рецепта

Топла салата с гъби и праз

Топла салата с гъби и праз

Рецепта за Топла салата с гъби и праз - рецепта за вкусна топла салата с гъби и праз, която може да замести основното блюдо през лятото за обяд или вечеря :-)
1.67 5 3

Топли салати

Подготовка: 10 мин.

Готвене: 30 мин.

Порции: 4

Българска

Рецептата "Топла салата с гъби и праз" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

гъби 300 г печурки или консервирани горски
пресен спанак 300 г
бялата част на 1 стрък праз
1 червена чушка
олио 2 с.л.
настърган джинджифил 1 ч.л.
Чесън 1 скилидка

За соса:

зеленчуков бульон 5 с.л.
Соев Сос 2 с.л.
зехтин 1 с.л.
захар 1 щипка
лютив червен пипер 1 щипка

1. За рецептата "Топла салата с гъби и праз" печурките и спанакът се измиват, подсушават се и се нарязват (консервираните гъби предварително се отцеждат). Празът се нарязва на колелца, а червената чушка – на ивици.

2. Олиото за рецептата "Топла салата с гъби и праз" се загрява и в него бързо, за около 30 секунди, се запържват празът, джинджифилът и скълцаният чесън.

3. Прибавя се чушката, а след 3 минути – и гъбите. Пържат се 3-4 минути, като постоянно се разбърква. Прехвърлят се в купа и се похлупват.

4. В същия тиган за рецептата "Топла салата с гъби и праз" се сипват продуктите за соса, оставя се да кипнат и се добавя спанакът. Разбърква се и се сваля от огъня.

5. Спанакът се слага в чиниите, върху него се сипва сместа с гъбите и се поднася веднага.


Бележки

Рецепта за Топла салата с гъби и праз - рецепта за вкусна топла салата с гъби и праз, която може да замести основното блюдо през лятото за обяд или вечеря :-) Източник на рецептата и снимката сп. Кулинарен Журнал (3/2011 г).