Рецепта

Неаполитански бисквити-сърца

Неаполитански бисквити-сърца
Подготовка: 30 мин.
Готвене: 20 мин.
Порции: 24 броя


 
Продукти:

  • 225 г масло

1/2 ч. ч. захар
1 есенция ванилия
1/4 ч. л. сол
2 и 1/2 ч. ч. пресято брашно
2 и 1/2 с. л. какао
розова боя
1 голямо яйце
1 с. л. вода
Приготвяне:

1. С миксер смесете маслото и захарта за минута-две. Прибавете ванилията и солта. При бавна скорост на мискера прибавяйте брашното на порции, докато се получи тесто.
2. Извадете го върху чиста повърхност и месете, докато стане гладко. Разделете го на 3 равни части.
3. Опаковайте дъска за рязане с найлоново фолио. Сложете първата част от тестото и го поръсете с какаото. Месете, докато тестото напълно го поеме и се оцвети в кафяво. Оформете топка и я оставете настрани.
4. Сложете ново парче фолио и върху него – втората топка. Сложете боята и месете, докато тестото се оцвети в розово. Отново направете топка.
5. Сложете бялата топка между 2 листа хартия за печене и я разточете на квадрат с дебелина около 1,5 см. С помощта на линия и остър нож нарежете тестото на ивици с дебелина около 1,5 см. Оставете настрана и повторете с кафявото и розовото тесто. Оставете ивиците да се охладят за около 20 минути в хладилника.
6. Разбийте заедно яйцето и водата. Вземете една кафява ивица и я намажете отстрани със сместа. Залепете розова ивица и леко притиснете. Залепете за нея бяла ивица. Продължете, докато залепите всички.
7. Покрийте с хартия за печене и леко разточете хоризонтално и вертикално. Не натискайте много – само трябва да подравните височината на ивиците. Охладете за 30 минути.
7. Загрейте фурната до 180 градуса. Нарежете сърца с формичка и ги поставете върху хартия за печене. Печете 10-12 минути.
Бележки:

Разкошни и на вид, и на вкус!