтернативи, когато е възможно. Включването на поне един от тези 11 продукта...

Може ли пиенето на топла вода сутрин да помогне за отслабване?

Пиенето на топла вода на празен стомах помага за отслабването, тъй като ускорява метаболизма и намалява подуването на корема, причинено от запек. Освен това започването на деня с чаша топла вода ускорява изгарянето на мазнините и спомага за поздравословно отслабване. В тази връзка на всички, независимо дали са на диета или не, се препоръчва да пият хладка вода около 1520 минути преди хранене, както за редовно изхождане, така и за регулиране на съотношението на мастните натрупвания.

Яйцата - суперхрана, която трябва да се яде често

Яйцата - суперхрана, която трябва да се яде често

Яйцата са евтин източник на протеин, който осигурява растежа и развитието на всички телесни тъкани. Ето защо трябва да ги ядем по-често, независимо от количеството холестерол...

Колко вода трябва да се пие на ден?

Бебетата до първите шест месеца могат да бъдат кърмени без допълнителни храни и вода. От шестмесечна възраст, когато кърмата стане недостатъчна, трябва да се дава вода заедно с допълнителните храни. На бебетата, които започват да пият вода, се препоръчват около 300-400 милилитра на ден, а на едногодишните деца около 700-800 милилитра. Децата на възраст от 4 до 8 години трябва да пият 1-1,5 литра вода дневно, децата на възраст 9-13 години 1,5-2 литра, юношите на възраст 14-18 години 2-2,5 литра, а възрастните средно 2,5-3 литра.