рецепта

Специалитет с пиле

Специалитет с пиле

Рецепта за Специалитет с пиле - пригответе с Кулинарен Журнал вкусна рецепта за пилешко месо, увито в тесто и запечено на фурна.
5 5 1

Пиле

Подготовка: 10 мин.

Готвене: 50 мин.

Порции: 4

Българска

Рецептата "Специалитет с пиле " беше добавена на

Добави коментар

Продукти

пиле 1
сол на вкус
кромид 1 глава
моркова 2
олио 2 с.л.
4-5домата
Магданоз 1 връзка
Копър 1 връзка
Джоджен 1 връзка
сушена чубрица 1 щипка
1 опаковка готово тесто (700 г)

1. За рецептата "Специалитет с пиле" пилето се слага да се вари в подсолена вода. Кромидът и морковите се почистват, измиват се и се нарязват на ситно. Свареното пиле се сваля от котлона.

2. В тиган с олио и малко вода се задушават кромидът и морковите. Прибавят се измитите и рендосани на едро домати.

3. Щом пилето поизстине, се обезкостява и се нарязва на ситно. Прибавя се към зеленчуците и се сипва малко от бульона на пилето.

4. Магданозът, копърът и джодженът се измиват и се нарязват на ситно. Прибавят се към сместа и се подправя със сол и чубрица. Получава се много ароматна плънка, която, щом продуктите омекнат, се сваля от котлона.

5. Тестото се разделя на 2 части. Едната половина се разточва на кръг с големината на тавата. Тя се намаслява, кората се слага в нея и отгоре се разстила плънката.

6. Разточва се леко и втората половина от тестото и с нея се покрива плънката.

7. Кората се намазва с 1 жълтък и се слага да се пече във фурна, предварително нагрята до 200 градуса. Пече се половин час.


Бележки

Рецепта за Специалитет с пиле - пригответе с Кулинарен Журнал вкусна рецепта за пилешко месо, увито в тесто и запечено на фурна. Източник на рецептата и снимката сп. Кулинарен Журнал (1/2011 г).