рецепта

Сьомга в бутер тесто с пюре от спанак и тиквички

Сьомга в бутер тесто с пюре от спанак и тиквички

Вкусно

Рецепта за Сьомга в бутер тесто с пюре от спанак и тиквички - рецептата е любезно предоставена на „Кулинарен журнал“ от любимия ни Асен Блатечки!

5 5 1

Бутертесто

Подготовка: 10 мин.

Готвене: 45 мин.

Порции: 2

Българска

Рецептата "Сьомга в бутер тесто с пюре от спанак и тиквички" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

бутертесто 500 г
филе от сьомга 400 г
сол и черен пипер
Лимон 1
400 г пресен спанак (само листата)
тиквички (2 малки) 200 г
1-2 стръка копър
2 с.л. заквасена сметана (по желание)
яйце 1

  • За рецептата "Сьомга в бутер тесто с пюре от спанак и тиквички" оставете бутер тестото да се размрази. Поръсете филето от сьомга със сол и черен пипер на вкус, облейте го със сока от лимона и оставете в хладилник за един час.
  • Бланширайте листата на почистения спанак за 1-2 минути във вряща вода. Извадете го с решетеста лъжица и в същата вода сипете обелените и нарязани на кубчета тиквички. Сварете за 3-4 минути. Извадете отново с решетестата лъжица и ги оставете добре да се отцедят и охладят.
  • За рецептата "Сьомга в бутер тесто с пюре от спанак и тиквички" пасирайте спанака, тиквичките и накъсания копър на едро смляно пюре. Подправете със сол на вкус. Ако желаете, прибавете и заквасена сметана и разбъркайте. Разстелете кората бутер тесто на работната повърхност и изрежете малка част от нея за декорация на рулото. В средата на голямото парче намажете половината от зеленчуковата смес. Отгоре поставете рибните филета (можете и да ги нарежете предварително на кубчета). Застелете с втората половина пюре.
  • Загърнете краищата за кората, за да се получи руло. Подгънете двата къси края, за да го затворите. Сложете рулото в тавичка без мазнина. От останалото тесто нарежете ивици и направете отгоре „решетка“.
  • Намажете с разбитото яйце. Печете в предварително загрята умерена фурна (180-200 градуса), докато тестото стане приятно златисто.