11 супер храните, които лекуват

Резистентността към антибиотици не е шега, но можете да я избегнете, като използвате антибиотични алтернативи, когато е възможно. Включването на поне един от тези 11 продукта в ежедневието ви може да засили имунната ви система и да попречи на бактериите да нападнат тялото ви.

© iStock.com

Това не означава, че никога повече няма да се нуждаете от лекарство, предписано от лекар, но тези продукти ще облекчат лекуването на инфекции.

Масло от маслинови листа.

Не само маслините и зехтинът са полезни за тялото. Екстрактът от маслинови листа се използва като редуктор на естествената треска.

Установено е също, че лекува малария. Изследователите наскоро откриха, че олеиновата киселина в маслиновите листа функционира като антибиотик с широк спектър на действие, който може да убива бактерии, вируси и гъбички.

Смирна

Ето една подправка, която вероятно познавате от библейската история за раждането на Исус. Това ще ви даде представа колко отдавна хората са знаели, че смирната е ефикасно лекарство.

Проучване от 2000 г. потвърждава, че смирната е в състояние да се бори с бактерии като „ешерихия коли“ и стафилококи.

Седем ползи от киселото мляко

Седем ползи от киселото мляко

Доказано е, че млечните продукти от рода на киселото мляко помагат за намаляване на високото кръвно налягане, което е основен рисков фактор за сърдечните заболявания.

Ябълков оцет

Препоръчван за всичко - от загуба на тегло до превенция на рака, поддръжниците на консумацията на ябълков оцет твърдят, че той лекува всякакви болести.

Медиците са потвърдили, че той има антибиотични и антисептични способности.

Кокосово масло

Кокосовото масло се рекламира от няколко години като чудо, което е добро за вашето тяло отвътре и отвън. Истината е, че кокосовото масло е съдържа антиоксиданти и има противогъбични и антимикробни характеристики.

Зеле

В много ситуации способността на зелето и другите зеленчуци в кръстоцветното семейство да „взривяват“ червата с газове не се счита за добра. Но когато се опитвате да се борите с бактерии, това е точно зеленчукът, от който имате нужда.

Серните съединения в зелето причиняват газове, но те също са „шампиони“ при унищожаването на вредните клетки. Антибактериалната функция на зелето е най-силна, когато го консумирате сурово.

Джинджифил

Джинджифилът е отлична подправка за всекидневна консумация. Неговият активен компонент, гингерол, доказано намалява риска от развитие на рак и предотвратяване или успокояване на храносмилателните проблеми.

Джинджифилът отдавна се използва като естествен антибиотик, особено срещу патогени, пренасяни от храни.

Екстракт от семена от грейпфрут

Спрете да изхвърляте семената от сутрешния си грейпфрут! Установено е, че екстрактът от тези семена е толкова мощен, колкото активните съставки в антибактериалните сапуни.

Екстрактът от семена от грейпфрут може да се използва вътрешно за бактериални инфекции или външно за лечение на брадавици и превенция от заразни болести.

Лют червен пипер

Пикантният лют червен пипер всъщност е едновременно антибиотичен и анти-гъбичен в природата, така че си стува да понесете изгарящата лютивина, ако искате да се преборите с вирусна болест.

Джинджифилът е полезен във всякакви форми

Джинджифилът е полезен във всякакви форми

Огромен плюс на джинджифила е неговата универсалност: пресен, сушен, на прах и сок - всяка форма на корена ще ви се отрази добре.

Ехинацея

Ехинацеята е едно от най-известните естествени средства за лечение на простуда. Най-добре приемайте ехинацея, ако имате бактериална инфекция, отворена рана или отравяне на кръвта. Тя е особено ефективна при лечение на респираторни инфекции.

Риган

Риганът е друг вкусен природен антибиотик заради съдържанието на карвакрол. Този естествен антибиотик е добър за всички видове бактериални инфекции, но е особено възхваляван за използването му при инфекции на стомашно-чревния тракт.

Чесън

Чесънът е супер-храна. Не само, че е използван като естествен антибиотик в продължение на стотици години, но и притежава антивирусни, противогъбични и антимикробни свойства.