рецепта

Коледни ванилови подкови

Коледни ванилови подкови

Рецепта за Коледни ванилови подкови - рецепта за изумителните сладки, приготвени по всички правила на изкуството, те не се ронят, а просто се топят на езика.
5 5 1

Бисквити

Подготовка: 45 мин.

Готвене: 120 мин.

Порции: 40

Българска

Рецептата "Коледни ванилови подкови" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

ядки 50 г бадемови
Фъстъци 50 г
бяло брашно 300 г
захар 100 г
сол на вкус
масло 200 г
жълтъка 2
ванилина 5
пудра захар 1/2 к.ч.

1. За рецептата "Коледни ванилови подкови" бадемовите ядки се попарват с вряла вода, обелват се, подсушават се и заедно с фъстъците се смилат.

2. Брашното се пресява и в него се прибавят бадемите, фъстъците, захарта, солта, нарязаното на парчета охладено масло и жълтъците.

3. Замесва се ронливо тесто за рецептата "Коледни ванилови подкови", завива се във фолио и се оставя за 2 ч в хладилника.

4. От тестото се късат парчета и върху поръсена с брашно повърхност се разточват рулца с дебелината на молив и с дължина 5 см.

5. Свиват се като подкови и се нареждат в тавичка. Изпичат във фурна при температура 200 градуса за 10-12 минути до златисто.

6. Ванилинът и пудрата захар се смесват и още горещите подкови се овалват в сместа.


Бележки

Рецепта за Коледни ванилови подкови - рецепта за изумителните сладки, приготвени по всички правила на изкуството, те не се ронят, а просто се топят на езика. Рецептата и снимката са предоставени от сп. "Кулинарен Журнал (12/2010 г).