Айрис и Руби - Роузи Томас

Още едни шедьовър за невъзможната и неизживяна любов, който ще допадне на всички почитатели на „Английският пациент”.

„Още едни шедьовър за невъзможната и неизживяна любов, който ще допадне на всички почитатели на „Английският пациент”." – Good Reads

    Отслабващата памет и крехкостта на годините са поверили 82-годишната Айрис на грижата на нейния домашен помощник Мамдух. Задушаващо тих и клаустрофобичен, техният изолиран дом в Кайро е внезапно оживен от неочакваното пристигане на неспокойната и своенравна Руби. 17-годишната внучка на Айрис бяга от обтегнатите семейни взаимоотношения в Англия и търси спокойствие и утеха при бабата, която не е виждала от години.

    Докато двете жени предпазливо се доверяват една на друга, между тях се заражда силна привързаност. Постепенно и търпеливо Руби помага на Айрис да подреди избледняващите си спомени за бурния живот в Кайро по време на Втората световна война и за единствения мъж, когото някога е обичала - капитан Ксан Молиню - и когото губи заради военно предателство.

    „Ще успеят ли ветровете и пясъците на пустинята да заличат спомена за една пламенна любов?” - The Book Lover blog spot

„Разказана от покрайнините на Кайро, „Айрис и Руби” е вълнуваща история за любовите и разочарованията  на три поколения силни жени.” – Publishers Weekly

    „Екзотиката на Кайро - уловена и изящно поднесена на всеки, който мечтае да посети Египет и пирамидите.” - Amazon

 „Вълшебно! Като шеметно  пътуване с машина на времето в едно по-красиво и вълнуващо минало.” – Amazon 

„Айрис и Руби” от Рози Томас излиза с брой 27 на „Журнал за жената” на 03.07. Книгата е част от поредицата „Световни бестселъри”, цена списание + книга = 3,99 лв.

Сподели с приятели