Рецепта

Ароматно заешко с круши, бяло и червено вино

Ароматно заешко с круши, бяло и червено вино
Подготовка: 20 мин.
Готвене: 120 мин.
Порции: 4


 
Продукти:

  • 3 с. л. брашно

1 заек (около 1 кг и 200 г)
30 г масло
2 с. л. зехтин
сол и млян черен пипер на вкус
200 мл месен бульон
4 круши
12 мл сухо бяло вино
200 мл червено сладко вино
2 клонки розмарин
Приготвяне:

1. За рецептата "Ароматно заешко с круши, бяло и червено вино" отделете задните крака на заека от тялото. Разполовете го по протежение на гърба. Оваляйте парчетата месо в брашно.
2. Загрейте в тиган маслото и зехтина и изпържете месото. Подправете със сол и пипер. За рецептата "Ароматно заешко с круши, бяло и червено вино" намалете температурата, налейте малко бульон, похлупете и задушете около 15 минути.
3. Разполовете по дължина крушите, отделете семенната част и ги нарежете на филийки. Поставете ги на дъното на тава, а отгоре наредете заешкото месо. Загрейте фурната на 190 градуса.
4. Соса от задушаването за рецептата "Ароматно заешко с круши, бяло и червено вино" смесете с двата вида вино и ароматизирайте с розмарина. Оставете го да кипне и го излейте върху месото и крушите. Захлупете съда и оставете ястието във фурната още 1 час.
Бележки:

Рецепта за Ароматно заешко с круши, бяло и червено вино - рецепта за вкусно, крехко заешко месо с круши, бяло и червено вино. Рецептата и снимката са заснети от сп. Кулинарен Журнал (4/2015 г).