рецепта

Пица Маргарита

Пица Маргарита

Рецепта за Пица Маргарита - класическа, италианска рецепта споделена от сп. Кулинарен Журнал
3.86 5 7

Пица

Подготовка: 10 мин.

Готвене: 60 мин.

Порции: 1

Българска

Рецептата "Пица Маргарита" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

бяло брашно 350 г
7 г суха мая
захар 1 ч.л.
щипка сол
зехтин 1 с.л.
топла вода

За плънката:

консервирани белени домати 400 г
Чесън 2 скилидки
2 с.л. сух или пресен босилек
зехтин 1 с.л.
доматено пюре 2 с.л.
Моцарела 100 г
4 с.л. настърган пармезан или кашкавал
сол и черен пипер на вкус

1. За рецептата " Пица Маргарита" маята и захарта се смесват с 4 с. л. вода. Оставят се на топло за около 15 минути, докато маята шупне. Брашното се пресява заедно със солта, слага се в голяма купа, а в средата се прави дупка. Там се изсипва зехтинът, маята и останалата вода. Замесва се тесто за рецептата "Пица Маргарита".

2.След това се слага на посипана с брашно повърхност и се меси 4-5 минути. Връща се в купата, покрива се с кърпа и се оставя да втаса на топло. Тестото се меси още около 2 минути, разтегля се с ръце и се разстила в тавичка. Тестото за рецептата "Пица Маргарита" трябва да бъде равно и не по-дебело от 6 мм, защото при печенето се надува.

3.Нарязаните консервирани домати, чесънът, магданозът, зехтинът и солта се слагат в тенджера и се варят 10 минути, докато сосът се сгъсти. Добавя се доматеното пюре и се охлажда.

4.С доматения сос се намазва тестото за "Пица Маргарита", а отгоре се нареждат парчетата моцарела. Пицата Маргарита се поръсва с настърган пармезан и се пече в предварително загрята фурна при 200 градуса за около 10-15 минути.


Бележки

Рецепта за Пица Маргарита - класическа, италианска рецепта споделена от сп. Кулинарен Журнал.

сн : shutterstock.com